Extra Diftar info in Hertme

 

In verband met de vele vragen over Diftar en de keuze van afvalcontainers is er door Twente Milieu een extra informatiebijeenkomst in Hertme ingepland en wel op vrijdag 16 augustus van 09.30 tot 11.30 uur op het Pastoor Veegerplein.

 

Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt u geïnformeerd over Diftar en de keuze voor de nieuwe containers. Er is te zien hoeveel afval er in een 140 liter container en in een 240 liter container kan, wat u kan helpen om een goede keuze te maken voor uw nieuwe containers.

 

Houtdorp 2019

 

Ook dit jaar wordt het houtdorp weer georganiseerd. Vorig jaar hebben Laurens en Inge Snieders het stokje overgenomen van Agnes en Ben Dashorst en zij hopen er ook dit jaar weer een geslaagd houtdorp van te maken.

 

Het Houtdorp is er op woensdag 14 en donderdag 15 augustus, op het trapveldje bij het Openluchttheater. Kinderen van de St. Aegidiusschool en andere kinderen die in Hertme wonen, die volgend schooljaar naar groep 3 gaan t/m de groep kinderen die de basisschool net hebben verlaten kunnen deelnemen. Aanmelden kan uiterlijk tot 2 augustus via inge_schothuis@hotmail.com. Ook als u wilt meehelpen een en ander te organiseren, dan bent u meer dan welkom.

 

Slagwerker Tom Homan doet zijn D-examen

 

Op zondag 30 juni doet Tom Homan zijn D-examen in het Kulturhus in Borne. Voor een jury die door de Muziekschool is samengesteld, zal hij dan veel individueel slagwerk laten horen van een hoog niveau.

 

Hij voert zijn werken uit op diverse speciale drums. Het laatste werk voor zijn D-examen speelt Tom een speciaal muziekstuk samen met de voltallige malletband van de muziekvereniging St. Gregorius. Dit muziekstuk is speciaal voor dit examen geschreven door Marco Onstenk. Tom heeft tien jaar les gehad van Marco Onstenk via de Muziekschool Borne, en hoopt deze tien jaar af te sluiten met een mooi D-diploma.

 

Een vereniging heeft niet elk jaar D-kandidaten op de muziekschool. Integendeel, eigenlijk is dit best bijzonder. Een diploma D is voor de echte liefhebbers en doorzetters. Binnen de malletband wil het toeval dat zij ook in 2016 al twee leerlingen had die hun D diploma haalden. Een kwaliteitsimpuls dus voor deze fantastische melodische slagwerkgroep.

 

Het examen is voor publiek toegankelijk en begint om 12.00 uur.

 

Storm velt boom naast Openluchttheater

 

Het duurde niet lang, de storm die woensdagavond 19 juni over Twente trok. Maar krachtig was 'ie wel. Zodanig zelfs dat een van de bomen naast het Openluchttheater niet tegen het natuurgeweld bleek opgewassen. Werk aan de winkel dus en de schade herstellen. Er zit niets anders op...

 

 

 

Kanovaart Werkgroep Jeugd

 

Vrijdag 14 juni heeft de Werkgroep Jeugd het schooljaar traditiegetrouw afgesloten met een kanovaart over de Bornse Beek van Borne naar Zenderen.

 

Ze hadden er fantastisch weer bij. Voordat ze kano in gingen lag de eerste al in het water. Bij de vistrappen in De Stroom Esch moest iedereen het ontgelden. Alle kano’s werden opgewacht en omgegooid dus iedereen kreeg uiteindelijk toch een nat pak. Dit mocht de pret niet drukken.

 

Aan het einde van de tocht stond er bij Buitensport Twente drinken en patat klaar.

 

Marcel Veldhof 40 jaar lid van KV Hertme

 

Na afloop van de traditionele verenigingsronde op Tweede pinksterdag werd Marcel Veldhof gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap bij KV Hertme. Wij zijn er als vereniging trots op dat Marcel al zolang lid is en zich ook als trouwe vrijwilliger en teamleider inzet.

