NEO onnodig gelijk tegen Saasveldia
25-02-2018
TE WEINIG RENDEMENT BREEKT DE ZWARTWITTEN WEER OP

NEO onnodig gelijk tegen Saasveldia

Elk jaar is het bij veel ploegen weer passen en meten rond de voorjaarsvakantie. Zo ook bij NEO 1 en 2, waar een groot aantal mensen afwezig was. Zo ontbraken de basisspelers Bas Smits en Wout Deterd, bleek Mauro Lohuis tot overmaat van ramp niet fit en kon aanvoerder Robin Oude Kamphuis ook slechts een uur spelen. Een aantal thuisspelende clubs leek met hetzelfde probleem te kampen te hebben, want zelfs op kunstgras werden duels om onbegrijpelijke redenen geschrapt.

 

Stijn Baars bij vlagen ongrijpbaar

Onder winterse omstandigheden met veel wind maakten Saasveldia en NEO er geen hoogstaande pot van. NEO kreeg gedurende de gehele wedstrijd veruit de beste kansen, maar moest knarsetandend toezien hoe de gastheren de 0-0 over de streep trokken. In de eerste twintig minuten kreeg NEO vier uitgelezen mogelijkheden om te scoren. Nadat Ron Spoler na een minuut of acht voorlangs schoot, viel de 0-1 een minuut later bijna. De bij vlagen ongrijpbare Stijn Baars bediende Twan Weghorst die achter zijn standbeen leek te scoren. De bal verloor echter net teveel vaart, waardoor het gevaar kon worden geneutraliseerd.

 

Dezelfde Weghorst had na een kleine twintig minuten een prachtige actie in huis die helaas op de voeten van doelman Vervoorn strandde. De rebound leek een prooi voor Ron Spoler, die echter ook op de goalie stuitte. Saasveldia had haar beste spelers in de defensie en op het middenveld lopen en was aanvallend vrij machteloos. Enkele lange ballen en hoekschoppen werden dan wel dreigend, maar Bob Peterman hoefde nauwelijks in actie te komen. NEO had voor de thee nog twee kansen. Eerst werd in een scrimmage de bal van de lijn gehaald en op slag van rust bediende Twan Weghorst Tim Bijker die de bal echter op het dak van Bruins schoot.

 

Duimschroeven

Na de pauze speelde NEO niet goed, maar was wel veruit de bovenliggende partij. Saasveldia kreeg zelfs maar één kans. Wel een grote, want de goede invaller Zwerus bezorgde de bal bijna bij Sjors Kenkhuis die bij de tweede paal echter een teenlengte te kort kwam. Nadat Tim Bijker na een mooie aanval met een hard schot op Vervoorn stuitte, draaide NEO in het laatste kwartier de duimschroeven aan en had het moeten scoren. Twan Weghorst kopte na een voorzet van de sterk spelende Jochem Stam op de lat en schoot vlak daarna snoeihard net naast. Ook Steven Zonder was nog dicht bij een goal, maar de verdediger schoot diagonaal rakelings over.

 

Het bleef echter bij een aantal hachelijke situaties in het strafschopgebied, maar de verlossende treffer viel niet. Een treffer die dik verdiend zou zijn geweest, maar NEO's manco, te weinig rendement uit de gecreëerde kansen halen, kwam helaas weer bovendrijven.

 

Volgende week gaat NEO weer op reis. Op Het Hulsbeek is vv Oldenzaal dan de tegenstander.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bgrgber — 26 feb 2018
Ik ben er geweest maar saasveldia was veel beter

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024