Borne kiest
Citaat: GB90 vindt het belangrijk om actief in gesprek te gaan met inwoners en deskundigen. Dat blijven wij ook in de komende periode doen.
Waar blijft die discussie hier dan?
Toch niet in zaaltjes of achterkamertjes? Op een caranavalswagen aan het bier? Digitaal kennen we allemaal en is transparanter dan in een oons kent oons setting? Of gaat het toch alleen om mensen verleiden te stemmen en daarna weer 4 jaar onder oons? Blijf dan allemaal maar thuis en wint gewoon het CDA waar GB90 dan een bijwagen van is omdat dat ooit moest van de pastoor? Niet lang meer...

Ron Hartman

T is niet simpel Karin. Jij denkt terug aan vele kontakten zonder de effectiviteit te duiden en ik denk terug aan 4 jaar disfunctioneren van ons bestuursapparaat en dat is nu eenmaal inclusief ambtenarij en Raadsleden die de verantwoordelijkheid namen om het totaal apparaat te controleren. Ik wil het graag over DIE inhoud hebben tijdens verkiezingen. Het ontwijken daarvan door afleidingsmanoeuvres, is gênant aan het worden. Kennelijk zien Raadsleden zich als vrijwilligers die met elkaar hun best doen tegen een leuke fooi en dus niet voluit inhoudelijk deskundig? Ik nam dat altijd serieuzer. Zo zou veel vaker op gemeenschapskosten externe deskundigheid gevraagd moeten worden bij discussiabele dossiers ipv geheimhouding of vertrouwelijk te accepteren?

GB90 Karin Scholten

Dag Ron, juist hier op het forum zijn het vaak dezelfde digitale reageerders. Wij zijn niet van 'lekker stelling nemen' of 'uitbundig op de inhoud ingaan' of '1 uurtje populair doen in het debat'. Wij maken inhoudelijke afwegingen op een rustige manier. Misschien minder spannend voor mensen die smullen van politiek spektakel maar juist daar willen wij ons niet door laten leiden. Wij geloven namelijk niet dat dat goed is voor Borne, Hertme en Zenderen. Wij hebben - zeker de laatste twee jaar - op veel verschillende manieren contact gezocht met inwoners en deskundigen. Wij merken dat inwoners en organisaties dat prettig vinden dat het op verschillende manieren kan.

Ron Hartman

Fijn dat je reageert, Karin en zoals je weet volg ik jou met plezier. Toch zou ik graag zien dat al die zaken die jij benoemt, hier gebeuren. Zaaltjes is zo vreselijk uit. Digitale kontakten kunnen uitgroeien tot ontmoeten in t echie, maar andersom levert altijd dezelfde vergadertijgers. Waarom niet hier uitbundig op de inhoud ingaan? Lekker stelling nemen? Dat werkt toch niet in 1 uurtje populair doen straks in een debat?

GB90 - Karin Scholten

Dag Ron, wij hebben de afgelopen jaren bijna maandelijks (digitaal) met elkaar gesproken. Je weet ons altijd goed te vinden en ik heb ook altijd gereageerd. Ook hebben we je uitgenodigd voor een kop koffie.
GB90 organiseert regelmatig pop-up-cafés en thema-cafés (b.v. over Duurzaamheid). Corona zette de wereld op z'n kop en dus ook het organiseren van pop-up-cafés en thema-cafés in de afgelopen twee jaar. Er stond een thema-café over armoede gepland die we drie keer hebben moeten uitstellen. We hebben tussen de Coronagolven door nog pop-up-cafees georganiseerd en digitale meedenk-cafés waarvoor we willekeurige inwoners hebben uitgenodigd om mee te denken over Borne, Hertme en Zenderen. Ook digitaal konden mensen hun vragen, kansen en knelpunten aangeven. Ook dat hebben mensen gedaan, als ze contactgegevens achterlaten bellen/mailen we deze mensen ook terug. Vanaf morgen gaat GB90 on tour. We zien je graag! Dus we zijn benieuwd
25 feb 2022 om 0:17 | Ron Hartman | Reageer op dit bericht | Aantal reacties (4)