 

De ronde zelf werd onder perfecte omstandigheden in mixteams van jeugd en senioren (helaas geen dames) afgelegd. Een mooie route met gezellige tussenstop. Na afloop was het nog lang gezellig op het zonnige terras en de biertjes en gehaktbal bij Jachtlust smaakten prima.

Op de foto van Theo Nijhuis de jubilaris Marcel Veldhof temidden van het bestuur.

 

Mark Mekenkamp 25 jaar grasmeester

 

Tijdens de afgelopen jaarvergadering van klootschietersvereniging KV Hertme is Mark Mekenkamp gehuldigd voor zijn 25-jarig jubileum als grasmeester. Al sinds 1994 verzorgt Mark, belangeloos en onafgebroken, de grasmat op een voortreffelijke wijze. Namens het bestuur en de leden werd Mark een leuke attentie aangeboden.

 

Vrijwilligers zoals Mark zijn zeldzaam en van onschatbare waarde voor de vereniging. Wij zijn dan ook uitermate trots dat dit jubileum met een luid applaus vanuit de zaal werd ondersteund!

 

Bijen zoemen er al, insecten volgen...

 

Met toestemming van het waterschap Vechtstromen en de gemeente zijn er in het retentiegebied nabij de HOP (Hertme Ontmoetings Plek) onlangs 2 bijenkasten geplaatst. Vader en dochter Veldhuis uit Borne waren erg enthousiast toen ze hiervoor werden gevraagd en zijn erg tevreden met de ontwikkelingen.

 

In het voorjaar werd opnieuw de 'wilde bloemen weide' ingezaaid met medewerking van vogelwerkgroep Weerselo, het Waterschap, en de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Nu dit langzaam maar zeker voor een mooie bloemenpracht gaat zorgen, hebben ook de bijen hier volop mogelijkheden om hier hun mooie en goede werk te doen.

 

Een nader particulier initiatief zorgt er voor dat er 28 juni a.s. ook 2 insectenhotels worden geplaatst. De werkgroep Jeugd (leeftijd 12-16 jaar) gaat deze sponsoren met een deel van de opbrengst van de perkplanten actie. Geweldig toch?! Ook zullen zij deze gaan plaatsen vanaf 19 uur. Kom rustig

kijken. Het ontwerp en realisatie is verzorgd door leerlingen van de CT Storkschool o.l.v. Jasper Lucas, de praktijk docent. Samen aan de slag. Hoe mooi kan het zijn. En zo wordt dit kleine gebied steeds fraaier.

 

Dagje uit gewonnen bij de BankGiroLoterij of bij de Postcodeloterij?

 

Speelt u mee met de BankGiroLoterij of doet u mee aan de postcodeloterij? Dan hebt u onlangs vrijkaartjes gewonnen voor een leuk uitstapje naar keuze. Allereerst gefeliciteerd met uw prijs! Uiteraard wensen wij u een mooi uitstapje toe, maar…. weet u niet wat u met deze prijs moet? Dan kunt u uw prijscode doneren aan onze werkgroep. Wij maken daar dan graag een gezin, die het financieel wat moeilijk heeft, gelukkig mee deze zomer. Zo kunnen kinderen die niet op vakantie kunnen toch een dagje uit.

 

U kunt uw prijscode aan ons doorgeven per mail: uitstapjes@pgborne.nl of even bellen met Rita Kremer 06 4033 5202. Een derde mogelijkheid is om uw bon met prijscode in het mandje van onze werkgroep te stoppen. Deze bevindt zich onder de toren in de Oude Kerk van Borne. Of u doet de bon in de bus bij een van de werkgroepleden: Jacqueline ten Veen (Ligusterstraat 8), Rita Kremer (Molenkampsweg 37), of Goos Griffioen (Kerkedennen 34).

