Weinig vragen over inpassing Verbindingsweg
NOODZAAK, MOLENKAMP EN ZENDEREN NIET AAN DE ORDE

Weinig vragen over inpassing Verbindingsweg

Het was druk bij de inloopbijeenkomst over de Verbindingsweg donderdagavond. De nieuwe weg met spooronderdoorgang langs de westkant van Borne houdt de gemoederen al jaren bezig. De actiegroep uit Zenderen nam de gelegenheid waar om met protestborden opnieuw aandacht te vragen voor de verkeerproblematiek van het dorp, die als gevolg van die Verbindingsweg alleen maar erger dreigt te worden. En dan is er nog het hete hangijzer van een goede ontsluiting van bedrijventerrein De Molenkamp.

 

Maar daar ging het allemaal niet over, dat was ook van tevoren aangekondigd. In de raadszaal waren impressies te zien van hoe de weg in het landschap zou worden ingepast. Of die weg er wel of niet moet komen en waar er mogelijk een extra aansluiting vanaf De Molenkamp kon komen waren discussies die wel onderling tussen de bezoekers werden gevoerd, maar die niet met het projectteam besproken konden worden. De ambtenaren hadden het dan ook betrekkelijk rustig. “De meeste mensen weten wel dat ze daarvoor niet bij ons moeten zijn”, concludeerde projectleider Bernd van den Dolder.

 

Zon, bloemen, relaxte fietsers en wandelaars

De artist impressions van de verdiepte aanleg over de Zenderensche Es, midden tussen het groen, met zon, bloemenvelden, relaxte fietsers en wandelaars, en een tekening van de beoogde tunnel gaven niet veel aanleiding tot vragen of opmerkingen. Het zag er uit alsof het er allemaal alleen maar mooier op wordt. Wellicht komt er verderop in het proces nog een driedimensionale impressie, die weer andere inzichten kan geven. Naar verwachting wordt begin 2021 begonnen met de aanleg van de Verbindingsweg. (AJ)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 24 feb 2018
@Martin: Je hebt gelijk! Die weg wordt uitgevoerd als snelweg, terwijl een mini-uitvoering minder belast en de Oonksweg ontlast. Na de 5B is de weg nagenoeg overbodig!. ALS ie er komt, is het wel fijn dat door de aansluiting op de Molenkamp (naast het pand van ter Brugge) de snelheid begrensd wordt. Het is en blijft een veel te dure oplossing, die de Bornsen niet de gewenste tunnel bij bv de Azelosestraat geeft. De investering staat niet in verhouding tot de opbrengst
Ron; ook een bewoner — 24 feb 2018
Dat bemoeien is vooral uit kennis van zaken. De afgelopen jaren is er ongelooflijk geprutst en gesjoemeld (de Golfbaan etc.). Op te veel fronten tegelijk. Ergerlijk is dan het gebrek aan kennis EN ik zie dan met leed de achterkamertjescultuur en de vrindjespolitiek. Waren er maar meer - niet anonieme- bewoners die zich roerden en een integer bestuur wensen!
Martin Tikken — 24 feb 2018
Een presentatie met daarbij " mooie" plaatjes, die een ieder wil doen geloven dat het allemaal een grote verbetering is. Niets is minder waar!
Asfalt is niet mooi, en een tunnel ook niet. Het is geen oplossing voor de problemen binnen Borne. Tel daar ook nog bij dat wij 60 jaar te maken krijgen met een structurele verhoging van de OZB . Wat volgens een raadslid neer komt op een kostenpost van ruim 6000 euro voor een gemiddelde woning. Geen gering bedrag! En het zou de coalitie partijen sieren dat zij hier open en eerlijk over zijn.
Bewoner Borne — 24 feb 2018
Ik heb die nieuwe ontsluitingsweg gezien, en voor de oplossing met spooroverweggen het mooist toe te passen. Maar de inhoudelijke items vanuit iemand die zich overal mee bemoeit is gewenst. Kritiek geven op het gemeentelijk beleid over de Vonder (uitbreiding), een oplossing door willen drukken die voor de mensen Tusveld en aanliggende boeren niet het juiste is. Verder kan ik aangeven dat, het teruggeven aan bebossing ook uit de portemonnee van de burger komt. Wil jij dit dan ook bij de bornenaren neerleggen.
Ron Hartman — 23 feb 2018
Heerlijk, die toename van de inhoudelijke reacties. U hebt de ontsluitingsweg ook gezien? Knap!
Bewoner Borne — 23 feb 2018
De klaagmuur staat in Jeruzalem maar de beste rond Ron die is ook aardig bezig met Borne boeit.
Ron Hartman — 23 feb 2018
De ontsluiting van de Molenkamp KAN dus wel. Zie het zwarte lintje langs het vml pand van ter Brugge en de aansluiting daarvan net voordat de tunnel bereikt wordt! Omdat het ''kan'' (pluim) zou terugdraaien nu niet meer aan de orde moeten zijn. (plattegrondje rechtsboven)

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024