Zoekt CDA verbindings-uitweg?
JAN DE VRIES (GROENLINKS/PVDA): ‘HET BLIJFT DWALEN’

Zoekt CDA verbindings-uitweg?

Tijdens een drukbezochte Stemtafel in grandcafé De Steeg gisteravond kruisten Bert Oude Lansink van het CDA en Jan de Vries van GroenLinks/Pvda hun politieke degens. Het was de derde, door BorneBoeit georganiseerde gespreksronde met de verschillende lijsttrekkers van de gemeente Borne. En zoals te verwachten viel, liep ook op deze avond de verbindingsweg en Zenderense problematiek weer als een rode draad door het gesprek.

 

Gestrekt been

Op de vraag bijvoorbeeld wat er niet goed gaat in Borne, ging Jan de Vries er direct met een gestrekt been in. ”Borne mist de slag volledig met de Verbindingsweg. Een dwaling van de eerste orde”, zo zei hij. Oude Lansink had daarop veel woorden nodig om het eerdere collegebesluit te verdedigen. “Vergeet niet dat we dat besluit ruim vier jaar geleden hebben genomen”, aldus de CDA-lijsttrekker, “onder andere omdat ‘ie snel realiseerbaar zou zijn.”

 

“Maar je luistert natuurlijk ook naar de mening van anderen. Mensen uit de provincie en mensen uit Zenderen laten ook hun geluid horen, dus we plaatsen inmiddels wel de nodige kanttekeningen.” Welke dat precies zijn, kon Oude Lansink niet zeggen. “Ik blijf het dwalen vinden”, pareerde De Vries. “Wil je schuiven, leg het dan ook uit. Dit is niet helder.”

 

Ook de provinciale bemoeienis met het gemeentelijk beleid kwam ter sprake. Bijvoorbeeld rondom de windmolens. Jan de Vries kan zich vinden in een besluit van hogerhand om deze te gaan plaatsen. “Ik kan me daar iets bij voorstellen. Het werken aan duurzaamheid is niet tegen te houden. We moeten op enig moment iets forceren. Wél moeten we dan goed praten en uitleggen.”

 

Elhorst-Vloedbelt

Datzelfde geldt voor de Elhorst-Vloedbelt, een procedure waar met name Oude Lansink moeite mee heeft. “Ik heb er moeite mee dat de provincie nu voor ons gaat bepalen dat de mestverwerker er moet komen. We zitten verdorie toch niet voor Piet Snot in de gemeenteraad. Een slechte zaak,” zo zei hij. De Vries: “Dit is niet goed gegaan. Je moet het veel beter communiceren en aan de voorkant uitleggen.”

 

Het volledige gesprek met Bert Oude Lansink en Jan de Vries is hieronder terug te zien.

 

Volgende week woensdag is om 20.00 uur in partycentrum Lutke Hulscher het grote slotdebat met alle zeven lijsttrekkers samen. De verwachte belangstelling hiervoor leidt er waarschijnlijk toe dat ook op een andere locatie in Zenderen het debat rechtstreeks te volgen zal zijn. Bovendien is het debat ook via een livestream rechtstreeks op BorneBoeit te volgen. De avond begint om 20.00 uur; het verwachte einde is rond 21.30 uur. (BM/AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Dick Lammertink — 21 mrt 2018
Dat de verbindingsweg niet een onderwerp is geweest van burgerparticipatie is onjuist. Bij de totstandkoming van de Totaalvisie is door de gemeente volop de gelegenheid geboden voor inwoners en bedrijven hun zienswijze / opvatting kenbaar te maken. Dat inwoners van Zenderen daar geen gebruik van hebben gemaakt is niet te wijten aan het proces dat de gemeente destijds heeft ingezet. Na een uitgebreid traject is de Totaalvisie door de gehele raad aangenomen, incl verbindingsweg en ondertunneling. Dat heeft de raad gedaan na veel inspraak en debatten en, naar ik aanneem, ook heel bewust.
Nu anders besluiten maakt dat dot dossier zich nog langer voortsleept dan het al doet.... Niet doen dus!
Fons Lohuis — 09 mrt 2018
Bert oude Lansink heeft ongetwijfeld naar het dossier verbindingsweg op Borne Boeit gekeken.zie daar het verslag van de gemeenteraad van 10 maart 2014! CDA Wethouder Herman Mulder heeft het over een pokerspel spelen bij het toenmalige besluit om de verbindingsweg met tunnel aan te leggen. Oude Lansink zelf wees er toen onder meer op dat aan de inwoners van Zenderen een belofte is gedaan, die nu niet wordt nagekomen. Er wordt met dat besluit vooralsnog niets gedaan aan de 5 gelijkvloerse spoorwegovergangen en burgerparticipatie blijft achterwege bij deze besluitvorming.....!!

 

 

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024