 

Voor Hertmenaren is het ook mogelijk om de kaarten bij Hennie Kemna in te leveren (Haarlanden 9). Hij kent ook een aantal gezinnen die hij daar heel blij mee kan maken. Ook bij hem kunt u meer informatie krijgen: 06 5514 2962.

 

Wilt u meer informatie over de werkgroep en haar activiteiten, zie dan de webpagina van de Protestantse Gemeente Borne.

 

Smaakvolle matinee Fanfare St. Gregorius

 

Schuif op zondag 30 juni aan bij het gekoesterde - inmiddels tot traditie verheven -Hertme’s Ambachtsconcert! De muzikanten mogen u ditmaal een lustrumuitvoering voorschotelen. Uiteraard vormt Hertme’s Ambacht wederom de sfeervolle entourage, waar de pollepel van gastvrije uitbater Lereau Hulsink zal overgaan in handen van dirigent Bert Sleumer. Geniet onder het genot van een kopje koffie van de koperklanken van Fanfare St. Gregorius en van de talentvolle zangeres Eline Scholten die haar debuut maakt op dit Hertme’s Ambachtsconcert.

 

De matinee vangt aan op het verre van matineuze tijdstip van 14.00 uur.

 

Berndien Mekenkamp 25 jaar bij de Zonnebloem

 

Het is toch eens een keer gelukt. Berndien werd er stil van, want tijdens de vergadering van de Zonnebloem afd. Zenderen/Hertme op 7 mei werd er bij stilgestaan dat ‘onze’ Berndien al ruim 25 jaar als een zeer betrokken vrijwilligster aan de Zonnebloem is verbonden. Ze is bij vrijwel alle activiteiten betrokken die voor onze deelnemers worden georganiseerd. Ook het mede organiseren van een boottocht voor alle gasten uit de gehele regio doet ze met veel plezier, en zelfs loten verkopen gaat haar goed af. Bij de nodige bezoekjes die worden afgelegd, heeft ze altijd weer een leuke attentie geregeld. Kortom…we zijn blij met deze Kanjer.

 

En dat werd gewaardeerd met een gouden insigne, afkomstig van het hoofdkantoor in Breda, en een bijbehorende oorkonde. Samen met de bloemen, helaas geen zonne….bloemen, werd haar dit overhandigd door onze voorzitter Esther Veldhof.

 

Fietstocht ZijActief

 

ZijActief houdt op dinsdag 18 juni haar jaarlijkse fietstocht. We starten om 13.30 uur op het kerkplein te Hertme en willen graag dat iedereen op tijd aanwezig is zodat de eerste groep op tijd kan vertrekken. De eigen bijdrage is € 12,50. Voor degene die niet kunnen fietsen of voor wie het fietsen moeilijk gaat is vervoer per auto mogelijk.

 

Graag opgeven voor 4 juni bij Josephien Westerbeek, telelefoon (074) 266 5960.

De Fietscommissie

 

Succesvolle oud ijzer actie De Kolkleu

 

Voor de achtste keer op rij heeft de carnavalsvereniging De Kolkleu weer haar oud ijzeractie gehouden. Zaterdag 11 mei gingen ‘s morgens vroeg ruim 30 vrijwilligers op pad met tractoren en aanhangers om in Hertme en het buitengebied het oude ijzer op te halen. En dat is goed gelukt. Volgens Jeroen Meijer is Hertme weer schoon. Er werd maar liefst 17.940 kg oud ijzer opgehaald, maar ook 320 kg aluminium, 114 kg zink, 65 kg messing, 152 kg RVS,75 kg koper en ook nog eens 150 kg lood.
 

De penningmeester kon maar liefst € 4.200,- bijschrijven. De vrijwilligers mochten er één extra op drinken. Maar ook een woord van dank voor alle gulle gevers. Ook het feit dat het hele jaar bij de familie Aalderink het overtollige ijzer gebracht mocht worden draagt bij aan de vele kilo's.
Het is allemaal broodnodig om het carnaval in Hertme betaalbaar te houden. Minder dan 20 procent van de inkomsten bestaat uit contributie. Deze wordt overigens volgend jaar verhoogd met € 7,50. Alle overige inkomsten moeten door het organiseren van diverse acties bijeen worden gebracht.

