Dorpsavond op donderdag 7 november

... en het hoofdthema: de relatie tussen Openluchttheater en Hertme

 

U hebt al een korte uitnodiging ontvangen voor de dorpsavond. In dit berichtje wil ik dieper ingaan op het hoofdthema van de avond: de relatie van het Openluchtheater en Hertme.

 

Aanleiding hiervoor is een vraag van de Gemeente Borne aan de SGH om advies. Het OTH heeft gevraagd om afspraken te kunnen maken met de gemeente over vergunningen voor evenementen. Hiermee wil het OTH voor bepaalde evenementen in één keer die vergunningen regelen voor een heel jaar en niet voor elk evenement apart een vergunning aanvragen. Voordat de Gemeente daarop antwoordt, wil ze graag horen hoe dat in Hertme ligt.

 

Nu lijkt het alsof dit twee verschillende dingen zijn, maar dat is niet het geval: veel Hertmenaren voelen zich nauw verbonden met het OTH en laten dat middels veel vormen zien, onder andere door zich in te zetten als vrijwilliger. Toch is er wel iets aan de hand. Het OTH ontwikkelt zich met als mogelijk gevolg dat de band met de bewoners van het dorp verandert.

 

Waar gaat het nu precies over?

Eerst iets over de vergunning zoals die nu geldt voor het Openluchttheater.

Op basis van de huidige afspraken met de Gemeente Borne hoeft het theater geen vergunning aan te vragen tot een bezoekersaantal van 800 personen, mits dit binnen de algemene geluidsnorm van 75 dB(A) op de gevel van de dichtstbijzijnde woning blijft en er geen situaties zijn die op enigerlei wijze bijzondere risico’s of overlast met zich meebrengen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gebruik van wapens of wilde dieren. In termen van evenementen moeten we hierbij denken aan het Ricciotti Ensemble, Musical Rent en Halloween.

 

Boven de 800 toeschouwers moet het theater een vergunning aanvragen. Binnen deze vergunningsplichtige evenementen wordt in het evenementenbeleid van de gemeente nog een speciale categorie benoemd, de zogenaamde “evenementen met een grote omgevingsbelasting”. Bij deze evenementen geldt een afwijkende geluidsnorm, in plaats van maximaal 75 dB(A) geluid op de gevel van de dichtstbijzijnde woning geldt dan 85 dB(A).

 

Het theater mag evenementen in deze categorie op maximaal 7 dagen per jaar organiseren. In 2019 betrof dat het Afrika Festival en de concerten van Metropool Open Air, alsmede Caro Emerald, Epica, Bløf en Woodstock. Daarnaast viel het concert Rock the Opera in deze categorie. Het nu voorliggende verzoek van het OTH gaat over de evenementen vanaf 800 personen die niet onder de genoemde “grote evenementen” vallen. In deze categorie vallen evenementen als het ONSO concert en de Passiespelen.

 

Het OTH wil graag eens per jaar een raamwerk afspraak maken met de Gemeente Borne voor deze groep evenementen om het werk met de steeds terugkerende vergunningen te vermijden. Wie zo’n pak papier wel eens gezien heeft, kan zich daar wel iets bij voorstellen. Het OTH zou door zulke afspraken de grens voor die groep van 800 naar 1.400 willen brengen, dat is de normale zitcapaciteit van het theater.

 

De grote vraag voor deze avond is dus: hoe behouden we een goede balans tussen de lusten en de lasten die het theater met zich meebrengt? Dat heeft diverse aspecten: hoeveel bezoekers zijn nog goed te ontvangen, hoeveel geluid is nog acceptabel, hoe vaak dan wel, en ook de overlast beperkende maatregelen.

 

Met uw informatie zal de SGH dan een advies aan de gemeente geven, die dan over de vraag van het OTH een besluit neemt. Voor wie zich wil inlezen: het OTH heeft een beleidsplan uitgebracht, te vinden op het internet. Namens het OTH zal er een afvaardiging van het bestuur tijdens de dorpsavond aanwezig zijn.

 

Mocht u nog iets op het hart liggen dat ook besproken kan worden, laat het dan even weten.

U bent van harte uitgenodigd op 7 november, om 20.00 uur in het Theaterhoes. Luister en praat mee, daar waar praten iets uitwerkt.

