Borne te sterk voor De Lutte
26-02-2018
GEELZWARTEN NA 3-0 WINST VASTER OP DE TWEEDE PLEK

Borne te sterk voor De Lutte

BVV Borne heeft in een niet al te beste wedstrijd verdiend met 3-0 gewonnen van SV De Lutte, de hekkensluiter in deze klasse. Het was puzzelen voor Borne-trainer Rob Bakker, want een aantal spelers moest vanwege blessures noodgedwongen aan de kant blijven. Mart Kosterink, Sander Toebes en Rowan Dobbe zijn geblesseerd en Jordy Dobbe had werkverplichtingen.

 

Borne had een droomstart en kwam al in de tweede minuut op 1-0 door een doelpunt van Sven Pieterson. Het was Jongman die de pass gaf maar de rol van Martijn Hofman en Jeroen Vos was evenzo belangrijk. Zij stichtten met hun loopacties zoveel verwarring dat Pieterson volledig vrij kwam te staan en de score kon openen. Twee minuten later had het op rozen kunnen zitten, maar de kopbal van Vos ging links naast het doel.

 

Daarna liet Borne de teugels wat vieren, werd slordig en daardoor kwamen de gasten beter in de wedstrijd. In de 34ste minuut dachten de gasten zelfs de gelijkmaker te scoren maar invaller grensrechter Hakkenbroek (Kevin Dobbe zat op de bank), constateerde buitenspel. Borne was gewaarschuwd en moest zich herpakken.

 

In de 36ste minuut wist het op 2-0 te komen door een doelpunt van Jeroen Vos. Met een vrije trap aan de linkerkant van het veld vond Van Laar de vrijstaande Huitink die op zijn beurt zijn schot op doel voorlangs zag gaan, Vos was alert genoeg om bij de tweede paal de bal met links binnen te schieten. In de 39ste en 45ste minuut kwam de thuisploeg een aantal keren goed weg en mocht het doelman Post danken dat de gasten niet scoorden.

 

Slordigheid troef

Het eerste kwartier na rust was niet best. Borne speelde slordig, leidde te snel balverlies en hanteerde een te laag baltempo om de nummer laatst voorgoed op de knieën te krijgen. SV De Lutte probeerde er wel uit te komen maar was eveneens slordig in deze fase. In de 55ste minuut was het Wesley Assink die de Bornenaren in deze rommelige fase op 3-0 zette. Assink ontving de bal op een meter of twaalf voor de goal, schoot vanuit de draai met rechts en zag het leer laag in de linkerhoek verdwijnen. Een mooie en belangrijke treffer want hiermee was het duel gespeeld.

 

Helaas verzuimde BVV Borne om de score verder te vergroten en het publiek te laten juichen. Ondanks de kou waren er toch weer trouwe volgers op dit duel afgekomen en ook dat is een compliment waard. Na 90 minuten vond scheidsrechter Besselink het ook wel genoeg en kon BVV Borne weer drie punten bijschrijven waarmee het zich iets vaster op de tweede plaats op de ranglijst nestelt. Jeugdspeler Mart Snippers speelde het hele duel mee.

 

Volgend weekend speelt BVV Borne wederom een thuiswedstrijd. Op zondag 4 maart is SV Almelo de tegenstander.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024