Finalisten The Voice bekend
18-02-2018
ZES KANDIDATEN OVERLEVEN DE VOORRONDES

Finalisten The Voice bekend

Ayla Alberts, Daliah Sahutoglu, Sterre Kleinherenbrink, Hidde Vos, Karlijn Bosweger en Marit Holterman zijn de zes finalisten die het op 30 juni tegen elkaar zullen gaan opnemen in de strijd om de titel The Voice of Borne. Samen met nog drie andere kandidaten zongen ze afgelopen zaterdag zonder muzikale begeleiding hun favoriete nummer voor een strenge, maar rechtvaardige jury in het clubgebouw van de Bornse Harmonie.

 

Zenuwen

Best griezelig natuurlijk voor de kandidaten, variërend in leeftijd van 11 tot 16 jaar. De zenuwen speelden sommigen parten, anderen stonden er alsof ze nooit iets anders doen. De jury, bestaande uit zangdocente Aïsha Klei, zanger Paul Homan en dirigent Marcel Bergboer, waren onder de indruk van het niveau van de kandidaten. “Ik ben aangenaam verrast”, zegt Marcel Bergboer. “A capella zingen is echt moeilijk.” Volgens de drie kenners zijn het vooral de stiltes tussen de zangpartijen die het op die manier lastig maken. Aïscha Klei: “De muziekkeuze is als je zo moet zingen heel belangrijk.”

 

Muzikaal talent

Hidde Vos uit Hertme, de enige jongen die een poging waagde, koos voor Oceaan van Racoon. Zijn muziekvoorkeur gaat eigenlijk uit naar ‘knetterharde rock’. “Maar deze kon ik al”, zegt hij pragmatisch. Van zenuwen leek hij helemaal geen last te hebben. “Het is altijd wel spannend, maar ik treed wel vaker op.” De 15-jarige Hidde speelt hoorn bij de Bornse Harmonie. “Ik hoorde hier de geruchten al over The Voice of Borne en gelijk kreeg ik van die blikken….”

 

Hidde heeft zijn muzikale talent niet van een vreemde. Zijn moeder zingt in diverse koren en zus Meike zingt ook niet onverdienstelijk. Hidde zelf speelt naast hoorn ook nog piano en gitaar. Optreden doet hij graag, ook op het Bataafs Lyceum waar hij in het derde jaar van het gymnasium zit. In hoeverre zijn ambities in de muziek liggen weet hij eigenlijk niet. “Er zijn nog zoveel mogelijkheden.” Meedoen aan The Voice of Borne doet Hidde vooral vanwege de ervaring. Niet zozeer om het competitie-element. “Het is gewoon heel erg leuk.”

 

30 juni finale

De zes finalisten kunnen even ademhalen en in alle rust hun zangkwaliteit verder verfijnen. De Bornse Harmonie moet aan de slag om passende arrangementen voor het orkest te vinden en de nummers te gaan instuderen. Een aantal weken voor het concert, dat in de aula van het Twickel College plaatsvindt, komen zangers en orkest weer bij elkaar om samen te oefenen. Wie er uiteindelijk de titel The Voice of Borne mag dragen, dát bepaalt op 30 juni de jury, het orkest en het publiek. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024