NEO gelijk tegen Sc. Enschede
18-02-2018
ZWARTWITTEN PAKKEN EEN NAUWELIJKS VERDIEND PUNT: 2-2

NEO gelijk tegen Sc. Enschede

De NEO-supporters zullen zich in de eerste helft wanhopig hebben afgevraagd waar de ploeg van Jan Willem van Holland in vredesnaam mee bezig was. Dat de ruststand 1-1 was, leek op een mirakel. Al na 90 seconden lag de bal achter Bob Peterman. De goalie verwerkte een hoekschop prima, maar nadat de bal simpel weer in de doelmond werd teruggebracht, kon Mohamed Eallouchen gemakkelijk de 0-1 aantekenen.

 

Zo'n snelle treffer kan gebeuren, maar wat daarna gebeurde tartte alles. Sportclub kreeg in een tijdsbestek van zeven minuten namelijk nóg drie enorme kansen. Maar gelukkig voor NEO werden die gemist, waarbij Eallouchen ook nog de lat raakte. Pas na een kwartier kwam de eerste mogelijkheid voor de gastheren. Na een hoekschop werd een inzet van Jochem Stam van de doellijn gehaald. De ploeg van Paul Krabbe ging echter vrolijk door met het creëren van kansen. Eerst miste Dave van de Molen nipt, nadat er, na een misser van Bas Smits, een voorzet vanaf de achterlijn kon worden gegeven. Even later volleerde de anders zo trefzekere Van der Molen rakelings over.

 

De volgende tien minuten stonden in het teken van Bob Peterman. De doelman moest drie keer handelend optreden, waarvan de eerste redding fabelachtig goed was. En zoals dat wel vaker gaat… als een team niet scoort, valt de goal aan de andere kant. Een op het oog ongevaarlijke diepe bal werd door de jeugdige goalie van Sportclub volledig verkeerd ingeschat. Voordat hij het leer kon raken verlengde Ron Spoler de bal tot de totaal onverdiende 1-1. Bijna was NEO voor de rust nog op 2-1 gekomen, maar Ron Spoler raakte de bal na een voorzet van Jochem Stam maar half, waardoor de bal rakelings naast huppelde.

 

Na de thee

Al binnen een minuut na rust had NEO alweer achter de feiten aan kunnen lopen. Een mooie aanval van Sc. Enschede leverde een vrije schotkans op voor Van der Molen. De bal zou erin zijn gegaan, ware het niet dat een teamgenoot de bal een meter voor de doellijn blokkeerde. Maar NEO was met andere intenties uit de kleedkamer gekomen en de volgende drie kansen waren voor de gastheren. Eerst kon aanvoerder Christian Ercan de bal net wegwerken na een mooie voorzet van Bjorn Tijhuis en nadat Stijn Baars in een scrimmage op de doelman stuitte, kopte Steven Zonder nauwelijks later op de paal.

 

NEO gooide er het nodige opportunisme in en dat leidde tot een uiterst aantrekkelijke tweede helft, zonder dat er sprake was van topvoetbal. Alweer Van de Molen had na een kwartier de 1-2 op de schoen, maar na een mooie steekpass mikte hij vrij voor Bob Peterman net naast. NEO kreeg grip op het duel en na de mooiste aanval van de wedstrijd was de voorzet van Mauro Lohuis net niet accuraat genoeg. Dezelfde Mauro schoot uit de draai iets later rakelings over, maar de grootste kans was er voor Ron Spoler. De spits schudde Ercan van zich af en leek via de doelman te scoren. In een uiterste poging werd de bal echter miraculeus van de lijn gehaald door een verdediger.

 

Vlak nadat Steven Zonder een fraaie individuele actie door het midden afsloot met een schot dat net naast ging, scoorde Eallouchen zijn tweede treffer van de middag. Hij kon redelijk makkelijk opstomen vanaf de linkervleugel, maar zijn schot in de linkerhoek was prachtig: 1-2. NEO moest opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en deed dat met veel passie. De gelijkmaker kwam er gelukkig ook. Een vrije trap werd door Twan Weghorst ingekopt. De doelman redde in eerste instantie, maar Bas Smits kopte de rebound doeltreffend in: 2-2. Vlak voor tijd had NEO de wedstrijd zelfs nog naar zich toe kunnen trekken. De ingevallen Tim Bijker bediende Ron Spoler op maat, maar diens balaanname was dusdanig dat de kans teloorging.

 

Een 2-2 eindstand dus en daar mocht NEO de handen mee dichtknijpen. Vanaf nu kan er vooruitgekeken worden naar de uitwedstrijd bij Saasveldia komende zondag, de eerste van drie uitwedstrijden op rij.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club...
25-01-2021

Brons voor Joy Beune tijdens World Cup

Tijdens de eerste serie World Cup-wedstrijden in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune...
24-01-2021

Dames Apollo 8 verstevigen koppositie

Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum....
24-01-2021

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021