NEO opnieuw gelijk tegen Avanti
11-03-2018
STRIJD OM DERDE PLEK BLIJFT NA DE 2-2 VOORTDUREN

NEO opnieuw gelijk tegen Avanti

In de strijd om de fel begeerde derde plek in de Derde klasse A heeft NEO de afstand tot Avanti in stand kunnen houden. De ploeg van Van Holland kwam twee keer op voorsprong, maar het uiteindelijke 2-2 gelijkspel gaf de verhoudingen in het veld goed weer, hoewel Avanti zich wellicht kon beroepen wat meer kansen, met name voor de pauze.

 

Er was nog maar net een minuut gespeeld toen NEO al op voorsprong kwam. Een verre ingooi werd met de borst verwerkt door Ron Spoler, waarna de bal via Stijn Baars bij Rick ten Tusscher kwam die die doelman Diego Scholten hoog in de korte hoek verschalkte: 0-1. Helaas hield de voorsprong niet echt lang stand. Van een vrije trap op het middenveld kon je mijlenver zien aankomen waar hij zou gaan belanden, maar desondanks zeilde de bal over alles en iedereen heen en kon Luc Ungerer via de benen van Bob Peterman de gelijkmaker laten aantekenen: 1-1.

 

Penalty

Wat volgde was een eerste helft waarin Avanti de betere ploeg was en een paar uitstekende mogelijkheden kreeg. Bob Peterman stond echter zijn mannetje en verijdelde een paar beste kansen. Bij twee kansen was hij kansloos, maar verzaakte Avanti zelf. Eerst mochten de gastheren vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Bjorn Tijhuis, maar Sander ter Meer raakte de paal. De grootste kans ontstond op een wel heel klungelige manier. Een NEO-verdediger wilde uitverdedigen, maar schoot de bal tegen een teamgenoot aan, daarmee Stijn Huuskes moederziel alleen voor Peterman zettend. Gelukkig schoot de spits veel te gehaast en voorlangs.

 

NEO had zowaar nog met een voorsprong de pauze kunnen ingaan. Stijn Baars werd eerst door Steven Zonder alleen voor Scholtens gezet, maar de jonge spits kreeg geen goede controle over de bal en schoot over. Minuten later was de kans nog groter. De verzender van de pass was Robin Oude Kamphuis en omdat doelman Scholtens aarzelde kon Baars vrij inschieten. De bal zou naast gegaan zijn, maar Jochem Stam had hem binnen toch nog kunnen schieten bij de tweede paal. Helaas bleek zijn schoenmaat net niet toereikend.

 

Na de thee

De eerste kans na de thee was voor Jochem Stam. De fijnbesnaarde aanvaller lobde de bal echter net over. De ingevallen Wout Deterd en Pascal van Berkum stonden bijna aan de basis van de 1-2. De prachtpass van Wout werd door van Berkum voorgezet en ondanks diverse schietpogingen wilde de bal er niet in en kon Avanti het gevaar keren via een hoekschop. Die hoekschop kon echter gemakkelijk worden verwerkt en Avanti schakelde razendsnel om. Het leverde een twee-tegen-een situatie op die gelukkig op geweldige wijze door Bjorn Tijhuis kon worden geneutraliseerd.

 

Nadat nogal klungelig balverlies aan NEO-zijde bijna dodelijk was geweest stond Bob Peterman aan de basis van de 1-2. Zijn geweldige uitgooi belandde bij Pascal van Berkum die vrij kon opstomen naar de achterlijn en tot zijn grote tevredenheid zijn voorzet via een Avanti-verdediger in het net zag belanden. Avanti zette nog een keer aan en op het moment dat de drie punten bijna in NEO's zak zaten, viel toch nog de gelijkmaker. Invaller Carlos Scholtens had een puike voorzet in huis die bij de tweede paal via het houtwerk door Stijn Huuskes achter de kansloze Peterman werd gekopt.

 

Een terechte puntendeling dus en naar de andere resultaten kijkend kreeg NEO zelfs nog iets meer lucht ten aanzien van de derde plek. Wat echter helder moet zijn is dat het team van Van Holland al drie wedstrijden achter elkaar niet gewonnen heeft en het opleggen van de wil aan de tegenstander niet meer zo vanzelfsprekend is als aan het begin van het seizoen.

 

De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen DSVD. De ploeg van trainer Niki Leferink deed dit weekend goede zaken door Eilermark met 3-1 te verslaan en is er met de rentree van Patrick Gerritsen niet op achteruit gegaan.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
11-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020