Nynke schaakt in een 'winning mood'
25-02-2018
ACHTJARIGE BORNSE DERDE IN INTERNATIONAAL TOERNOOI IN MIERLO

Nynke schaakt in een 'winning mood'

In augustus vorig jaar was de achtjarige Nynke Weessies uit Borne een van de deelnemers aan het ONJK 2017, het Open Nederlands Jeugdkampioenschap schaken, waarin een week lang ruim driehonderd deelnemers in sporthal ’t Wooldrik streden om de titels. Erg succesvol was de jongste Bornse (nog) niet. “Maar een volgend keertje win ik heus wel”, zo beloofde ze BorneBoeit (zie ook ons eerdere bericht). Dit jaar komt ze haar belofte na.

 

Derde van Overijssel

“Nynke heeft het winnen ontdekt”, zegt de trotse moeder Lieke. “Er groeit iets moois. Eerst kreeg ze een beker omdat ze het vaakst aan de verschillende toernooien en toernooitjes deelnam, zeg maar een soort aanwezigheidspremie. Het bleek de ideale stimulans om door te gaan. Zo is ze met haar team al derde van Overijssel geworden en heeft ze ook al een handvol andere bekers in ontvangst mogen nemen.”

 

Daar waar veel andere kinderen de komende week naar de sneeuw gaan om te genieten van de voorjaarsvakantie, schuift Nynke met grote regelmaat achter het bord. Zaterdagmorgen bijvoorbeeld was vader Fred aan de beurt, want een dag later is er het grote Meisjestoernooi in Mierlo, met bijna 80 internationale deelnemers die nog geen 18 jaar zijn. Enige voorbereiding thuis aan de keukentafel is dus op zijn plaats. “Ik heb steeds meer moeite om van haar te winnen”, sombert Fred, terwijl Nynke dolenthousiast roept: “Ik heb een nieuwe openingszet bedacht.” De gretigheid straalt eraf.

 

‘Eerst wil ik morgen winnen’

Volgende week zondag neemt ze in het Hengelose Denksportcentrum deel aan het Pupillentoernooi van de Schaakbond Overijssel. Daarnaast heeft Nynke inmiddels een ticket veroverd om eind maart te mogen meedoen aan het NK-E in Waalwijk, voor kinderen die na 2007 zijn geboren. Er groeit dus inderdaad iets moois. “Ooit wil ik meedoen aan het Tata Steel-toernooi in Wijk aan Zee. Dat is een van de grootste toernooien op de wereld”, klinkt het ambitieus. “Maar eerst wil ik morgen winnen.”

 

Het kwam er vandaag in Mierlo niet van. Al was ze er dichtbij. Nynke speelde zeven partijen; ze won er vijf. Goed voor een derde plek in de beginnersklasse. En opnieuw een beker (foto in tekst). Bovendien… volgende week zondag komt er een nieuwe kans. “Want winnen zal ik!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024