 

Groeten, Jaco Nies, telefoon (074) 851 3623

 

Workshop kerstfestoen maken

 

Op 7 november is er vanaf 18.30 een leuke workshop bij Hof in Huis. In samenwerking met Hip & Crea wordt er dan een zogenaamdekerstfestoen gemaakt. Na afloop van de workshop ga je met een prachtig bloemstuk naar huis, dat je bijvoorbeeld aan de voordeur kunt hangen, aan de muur of op tafel.


De kosten voor deelname bedragen € 24,95 per persoon, en zijn inclusief onbeperkt koffie/thee en een lekkernij.

 

Aanmelden kan via info@hofinhuis.nl of door even te bellen met Jory Kappert: 06 2288 4101.

 

ZijActief september-bijeenkomst

 

In de bijeenkomst van september heeft Marietje Noordkamp veel verteld over haar belevenissen in haar rol als Minie Wildspieker in de Twentse serie ‘Van jonge leu en oale groond’. Vol humor reeg ze anekdote na anekdote aan elkaar wat door de leden van ZijActief zeer werd gewaardeerd.

 

Daarnaast liet ze haar zijden sjaals en sieraden zien. Inmiddels zijn meerdere dames voorzien van een mooie zijden sjaal of sieraad.

 

Trick or treat-tocht door Hertme

 

Op zondagavond 27 oktober wordt er weer vanaf 17.30 uur tot ongeveer 19.00 uur de trick or treat-tocht door Hertme gelopen. Ongeveer 40 kinderen van de St. Aegidiusschool komen, net als voorgaande jaren, bij u aan de deur om een lekkernij te ontvangen.

 

We hopen dat de kinderen niet voor een dichte deur komen te staan. Het zou wenselijk zijn, dat u uw huis of oprit versiert in Halloweenstijl. Wilt u niet meedoen, laat uw buitenlamp dan uit!

 

Met vriendelijke groeten,

Ellen Boomkamp en Brigit Weerkamp

 

Collecte Nederlandse Brandwonden Stichting

week van 6 t/m 12 oktober

 

Ieder jaar maken gemiddeld 900 personen een ernstig brandwondenongeval mee waarna zij opgenomen worden in één van de drie Nederlandse brandwondencentra in Beverwijk, Rotterdam of Groningen. Rond de 9.000 personen worden jaarlijks op de Spoedeisende Eerste Hulp behandeld na brandwondenletsel. En 92.000 personen worden door een huisarts behandeld na het oplopen van een brandwond.

 

De Nederlandse Brandwonden Stichting zet zich 100% in om brandwonden te voorkomen en leed door brandwonden tot een minimum te beperken. Brandwonden zijn één van de meest pijnlijke en complexe verwondingen. Zichtbare en onzichtbare littekens hebben bovendien een enorme impact op het leven van de brandwondpatiënt en zijn naasten. De Nederlandse Brandwonden Stichting is er voor hen. Daarnaast doet zij veel brandwonden-onderzoek om behandelingen en littekenvorming te verbeteren. De Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangt geen subsidie. Daarom is steun van collectanten onmisbaar voor het nastreven van onze droom: een toekomst zonder littekens.

Steunt u ook de collectant die bij u aanbelt ?

 

Wie helpt?

Iin Hertme wordt nog een collectant gezocht die de wijk van Carla Bombeld wil/kan overnemen. Interesse? Neem dan contact op met Betsy Paus, telefoon 06 5120 9141 of e-mail: betsypaus@home.nl

 

Dorpsavond Hertme

 

U wordt van harte uitgenodigd voor de dorpsavond van Hertme op donderdag 7 november om 20.00 in het Theaterhoes. Na een aantal mededelingen over afgeronde of lopende projecten zoals het digitale dorpsplein, willen we eens wat uitgebreider van gedachten wisselen over wat het Openluchttheater en Hertme voor elkaar betekenen.

 

Mocht u vragen hebben, stel ze die avond gerust, de rondvraag is er voor. Dat is niet de enige mogelijkheid, u kunt de leden van de SGH natuurlijk te allen tijde aanspreken. Op vragen die we tevoren krijgen kunnen, kunt u een beter antwoord verwachten. Noteer s.v.p. 7 november alvast in de agenda.

 

Met vriendelijke groeten van het Bestuur SGH,

Jaco Nies

 

Cupfinales klootschieten gewonnen door Boy Bosch en Maarten Kemna


Als afsluiting van een mooi en lang seizoen, zijn op vrijdag 23 augustus onder tropische weersomstandigheden de jaarlijkse cupfinales op veld en straat weer verschoten. Traditioneel vinden deze finales elk jaar vlak voor de eerste competitiewedstrijd plaats.

