ZV komt tekort tegen Berghuizen
23-02-2018
VERDIENDE WINST VAN OLDENZALERS OP IJZIGE DONDERDAGAVOND

ZV komt tekort tegen Berghuizen

In verband met de komende voorjaarsvakantie hadden Zenderen Vooruit en Berghuizen het duel naar voren gehaald en werd er dus op de ijzige donderdagavond gespeeld. Voor beide ploegen een belangrijk duel. Berghuizen bezat negen punten en Zenderen Vooruit stond daar twee punten boven. Een overwinning zou voor beide ploegen een aansluiting betekenen bij de brede middenmoot.

 

Onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Drenth begonnen beide ploegen onrustig aan de wedstrijd en de eerste minuten kenmerkten zich door nogal wat foute passes. ZV had wat meer druk naar voren en dit resulteerde in de tiende minuut in een doelpunt van Ramon van Os. De bal werd de zestien meter van Berghuizen ingebracht waar Ramon rond de penaltystip de bal in het Oldenzaalse doel kon werken: 1-0.

 

Vanuit het niets

Helaas moest Ramon zich in de 18e minuut geblesseerd laten vervangen door spits Freek Vlaskamp.

Het spel golfde op en neer en er was vooral veel inzet aan beide kanten. Van goed combinatievoetbal was echter geen sprake. Vanuit het niets kwam Berghuizen in de 24e minuut op gelijke hoogte. Een schot van buiten de zestien meter kon door goalie Myron Eleveld nog net uit de hoek worden getikt, maar een speler van Berghuizen was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken.

Gezien de krachtverhouding op dat moment een terechte tussenstand. Beide ploegen probeerden combinerend het doel van de tegenstander te bereiken, maar de eindpass was bij beide ploegen matig verzorgd. Centrale verdediger Jordy Kamphuis was bij een aanval mee naar voren en kreeg een mogelijkheid, maar kon de indraaiende bal net niet achter de keeper van Berghuizen werken.

Met een 1-1 stand bereikten beide ploegen de rust.

 

Na rust veranderde het spelbeeld. Berghuizen kreeg meer en meer grip op Zenderen Vooruit en ZV daarentegen lukte het niet om Berghuizen onder druk te krijgen. Daar waar ZV van achteruit de lange bal moest hanteren, lukte het Berghuizen om de bal in de ploeg te houden en te combineren.

Een kwartier na rust verving trainer/coach Ruud Ottenhof Bart Beld door spits Jelmer Kuipers. Het spelbeeld veranderde echter niet. Keeper Myron Eleveld behoedde ZV met een paar schitterende reddingen voor een achterstand, maar in de 68e minuut werd een vrije bal door Berghuizen de zestien meter van ZV ingebracht. Daar waar het leek dat de bal weg te werken was, verdween de bal plotsklaps achter Myron, 1-2 voor Berghuizen.

 

Opportunistisch spel

ZV bleef er ondanks een beter Berghuizen in geloven en probeerde met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Het was echter Berghuizen die op 1-3 kwam doordat de spits van buiten de zestien meter vrij kon aanleggen en de bal onberispelijk in de hoek deponeerde. Helaas moest de ingevallen Jelmer Kuipers geblesseerd het veld weer verlaten en hij werd vervangen door A-junior Justin Sonder. Wat restte was een kwartier waar ZV bleef proberen om de aansluiting te vinden. Daar bleef het echter bij. De wedstrijd eindigde in een verdiende 1-3 overwinning voor Berghuizen dat -zeker gezien de tweede helft- de punten terecht meenam naar Oldenzaal.

 

De komende twee weekenden is ZV vrij en de eerstvolgende wedstrijd is de thuiswedstrijd op 11 maart thuis tegen Sportlust Vroomshoop, een directe concurrent.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024