 

Klootschieters kv Hertme succesvol

 

De senioren competitie klootschieten seizoen 2018-2019 is weer ten einde. Met maar liefst twaalf teams werd deelgenomen aan de competitie van de Twentse KlootschietCombinatie (ruim 700 leden), en dat gebeurde uitermate succesvol.

 

Maar liefst vier teams werden kampioen in hun klasse. Naast het tweede en vijfde team werd ook, toch verrassend, het zevende team kampioen. Deze ploeg bestaat uit jonge jongens, die allen nog maar een paar jaar deze sport beoefenen. Dat belooft nog iets voor de toekomst. De meeste punten werden behaald door Hertme 12, dat maar liefst 49 van de 60 te behalen punten veroverde. In dit veteranenteam spelen twee spelers die de 80 al zijn gepasseerd.

 

Ervaring speelt dan een grote rol. Ook tijdens de persoonlijke TKC straat kampioenschappen werden er maar liefst acht prijzen in de wacht gesleept. Op de foto de vier leiders van de winnende teams met een fraaie bokaal.

 

Een lintje voor Annie...

 

Op grond van haar vele maatschappelijke verdiensten is Annie Oude Nijhuis-Kemna uit Hertme vrijdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Eigenlijk zou ze 's ochtends met haar man Ben op vakantie naar Frankrijk. Maar Ben moest alle zeilen bijzetten om deze vakantie iets later te laten beginnen. Ze moest immers eerst naar het Kulturhus om de feestelijke plechtigheid bij te wonen. Het was niet gemakkelijk om haar met een smoes daar naar toe te krijgen, maar het is gelukt.

 

Natuurlijk staat ze bij velen op het netvlies als naaister en kleedster bij de Passiespelen. Altijd en overal aanwezig en ook op de maandagmorgen was ze vaak in het openluchttheater voor diverse klusjes. Ook is ze samen met Ben sinds 2006 een trouwe vrijwilliger bij de rolstoel wandelgroep. Wekelijks wandelen ze met veel enthousiasme en ze zijn erg sociaal begaan met de deelnemers. Foto’s maken, vrijwilligers uitjes organiseren, mutsen breien voor de deelnemers, en zo veel meer.

 

Al in 1976 was ze betrokken bij de kindervakanties van MEE reizen en sinds 2006 is ze er hoofdleiding en mede verantwoordelijk voor de organisatie van deze bijzondere reizen voor mensen met een zorg indicatie. Ze biedt door haar inzet, vakkundigheid en warme persoonlijkheid de deelnemers onvergetelijke reizen. Ze staan soms op de beurs, en gaan ook zelf meer dan eens mee met cliënten. Veel, maar dankbaar werk. Ook echtgenoot Ben is dan altijd van de partij.Moest er bij de kerststal weer het nodige gebeuren met oude of nieuwe kleding? Annie bellen.

 

We mogen trots zijn op deze 70-jarige inwoonster van Hertme. En nu op naar een werkvakantie op de camping in Frankrijk.

 

Afscheid juf Sylvia


Na meer dan 25 jaar neemt juf Sylvia afscheid van de St. Aegidiusschool. Dit willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. De leerlingen wordt een bijzondere dag aangeboden. De dag wordt afgesloten met een danspresentatie. Bij deze nodigen wij ouders, oud-leerlingen en alle Hertmenaren die zich verbonden voelen met juf Sylvia uit voor het bijwonen van deze presentatie.

 

Deze uitvoering vindt plaats op donderdag 27 juni om 13.45 uur op school. Aansluitend bent u van harte welkom op de receptie.