 

Op de baan heeft Boy Bosch (Hertme 1) de eerste plaats behaald door de finale in een spannende wedstrijd te winnen van Mark Mekenkamp uit Hertme 3. Doordat Mark een paar teams lager speelt, mocht hij beginnen met een voorsprong van 150 meter. Het begin van beide schutters was echter aarzelend en de spanning was goed merkbaar. Halverwege de wedstrijd was de voorsprong van Mark geslonken tot een meter of 50 en begonnen beide schutters steeds beter te schieten. Mark kon de voorsprong echter niet behouden en met een ruime 50 meter voorsprong wist Boy uiteindelijk en welverdiend te winnen!

 

De finale op straat ging tussen Jarno Kemna en Maarten Kemna, beiden uit Hertme 1. Na een paar mindere schoten van Jarno waardoor hij op het bochtige parcours net niet goed uitkwam, bedroeg de voorsprong van Maarten ruim één schot. Jarno kwam halverwege de wedstrijd beter in zijn spel, maar Maarten bood hem geen ruimte om zijn achterstand goed te maken. Uiteindelijk wist kersverse vader Maarten zijn voorsprong met ruim één schot te behouden en zo beslag te leggen op de welverdiende eerste plaats!

Namens het bestuur danken wij de leden voor de deelname aan de Hertme Cup en uiteraard ook alle toeschouwers voor de grote opkomst! Wij wensen alle schutters alvast een sportieve en succesvolle competitie toe!

 

Vrijwlligersbrunch

 

Als dank voor het vele belangeloze werk dat elk jaar wordt verricht door de Bornse vrijwilligers nodigt de Lions Club Borne, in samenwerking met TMZ ’t Dijkhuis, Bureau Vrijwilligerswerk Borne en de Gemeente Borne, de Bornse vrijwilligers uit om te genieten van een heerlijke brunch.


Heerlijk in een ontspannen sfeer gezellig genieten en bijkletsen met tafelgenoten. Vrijwilliger, schroom niet om u aan te melden. U hebt het verdiend! De brunch is op zondag 13 oktober om 10.30 uur in het fraaie atrium van TMZ ’t Dijkhuis

 

Doe mee! Meld u aan via de website van Bureau Vrijwilligerswerk Borne:

 

ZijActief wordt 60 jaar!

 

Het is 60 jaar geleden dat onze vrouwenvereniging is op gericht. We gaan we dit met al onze leden vieren op dinsdag 15 oktober. Jullie worden om 13.15 uur verwacht bij hotel/restaurant Jachtlust. We gaan er een gezellige middag/avond van maken.

Namens bestuur ZijActief, Rianne Aalderink

 

Donateurskaarten muziekvereniging St. Gregorius

 

Op zaterdag 5 oktober gaan de leden van de muziekvereniging St. Gregorius uit Hertme huis aan huis rond in hun dorp, om de inwoners van Hertme een donateurskaart te verkopen. De prijs van deze kaarten is divers. De inwoners van Hertme dragen op deze wijze bij in de activiteiten van deze bloeiende muziekvereniging. Het is elk jaar weer fijn dat zo veel mensen in Hertme de muziekvereniging een warm hart toedragen. Alleen met de steun van donateurs kan de muziekvereniging mooie muzikale dingen blijven doen.


Zo zal de malletband op 8 december een muzikale bijdrage leveren aan de heropening van het vernieuwde Kulturhus in Borne. De fanfare zal in december een Kerstconcert verzorgen. Op 22 maart 2020 verzorgt de malletband samen met een saxofoonorkest uit Barneveld een gevarieerd concert, eveneens in het Kulturhus Borne. De vierde editie van Percussion Live vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 november 2020 in de Schouwburg Hengelo.

De inwoners van Zenderen worden dinsdag 1 oktober in de gelegenheid gesteld onze muziekvereniging te steunen door het kopen van een donateurskaart.

 

Nieuws van de Zonnebloem

 

Voor onze septemberactiviteit hebben veertien gasten zich opgegeven voor een bezoek aan de zandsculpturen in de tuinen van kasteel Warmelo in Diepenheim.

