Een schreeuw om de kiezer…
VERKIEZINGSBORDEN DUIKEN OVERAL EN MISSCHIEN WEL OVERDADIG OP

Een schreeuw om de kiezer…

Over ruim twee weken gaat Nederland weer naar de stembus. En dat zullen we weten ook! Want niet alleen worden alle plussen en minnen van de verschillende politieke partijen breed uitgemeten in de diverse media (zie ook onze special Borne Kiest), nee… ook de politieke partijen zélf willen als het kan met de neus vooraan staan als het gaat om het bereiken van de kiezer. Bij de een werkt het op de lachspieren, bij de ander roept het ergernis op.

 

Feit is dat de gemeente Borne deze week enkele billboards plaatste aan de invalswegen waarop de pamfletten van de zeven politieke partijen keurig zijn gerangschikt. Niet langer schots en scheve borden dus met half afgescheurde of verwaterde verkiezingsposters, maar nu eens keurig en netjes, passend in de tijd waarin we leven.

 

Daarnaast is menig lantaarnpaal inmiddels behangen met posters waarop de individuele partijen nog eens een extra duit in het zakje willen doen. Ook de led-schermen schreeuwen ons toe, het viaduct naar de Stroom-Esch ontkomt niet aan de plaag en zelfs op de rotonde voor Het Witte Huis rijd je vanuit alle richtingen bijkans tegen het hoofd van de CDA-lijsttrekker. En verder vindt Borne-Nu het gemeentelijke verkiezingsbord bij café Platenkamp een mooie plek om er pal naast nog eens een extra groot bord te plaatsen. Of het allemaal helpt, zullen we pas na 21 maart weten. Een oud spreekwoord luidt: overdaad schaadt… (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Henk van den Befg — 04 mrt 2018
Helder, bedank voor deze reactie!
Maar ik wil dan nog wel even de opmerking maken dat alles wat er op dit moment door de partijen aan borden etc wordt opgehangen, in overeenstemming is met de daarvoor met het gemeentbestuur gemaakte afspraken.
En dat er misschien iets meer geoorloofd is rondom de verkiezingen zou kunnen, daar heb ik zo geen zicht op, feit is dat het dit jaar niet anders gaat dan in voorgaande verkiezingsjaren, behoudens de door de gemeente ingerichte centrale bordruimtes. En als dat wel zo is dan eerder minder dan meer, omdat ook naar alternatieven gekeken is/wordt.
Mark — 05 mrt 2018
Maar waarom Borne Nu met een extra bord waar is dat extra voor nodig
Mark — 04 mrt 2018
Nou ik vind de hele reclamecampagne erg overbodig en ene milieuvervuiling. Erg armoedig dat er weer een bord naast een bord staat. Kan het allemaal niet netjes op 1 bord.
Carnavaleske borden? — 04 mrt 2018
@vd Berg. Veel geschreeuw is echt van toepassing. Als dat grote bord er eerst stond? Met toestemming? Ok, niet moeilijk doen; carnaval is nog maar net uit het land. Had dan ook nog niet een keer extra op het bord ernaast geplakt. Goede waar hoeft toch niet zo’n extra praal? Of... is er twijfel na de kater?
Henk van den Berg — 03 mrt 2018
Mooi artikel en over de inhoud kun en mag je verschillend denken. Het zou echter wel netjes zijn als zaken in de juiste context worden weergegeven. Het grote Billboard bij Platenkamp staat er al 2 weken. Dat het een mooie plek is blijkt wel uit het gegeven dat de gemeentelijke borden er 10 dgn later eveneens geplaatst zijn. Maar beste BM verwijt ons dat nu niet!
BorneBoeit — 04 mrt 2018
@ Henk van den Berg: Jammer dat de berichtgeving als een verwijt klinkt naar Borne-Nu. Zo was het in elk geval geenszins bedoeld. En wie of wat er nu als eerste of als tweede stond is in dit kader ook niet zo relevant. Wat we slechts wilden aanstippen was de wildgroei aan borden op steeds meer plekken en plaatsen. Het wekt in elk geval de suggestie dat rondom de verkiezingen ineens alles is geoorloofd, terwijl in andere gevallen een strenge selectie en vergunningprocedure plaatsvindt. Niet meer en niet minder.
Anja Kuipers — 03 mrt 2018
Inderdaad overdadig. Bij ons hangt er aan iedere lantaarnpaal bijna 1. Jarenlang heb ik collectes georganiseerd. Voor een spandoek moest je een vergunning aanvragen, anders werd deze verwijderd. Hoe zit dat met deze borden? Heb geen vergunningsaanvraag voorbij zien komen.
Anita — 03 mrt 2018
Vreselijk. Al die partijen die van alles roepen over het milieu en verkeersveiligheid. En daarna de hele woonomgeving volplempen met nietszeggende posters. Tig portretten aan een tunnel. Dat levert gevaarlijke verkeerssituaties op. Kun je dat als gemeente niet gewoon verbieden? Mag ik als burger ook van alles aan lantaarnpalen vastknopen? Mag ik ook een enorm bord naast een kruising neer zetten? Vast niet. Schreeuwerige kleuren, grijze hoofden en enge ogen, trouwens ook!
Sandra Ottolander — 03 mrt 2018
Te veel van het goede...Hmm, wat me opvalt is dat Borne vol hangt met Borne Nu. Kennelijk zijn in de kerkdorpen weinig kiezers te halen. Kan me er iets bij voorstellen. CDA daarentegen is prominent aanwezig in Zenderen....lijkt me handig als t CDA zich eerst actief uitspreekt tegen de Verbindingsweg voordat er naar stemmen in Zenderen wordt gehengeld.

Terrassen en winkels weer open

Een week geleden was de teleurstelling nog groot, toen premier Mark Rutte en minister Hugo de...
20-04-2021

Rutte: ‘Het einde is echt in zicht!’

Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge werd bevestigd wat...
13-04-2021

Leidingbreuk in zwembad

Iets na middernacht kreeg de Brandweer Borne een melding van wateroverlast bij het zwembad Laco....
09-04-2021

Straatnamen zijn ook monumenten

Mannen en vrouwen in het verzet. Ze hadden allemaal vanuit een eigen invalshoek en gedrevenheid...
08-04-2021

3 april 1945: Borne bevrijd!

30 maart 1945, Goede Vrijdag. Eenheden van het Canadese 2e legerkorps en het Britse 30ste...
03-04-2021

Aanrijding op de N743

Rond 17.45 uur donderdagmiddag raakten twee auto’s met elkaar in botsing op de N743 tussen...
01-04-2021