 

Met vriendelijke groet,

Team St. Aegidius Hertme

 

Oproep mini-dansmarietjes De Kolkleu

 

De mini dansmarietjes groep van CV de Kolkleu is op zoek naar nieuwe leden. De oudste meisjes stromen komend schooljaar door naar de oudere groep, dus er is vanaf september weer ruimte voor nieuwe meisjes bij de Mini-Kolkjes (5 tot en met 12 jaar).

 

Opgave is mogelijk vanaf 5 jaar (groep 2). De training is op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de speelzaal van de St. Aegidiusschool.

 

Opgave kan via Whatsapp bij Marit Jannink 06 3810 2069.

 

 

Trapveldje weer te gebruiken

 

Vanaf vorig najaar was het trap-/speelveldje naast het Openluchttheater tijdelijk een 'streng verboden gebied' voor de Hertmese jeugd. Zo werd er een fraaie omheining aangebracht, maar belangrijker.... ook werd er nieuw gras ingezaaid. Inmiddels heeft de natuur meer dan volop haar werk gedaan en ligt er weer een geweldig mooie groene mat.

 

Goed genoeg ook om alle seinen op groen te zetten en de jeugd weer van harte uit te nodigen hier hun energie kwijt te raken en als vanouds weer een balletje te trappen.

 

Duofiets Hertme reserveren

 

Sinds 1 mei jl. staat de Duo Fiets Hertme voor u klaar. De fiets wordt elektrisch aangedreven. Degene die links zit fietst en stuurt. Degene die rechts zit, kan volledig meefietsen, maar er zitten ook standen op dat u zelf de keus kunt maken.

 

Heeft u niemand die met u kan fietsen of wilt u juist met iemand fietsen? Neem dan ook even contact op. Wij kunnen dan zorgdragen voor een goede match.

 

Schroom niet en reserveer de fiets, hij is er ook voor u! Reserveren: De Köller 06 5126 7646 of info@dekoller.nl.

 

Nieuws van de Zonnebloem

 

Op 17 september staat er een uitstapje gepland naar de zandsculpturen in de tuinen van kasteel Warmelo in Diepenheim. De route gaat over een stukje grindpad, gras en verhard bospad. Wilt u gebruik maken van een rolstoel, geef dat dan door bij de opgave. Er zijn 3 rolstoelen beschikbaar, mits op tijd gereserveerd. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Oranjemuseum, eveneens in Diepenheim. Na afloop gaan we een pannenkoek eten.

 

De kosten voor vervoer, entree, koffie en pannenkoek met consumptie bedragen 10 euro. De meerkosten worden betaald uit de opbrengst van de Rabo clubkas campagne. Vertrek om 13.30 uur vanaf de kerk in Zenderen. U kunt zich tot 3 september opgeven bij Anniek Timmers (074 266 3467 of 06 5022 0817), of bij Annemarie ten Dam (074 2662 258 of 06 2546 4605).

 

De regio Zonnehof biedt op woensdag 9 oktober haar jaarlijkse ontspanningsmiddag aan. Hans Vesterink zorgt voor de muzikale omlijsting. De middag wordt gehouden in zaal Beltman in Diepenheim.

 

Er zijn voor de afdeling Hertme/Zenderen zes kaarten beschikbaar, deze kosten 10 euro per persoon. De middag begint om 14.00 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren. De zaal gaat open om 13.30 uur. Vervoer kan worden geregeld. U kunt zich voor 9 september opgeven bij Lidy Westerhoff (074 266 4645).

 

De busreis die de afdeling Borne (Hertme/Zenderen) op 20 september ‘s middags organiseert heeft als bestemming Erve Brooks in Gelselaar. Het vervoer wordt door de firma Ter Doest uitgevoerd.

Er kunnen maximaal 6 personen mee. Tijdens de reis wordt er getrakteerd op koffie met iets erbij.

Er wordt afgesloten met een stamppotmaaltijd. Kosten 25 euro. Opgave bij Akke Louwerman (074 266 0360).