Alle dieetvoorschriften werden even geparkeerd toen we bij aankomst in Diepenheim een kop koffie met appeltaart en slagroom geserveerd kregen en iedereen heeft genoten van dit lekkers. Daarna konden we beginnen aan onze wandeling langs de zandsculpturen. Het thema was dit jaar kinderboeken en dit sprak onze gasten erg aan. Het werd bijna een wedstrijdje wie het eerste kon zien welk kinderboek werd uitgebeeld. Iedereen was vol bewondering voor de kunstwerken die telkens mooie, herkenbare jeugdherinneringen opriepen. Ondanks dat het af en toe een beetje regende heeft iedereen genoten. Niet alleen van de sculpturen maar ook van de mooi aangelegde tuin.

Rond kwart voor vijf zijn we teruggereden naar Zenderen. Daar konden we terecht bij de Pannekoekenbakker, die speciaal geopend was voor de gasten van de Zonnebloem. We smulden er van een lekkere pannenkoek met als afsluiter een bolletje ijs met vruchten en natuurlijk slagroom.
 

Onze gasten hebben genoten van een gezellige middag en kijken nu al uit naar een bingo met een stamppotbuffet op 5 november. Deze begint om 16.30 uur in het theaterhoes in Hertme en de entree bedraagt € 7,50. U kunt zich opgeven bij Berndien Mekenkamp (074) 266 5110 of Esther Nollen 06 1949 0808.

 

Boomkunst in Hertme

 

In het voorjaar van 2019 zijn in opdracht van de gemeente Borne langs de Hertmerweg van hotel Jachtlust naar Hertme 40 bomen gekapt. Op verzoek van de werkgroep Bomen van Stichting Gemeenschapsbelangen Hertme zijn bij de brug over de Gammelkerbeek van twee bomen de onderstammen blijven staan. Deze zijn bedoeld als verkeersremmende maatregel.

 

In overleg met de gemeente Borne is besloten om deze twee onderstammen door boomkunstenaar Hans Nijmeijer te laten bewerken tot 'stiepeltekens', één met Twentse symbolen en één met Afrikaanse symbolen, een verwijzing naar het jaarlijkse Afrikafestival in het openluchttheater van Hertme.

De planning is dat Hans Nijmeijer op 1 oktober 2019 met zijn werkzaamheden gaat starten. Op de website www.boomkunst.nl is te zien wat Hans Nijmeijer in de afgelopen jaren heeft gemaakt.

 

Werkgroep Bomen

Martijn Lucas

Henk Veurman

 

Eiomatiek aan de Lodieklanden

 

Vanaf half september kunt u uw verse biologische eieren komen halen vanuit een zelfbedienings-automaat (Eitomatiek) bij de kippenstal van René en Rian Jannink aan de Lodieklanden 2. De automaat wisselt wel, maar pinnen of contactloos betalen is helaas niet mogelijk. De prijs voor de eieren blijft uiteraard gelijk (drie euro per doosje van 10) Het huidige 'zelfbedienings-eierwinkeltje' in de gang bij Truus komt hiermee te vervallen.

 

Voor boerenmetworst, soepkip, baklever of bloedworst (in de wintertijd), of gewoon voor een gezellig praatje kunt u uiteraard nog wel gewoon terecht bij Truus Schabbink (Erve Daggel).

 

Dagje uit gewonnen bij de BankGiroLoterij of bij de Postcodeloterij?

 

Speelt u mee met de BankGiroLoterij of doet u mee aan de postcodeloterij? Dan hebt u onlangs vrijkaartjes gewonnen voor een leuk uitstapje naar keuze. Allereerst gefeliciteerd met uw prijs! Uiteraard wensen wij u een mooi uitstapje toe, maar…. weet u niet wat u met deze prijs moet? Dan kunt u uw prijscode doneren aan onze werkgroep. Wij maken daar dan graag een gezin, die het financieel wat moeilijk heeft, gelukkig mee deze zomer. Zo kunnen kinderen die niet op vakantie kunnen toch een dagje uit.

 

U kunt uw prijscode aan ons doorgeven per mail: uitstapjes@pgborne.nl of even bellen met Rita Kremer 06 4033 5202. Een derde mogelijkheid is om uw bon met prijscode in het mandje van onze werkgroep te stoppen. Deze bevindt zich onder de toren in de Oude Kerk van Borne. Of u doet de bon in de bus bij een van de werkgroepleden: Jacqueline ten Veen (Ligusterstraat 8), Rita Kremer (Molenkampsweg 37), of Goos Griffioen (Kerkedennen 34).

