Borne wint ook van Hengelo
19-02-2018
DRIE RODE KAARTEN ONTSIEREN DUEL

Borne wint ook van Hengelo

BVV Borne heeft ook de derde wedstrijd in 2018 gewonnen en is bezig aan een goede reeks.

Dit keer was het de uitwedstrijd tegen HVV Hengelo, waarin Borne het gehele duel de betere partij was, maar het zich in de tweede helft toch onnodig moeilijk maakte door de kansen niet te benutten. HVV Hengelo eindigde het duel, na drie rode kaarten, met acht spelers. Eindstand: 2-4.

 

Het duel in Hengelo kwam moeizaam op gang. Na een aftastende fase waren het de Bornenaren die het duel langzaam naar zich toetrokken en in de 25ste minuut verdiend op voorsprong kwamen. Jorrit Jongman legde veel gevoel in zijn pass op Sven Pieterson, die de bal op de rand van het strafschopgebied met de borst controleerde en het leer hoog achter de Hengelose doelman schoot. Het meegereisde Borne publiek ging er eens goed voor zitten. Vijf minuten later een tegenslag toen Smit door een misverstand in de Bornse defensie van dichtbij de 1-1 aantekende.

 

Domper op de feestvreugde

Borne liet zich niet van de wijs brengen door de treffer van de thuisploeg, het liet de bal rondgaan en wist dat er voldoende ruimte achter de verdediging van de gastheren lag om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 36ste minuut stond het alweer 1-2. Een goed uitgespeelde aanval werd doorgevoerd tot in de zestien meter en het was Hofman die van dichtbij het laatste tikje gaf. Een minuut later een domper op de feestvreugde toen Rowan Dobbe, ogenschijnlijk met een zware knieblessure, het veld moest verlaten. Mart Snippers was zijn vervanger en speelde een goede wedstrijd.

 

Direct na rust had Toebes moeten scoren. Hij ging alleen op de keeper af, legde met een prima schijnbeweging de doelman in de luren, maar zag zijn inzet toch gestopt worden. In de 48ste minuut een poging van Hofman, zijn schot ging echter ruim over het doel. In de 60ste minuut kwam Borne op 1-3. Het was Pieterson die zijn tweede treffer van de middag maakte. Danny van Laar zag Pieterson op links vrij staan en stak de bal de diepte in. Pieterson nam de bal aan, versnelde, kruiste voorlangs en schoot de bal vervolgens langs de uitlopende doelman in de verre hoek. Een prima goal en Borne had de marge op twee gebracht.

 

Gek van woede

Drie minuten later incasseerde het echter wederom een goal. Het was Berends die volledig vrij werd gelaten en van dichtbij de 2-3 aantekende. Deze slordigheden kan Borne zich niet blijven veroorloven. Ondanks de veerkracht die het altijd toont, moeten de geelzwarten het allang beslissen en de wedstrijd op slot gooien. In de 70ste minuut komt het nog goed weg bij een vermeende handsbal in het eigen strafschopgebied. De thuisploeg werd gek van woede en pakt in de 72ste en 75ste twee rode kaarten. Tegen negen man moet Borne toch in staat zijn op te scoren, maar bijna gebeurt het tegenovergestelde. Het is aan doelman Post te danken dat Hengelo niet scoort. In de 77ste minuut pegelde Danny van Laar de bal van 25 meter op de lat.

 

Het is nog even billenknijpen voor de Bornenaren. Toebes werd nog gewisseld voor Jeroen Vos die met zijn snelheid voor gevaar moet zorgen als de thuisploeg op jacht gaat naar de gelijkmaker. Deze gedachte blijkt juist, want in het slot van het duel krijgt Borne twee kansen en krijgt het een strafschop na een overtreding op Vos. Pieterson ging achter de bal staan, faalde niet en bracht de eindstand op 2-4. De Hengelose doelman kreeg in de blessuretijd ook nog een rode kaart voorgeschoteld.

 

BVV Borne blijft het goed doen in de 4de klasse A en zal volgende week op het eigen sportpark opnieuw drie punten willen bijschrijven. Tegenstander is dan SV De Lutte. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 19 feb 2018
Gaat lekker Borne. Chapeau.

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021