 

 

Bericht van de Werkgroep Dorpsvisie Hertme 2015 - 2030

 

De Werkgroep Dorpsvisie is op 5 februari 2019 bij elkaar gekomen om met elkaar te bespreken wat er nu in de afgelopen 3 jaar van alle plannen uit de Dorpsvisie Hertme 2015 - 2030 is gerealiseerd.

 

Daarnaast hebben we met elkaar gesproken of er nieuwe aandachtspunten zijn waar we ons in de komende jaren mee bezig kunnen houden. Zoals we in de dorpsvisie hebben geschreven willen we graag 'de regie blijven voeren' op zoveel mogelijk zaken die te maken hebben met ons dorp. In de Dorpsvisie hebben we in de bijlage: 'Uitwerking Thema’s' diverse actiepunten opgeschreven waarmee de contactpersonen voor de thema’s aan het werk zijn gegaan.

 

Een compleet overzicht van wat er in de afgelopen jaren is gebeurd/gerealiseerd, kunt u hier downloaden.

 

Oproep nieuwe jeugdleden kv Hertme

 

De klootschietersvereniging Hertme heeft vanaf komend seizoen (seizoen 2019-2020) weer voldoende plaats voor enkele enthousiaste jeugdleden. Lijkt het je leuk om eens per twee weken op zondagochtend te klootschieten bij de grootste sportvereniging van Hertme? Aarzel dan niet en schrijf je in als lid! Doe dit dan uiterlijk vóór 1 juni a.s. zodat je de nieuwe competitie, die begin september begint, meteen kunt meedoen. Aanmeldingen en verdere info graag via René Kattenpoel Oude Heerink of Martijn Lucas: info@kvhertme.nl.

 

Uitnodiging Wijkvereniging Stroom-Esch

 

In het kader van samenwerking en informatie-uitwisseling onderhoudt de SGH contacten met onze omliggende wijkverenigingen/dorpsraden en heeft er in april overleg plaatsgevonden met Wijkvereniging Stroom-Esch. In dit overleg heeft de wijkvereniging Stroom-Esch verzocht om de inwoners van Hertme van harte uit te nodigen om deel te nemen aan de vele activiteiten die door hen geïnitieerd worden.

 

Hierbij kan gedacht worden aan de nieuwjaarsduik, maar ook bijvoorbeeld het repaircafe of de activiteiten die speciaal voor 50-plussers worden georganiseerd. Voor een actueel overzicht van de activiteiten en meer informatie wordt verwezen naar de website https://www.stroomesch.nl/.

 

Plastic doppen sparen

 

Iedereen heeft ze thuis: plastic doppen en deksels van bijvoorbeeld frisdrankflessen of pindakaaspotten. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Die doppen zijn namelijk geld waard. Zo ontlast u het milieu én steunt u KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat namelijk naar de opleiding van hun honden.

 

Deze doppen (graag schoon gemaakt) kunnen worden ingeleverd bij Berndien Mekenkamp Hertmerdwarsweg 3 in Hertme. Graag in kleine zakjes aanleveren. Zij zorgt ervoor dat ze verder op de juiste plek komen.

 

Elkaar helpen, ook in Hertme

 

Op dit Hertmeplein vindt u onder het kopje 'Elkaar helpen' al veel informatie. We willen nu graag specifiek aandacht schenken aan 'toeslagen - en bijdragen' en dan met name voor de pensioengerechtigden.

 

Heeft u een netto inkomen dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm, dan is het volgende voor u misschien interessant:

  • bent u alleenstaand en is uw maandelijkse inkomen (AOW plus pensioenen) lager dan € 1.278,43, dan kunt u van de regelingen gebruik maken
  • bent u gehuwd en is uw gezamenlijk inkomen (AOW plus pensioenen) lager € 1.748,00, dan kunt u van de volgende regelingen gebruik maken:
    • u kunt dan gebruik maken van een collectieve zorgverzekering bij Menzis. Kijk eens op www.gezondverzekerd.nl en dan onder de plaats Borne. Als u chronisch ziek bent, dan kan pakket 3 u een groot voordeel opleveren
    • u kunt gebruik maken van een bijdrage uit het activiteitenfonds tot maximaal € 225,00 voor deelname aan sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten
    • ook een bijdrage voor de kosten van het bijwonen van culturele voorstellingen is mogelijk.

