Borne kiest
leuk dat het weer helemaal perfect werkt met die discussiepagina's. De term prikbord zette me even op het verkeerde been. Energie NU en Later; er is veel gesproken de laatste jaren en het verdienmodel van veel panelen die bij rotweer niets doen en warmtepompen die dan juist stroom vreten lijkt aan sleet onderhevig. De ambitieuze RES rapporten werden ook snel minder ambitieus en nu wachten we op wat de Russen gaan doen? Gas dróp, of gasdráf? Waarom is energie geen verkiezings item meer? Waar halen we de energie vandaan in de zeer nabije toekomst? En is er DAN nog plaats om bv enkele turbines neer te zetten? M.n langs de A35 waar je dus in afwachting NIET moet bouwen. Zowiezo natuurlijk een crime dat gebulder van die wegen. Een turbine voegt daar niet veel aan toe!

Ron Hartman

Dank je Jos, ik had het echt niet gezien. Dapper! De Vloedbeltweg kan er veel meer hebben, maar langs de huidige bulderbaan is natuurlijk een mooi begin?

Jos van den Oever

Het citaat komt van pagina 10, regel 10.

Ron Hartman

Beste Jos. Ik heb het stuk nu zo vaak gelezen en toch zie ik jouw verwijzing niet. Ik heb wellicht tunnelvisie. Op welke pagina staat het, of is het weggevallen. Over je zonnepanelen? Ik zou graag zien dat die alleen nog op een vooraf geisoleerd dak mogen komen, omdat DAT tijdens kou en grauwheid, het enige is dat werkt voor de gewone man?

Ron Hartman

Dank. Lijvig stuk. Ik merk slechts op dat ISOLATIE van de woning en m.n. het dak het enige is dat ruimhartig gesubsidieerd moet worden alvorens het dak groen of zwart van PV te maken. Elektriciteitsproduktie moet weer naar overheden en coorporaties / burgers samen met gemeenten terug? Naasten? Evt samen met energieboeren?

Jos van den Oever

Deze link werkt wel:
https://borne-groenlinkspvda.nl/wp-content/uploads/2022/02/Verkiezingsprogramma-2022-GroenLinks-PvdA-Borne-publieksversie-20220110.pdf

Locaties langs snelwegen liggen inderdaad voor de hand omdat je een molen niet boven een snelweg uit hoort.

Ron Hartman

De verwijzing naar een pdf werkt niet (404) In plaats daarvan ben ik concreet. De enige haalbare plekken qua slagschaduw en gebrom, zijn m.i. langs de Vloedbeltweg en natuurlijk bij die andere herrieschppers, de A1 en A35. Het korte stuk zou ook kunnen, maar dat is weer wel in een stiltegebied. Zie je andere plekken in onze gemeente? Waarom geen onderzoek, omdat in de zoekgebieden in de RES de bewoning van het AZC meegenomen werd? Kunnen wij ons permitteren om NU onomkeerbare besluiten te nemen bij het herinrichten van het AZC?

Jos van den Oever

In het verkiezingsprogramma van GroenLinks/PvdA staat "We [..] blijven streven naar windmolens in onze gemeente, wat past in de energietransitie."
<https://borne-groenlinkspvda.nl/wp-content/uploads/2022/02/Verkiezingsprogramma-2022-GroenLinks-PvdA-Borne-publieksversie-20220110.pdf>
22 feb 2022 om 13:01 | Ron Hartman | Reageer op dit bericht | Aantal reacties (7)

Reageren

Stel hier je vraag, doe een oproep of plaats een suggestie als reactie