 

Voor Hertmenaren is het ook mogelijk om de kaarten bij Hennie Kemna in te leveren (Haarlanden 9). Hij kent ook een aantal gezinnen die hij daar heel blij mee kan maken. Ook bij hem kunt u meer informatie krijgen: 06 5514 2962.

 

Wilt u meer informatie over de werkgroep en haar activiteiten, zie dan de webpagina van de Protestantse Gemeente Borne.

 

Oproep mini-dansmarietjes De Kolkleu

 

De mini dansmarietjes groep van CV de Kolkleu is op zoek naar nieuwe leden. De oudste meisjes stromen komend schooljaar door naar de oudere groep, dus er is vanaf september weer ruimte voor nieuwe meisjes bij de Mini-Kolkjes (5 tot en met 12 jaar).

 

Opgave is mogelijk vanaf 5 jaar (groep 2). De training is op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de speelzaal van de St. Aegidiusschool.

 

Opgave kan via Whatsapp bij Marit Jannink 06 3810 2069.

 

 

Duofiets Hertme reserveren

 

Sinds 1 mei jl. staat de Duo Fiets Hertme voor u klaar. De fiets wordt elektrisch aangedreven. Degene die links zit fietst en stuurt. Degene die rechts zit, kan volledig meefietsen, maar er zitten ook standen op dat u zelf de keus kunt maken.

 

Heeft u niemand die met u kan fietsen of wilt u juist met iemand fietsen? Neem dan ook even contact op. Wij kunnen dan zorgdragen voor een goede match.

 

Schroom niet en reserveer de fiets, hij is er ook voor u! Reserveren: De Köller 06 5126 7646 of info@dekoller.nl.

 

Bericht van de Werkgroep Dorpsvisie Hertme 2015 - 2030

 

De Werkgroep Dorpsvisie is op 5 februari 2019 bij elkaar gekomen om met elkaar te bespreken wat er nu in de afgelopen 3 jaar van alle plannen uit de Dorpsvisie Hertme 2015 - 2030 is gerealiseerd.

 

Daarnaast hebben we met elkaar gesproken of er nieuwe aandachtspunten zijn waar we ons in de komende jaren mee bezig kunnen houden. Zoals we in de dorpsvisie hebben geschreven willen we graag 'de regie blijven voeren' op zoveel mogelijk zaken die te maken hebben met ons dorp. In de Dorpsvisie hebben we in de bijlage: 'Uitwerking Thema’s' diverse actiepunten opgeschreven waarmee de contactpersonen voor de thema’s aan het werk zijn gegaan.

 

Een compleet overzicht van wat er in de afgelopen jaren is gebeurd/gerealiseerd, kunt u hier downloaden.

 

Uitnodiging Wijkvereniging Stroom-Esch

 

In het kader van samenwerking en informatie-uitwisseling onderhoudt de SGH contacten met onze omliggende wijkverenigingen/dorpsraden en heeft er in april overleg plaatsgevonden met Wijkvereniging Stroom-Esch. In dit overleg heeft de wijkvereniging Stroom-Esch verzocht om de inwoners van Hertme van harte uit te nodigen om deel te nemen aan de vele activiteiten die door hen geïnitieerd worden.

 

Hierbij kan gedacht worden aan de nieuwjaarsduik, maar ook bijvoorbeeld het repaircafe of de activiteiten die speciaal voor 50-plussers worden georganiseerd. Voor een actueel overzicht van de activiteiten en meer informatie wordt verwezen naar de website https://www.stroomesch.nl/.

 

Plastic doppen sparen

 

Iedereen heeft ze thuis: plastic doppen en deksels van bijvoorbeeld frisdrankflessen of pindakaaspotten. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Die doppen zijn namelijk geld waard. Zo ontlast u het milieu én steunt u KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat namelijk naar de opleiding van hun honden.

 

Deze doppen (graag schoon gemaakt) kunnen worden ingeleverd bij Berndien Mekenkamp Hertmerdwarsweg 3 in Hertme. Graag in kleine zakjes aanleveren. Zij zorgt ervoor dat ze verder op de juiste plek komen.

 

Elkaar helpen, ook in Hertme

 

Op dit Hertmeplein vindt u onder het kopje 'Elkaar helpen' al veel informatie. We willen nu graag specifiek aandacht schenken aan 'toeslagen - en bijdragen' en dan met name voor de pensioengerechtigden.