 

Heeft u een minimum inkomen (bedragen vermeld in de tabel kwijtschelding) en weinig vermogen

(dezelfde tabel), dan kunt u in 2019 in aanmerking komen voor kwijtschelding gemeentelijk belastingen.

 

Aanvullende informatie vindt u op www.borne.nl, bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Borne en onder het kopje Regelingen op deze site.

 

DVD 'Nooit Verteld'

 

Vanaf nu is het mogelijk om een DVD / Blu Ray van de Hertmese oorlogsdocumentaire ‘Nooit Verteld’ te bestellen. De kosten bedragen 15 euro.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar heemkundehertme@hotmail.com.

 

 

Website Openluchttheater volgt voortgang verplaatsing Spookhuis

 

De website van het Openluchttheater in Hertme heeft sinds kort een gedaanteverwisseling ondergaan. Nadat begin dit jaar al een nieuwe huisstijl werd doorgevoerd, is nu dus ook de website in een nieuw en informatief jasje gestoken. Een van de belangrijke items is de ophanden zijnde verplaatsing van het Spookhuis, die nu toch echt in een stroomversnelling lijkt te komen.

 

Een team van Bolink Milieu Techniek is inmiddels gestart met de asbestsanering en het verwijderen van dakpannen. De daadwerkelijke verplaatsing zal in de komende maanden worden voltooid, waarna het opnieuw kan worden ingericht. Volgens de website krijgt het ‘nieuwe’ oude Spookhuis straks diverse functies. Zo kunnen er onder meer exposities, kleinschalige concerten en optredens plaatsvinden, kan het dienen als kleedkamer voor artiesten en zouden er ook verenigingen uit Hertme gebruik van kunnen maken.

 

Het voornemen is de voortgang van de Spookhuisverplaatsing en de herinrichting ervan zoveel mogelijk via de website van het Openluchttheater met de Hertmenaren te delen. Zie daarom www.openluchttheaterhertme.nl.

 

Woningbouw Roskam Landen

 

De ontwikkeling en verkoop van het nieuwbouwplan Roskam Landen is in volle gang. Op 17 april jl. hebben alle Hertmenaren de mogelijkheid gehad om mee te denken over de keuze voor de inrichting van het openbare groen. Tevens zijn die avond de inrichtingsplannen van de landschappelijke inpassing van de nieuwbouwlocatie getoond.

 

De aanwezigen is gevraagd om hun suggesties en opmerkingen te geven ten aanzien van twee gepresenteerde varianten van de openbare ruimte. De wensen van de betrokkenen zijn meegenomen en in overleg met de SGH, werkgroep woningbouw heeft dit geresulteerd in de inrichting zoals op de tekening, die u hier kunt downloaden, is weergegeven.


Er is een tussenoplossing ontworpen voor het openbare groen tussen de bestaande bouw en het nieuwbouwplan die zoveel mogelijk aansluit bij de huidige inrichting. De bestaande watergangen aan de linkerzijde van het nieuwbouwplan worden omgevormd tot wadi, waarbij de zuidelijke watergang met 1 meter zal worden verbreed. Daarnaast zal het bestaande groenplantsoen worden vernieuwd tot een bosplantsoen. In het inrichtingsplan is tevens ruimte gemaakt voor parkeren in het openbare gebied.


De verkoop van de woningen loopt voorspoedig, de eerste kavels zijn inmiddels verkocht. Er zijn in totaal drie kavels onverkocht, waarvan er momenteel één kavel onder optie is. Deze kavels bieden mogelijkheid voor de bouw van een vrijstaande woning. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Loes Temmink op (074) 265 8630.

 

Advertenties
(Uw banner hier?)