Losloopgebieden honden aangewezen
NEGEN LOCATIES UITGEKOZEN BINNEN BEBOUWDE KOM BORNE

Losloopgebieden honden aangewezen

Aan de Kleiweg en in het park Scholtenshof achter het gemeentehuis waren al losloopgebieden voor honden gerealiseerd. In het kader van het hondenbeleidsplan uit 2016 moest er nog een aantal bijkomen. Hondenbezitters mochten er over meepraten tijdens een aantal inloopbijeenkomsten en beschikbaar budget, veiligheid, toegankelijkheid en handhaafbaarheid speelden ook mee in de uiteindelijke keuze.

 

Negen locaties

Het heeft geresulteerd in nu totaal negen locaties binnen de bebouwde kom van Borne waar de viervoeter straks los mag lopen. Naast de twee bestaande locaties zijn dat stukjes groen aan de Meijlingsgaarde, de Oonksweg, de Koolzaad/Weideplas, Beekpark ter hoogte van de Beekparkschool, Dr. W. Stompspark/Bekenhorst, Letterveldweg/Parkje voor Joodse Begraafplaats en het Van Speykplein.

 

De losloopgebieden zijn een onderdeel van het totale plan, dat verder nog bestaat uit betere spreiding/meer afvalbakken, voorlichting en handhaving. In Hertme en Zenderen zijn geen losloopvoorzieningen gepland binnen de bebouwde kom, met het argument dat het buitengebied, waar honden onaangelijnd op gemeentegrond mogen lopen, nooit ver weg is.

 

Het plan voor de negen losloopgebieden ligt zes weken ter inzage bij de gemeente. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden eventueel een zienswijze indienen over de locaties. (AJ)

 

Lees ook de berichtgeving over de inloopavonden: Waar mogen de honden straks los?

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
I.wanschers — 10 feb 2018
Waarom niet bij de skatebaan bij smash?Of moet dit allemaal parkeerplaatsen worden alleen voor in de weekenden?Een hek erom heen dat is pas een losloopgebied.
Patricia schokker — 09 feb 2018
Ik benn blij met de losloop gebieden maar wat ik super jammer vind dat er in de aanleg van het park achter het gemeentehuis totaal geen speelmogelijkheid meer zijn voor de kinderen
Th.pol — 07 feb 2018
Waarom wordt Letterveld zuid weer vergeten we moesten al inleveren voor de Randweg zuid we hebben toen die bewuste avond twee stukken aangewezen maar schijnbaar is dat niet genoeg
D den Olden — 07 feb 2018
Graag wil ik even inhaken op het artikel over losloopgebieden voor honden. Een speelplek voor kinderen in combinatie met een losloopgebied voor honden, vind ik een beetje vreemd. Neem bijvoorbeeld de Scholtenshof bij mammoet Boris.
Een leuk parkje met speelmogelijkheden voor kinderen en grasveldjes waar kinderen even lekker kunnen rennen en spelen, zij het niet dat er overal hondenpoep ligt. Heel jammer en heel vies. Ik ben totaal geen hondenhater, maar hoop wel dat hondenbezitters die de poep niet opruimen even iets meer fatsoen tonen. Mijn motto; "draai het eens andersom".... als u begrijpt wat ik bedoel. Dan is iedereen blij en kan de combinatie hondengebied/kinderspeelplek prima samengaan.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024