 

Heeft u een netto inkomen dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm, dan is het volgende voor u misschien interessant:

  • bent u alleenstaand en is uw maandelijkse inkomen (AOW plus pensioenen) lager dan € 1.278,43, dan kunt u van de regelingen gebruik maken
  • bent u gehuwd en is uw gezamenlijk inkomen (AOW plus pensioenen) lager € 1.748,00, dan kunt u van de volgende regelingen gebruik maken:
    • u kunt dan gebruik maken van een collectieve zorgverzekering bij Menzis. Kijk eens op www.gezondverzekerd.nl en dan onder de plaats Borne. Als u chronisch ziek bent, dan kan pakket 3 u een groot voordeel opleveren
    • u kunt gebruik maken van een bijdrage uit het activiteitenfonds tot maximaal € 225,00 voor deelname aan sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten
    • ook een bijdrage voor de kosten van het bijwonen van culturele voorstellingen is mogelijk.

 

Heeft u een minimum inkomen (bedragen vermeld in de tabel kwijtschelding) en weinig vermogen

(dezelfde tabel), dan kunt u in 2019 in aanmerking komen voor kwijtschelding gemeentelijk belastingen.

 

Aanvullende informatie vindt u op www.borne.nl, bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Borne en onder het kopje Regelingen op deze site.

 

Website Openluchttheater volgt voortgang verplaatsing Spookhuis

 

De website van het Openluchttheater in Hertme heeft sinds kort een gedaanteverwisseling ondergaan. Nadat begin dit jaar al een nieuwe huisstijl werd doorgevoerd, is nu dus ook de website in een nieuw en informatief jasje gestoken. Een van de belangrijke items is de ophanden zijnde verplaatsing van het Spookhuis, die nu toch echt in een stroomversnelling lijkt te komen.

 

Een team van Bolink Milieu Techniek is inmiddels gestart met de asbestsanering en het verwijderen van dakpannen. De daadwerkelijke verplaatsing zal in de komende maanden worden voltooid, waarna het opnieuw kan worden ingericht. Volgens de website krijgt het ‘nieuwe’ oude Spookhuis straks diverse functies. Zo kunnen er onder meer exposities, kleinschalige concerten en optredens plaatsvinden, kan het dienen als kleedkamer voor artiesten en zouden er ook verenigingen uit Hertme gebruik van kunnen maken.

 

Het voornemen is de voortgang van de Spookhuisverplaatsing en de herinrichting ervan zoveel mogelijk via de website van het Openluchttheater met de Hertmenaren te delen. Zie daarom www.openluchttheaterhertme.nl.

 

Woningbouw Roskam Landen

 

De ontwikkeling en verkoop van het nieuwbouwplan Roskam Landen is in volle gang. Op 17 april jl. hebben alle Hertmenaren de mogelijkheid gehad om mee te denken over de keuze voor de inrichting van het openbare groen. Tevens zijn die avond de inrichtingsplannen van de landschappelijke inpassing van de nieuwbouwlocatie getoond.

 

De aanwezigen is gevraagd om hun suggesties en opmerkingen te geven ten aanzien van twee gepresenteerde varianten van de openbare ruimte. De wensen van de betrokkenen zijn meegenomen en in overleg met de SGH, werkgroep woningbouw heeft dit geresulteerd in de inrichting zoals op de tekening, die u hier kunt downloaden, is weergegeven.


Er is een tussenoplossing ontworpen voor het openbare groen tussen de bestaande bouw en het nieuwbouwplan die zoveel mogelijk aansluit bij de huidige inrichting. De bestaande watergangen aan de linkerzijde van het nieuwbouwplan worden omgevormd tot wadi, waarbij de zuidelijke watergang met 1 meter zal worden verbreed. Daarnaast zal het bestaande groenplantsoen worden vernieuwd tot een bosplantsoen. In het inrichtingsplan is tevens ruimte gemaakt voor parkeren in het openbare gebied.


De verkoop van de woningen loopt voorspoedig, de eerste kavels zijn inmiddels verkocht. Er zijn in totaal drie kavels onverkocht, waarvan er momenteel één kavel onder optie is. Deze kavels bieden mogelijkheid voor de bouw van een vrijstaande woning. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Loes Temmink op (074) 265 8630.

 

Advertenties
(Uw banner hier?)