BVV Borne geeft voorsprong uit handen
12-03-2018
SC OVERDINKEL KOMT TERUG NA EEN 3-0 ACHTERSTAND

BVV Borne geeft voorsprong uit handen

Borne heeft in een wedstrijd met twee gezichten een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. Het was in de eerste helft heer en meester, dicteerde het duel volkomen maar liet SC Overdinkel in de tweede helft terugkomen tot 3-3.

 

In een vermakelijk duel op het eigen sportpark kenden de Bornenaren een droomstart. Direct vanaf de aftrap waren de bedoelingen van de geelzwarten duidelijk. Vol op de aanval en met veel passie en geloof in eigen kunnen de tegenstander overrompelen.

 

Al in de eerste minuut leverde dat bijna een treffer op, maar toen kon vanuit de scrimmage niet op doel geschoten worden. In de vierde minuut was het wel raak. Na een snelle combinatie door het midden kreeg Sander Toebes de bal binnen de zestienmeter. Hij legde de bal terug op Jeroen Vos die met veel overtuiging het leer in de rechterhoek knalde en via de binnenkant van de paal de bal achter de doelman zag verdwijnen: 1-0.

 

Gewenste start

De gewenste start was een feit. In de dertiende minuut zag de Bornse verdediging er niet goed uit. Alles en iedereen stond op de helft van de tegenstander en met een slimme pass werd de spits alleen op doelman Post afgestuurd, Laurens Huitink maakte 30 meter goed en was net op tijd om het schot op doel te blokken. Een prima staaltje verdedigingswerk. In de 25ste minuut liet Sander Toebes de 2-0 aantekenen. Linkervedediger Chiel Kosterink ging mee naar voren, zag Toebes op de punt van de vijf meter vrij staan en met een pass op maat kon Toebes de bal in de korte hoek binnen koppen.

 

Tussen de dertigste en veertigste minuut had de thuisploeg voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar Pieterson, Toebes en Vos hadden het geluk niet aan hun zijde. Er werd gerust met een 2-0 stand en er leek niets aan de hand.

 

Tweede helft

In de tweede helft gooiden de gasten het over een andere boeg. Het speelde fel, schuwde de duels niet en ontregelde met veel overtredingen het tempo van de wedstrijd. Kon Wesley Assink in de eerste helft al helemaal niets goed doen in de ogen van de leidsman, in het tweede bedrijf werden al zijn duels bestraft en even dacht hij erover om dan maar met de handen op de rug te gaan voetballen. De geelzwarten waren het helemaal kwijt, het middenveld werd overlopen en het was wachten op de aansluitingstreffer.

 

Toch wist BVV Borne wederom het net te vinden in deze tumultueuze fase. Na een prima Borne aanval over links, belandde de bal bij Danny van Laar die met een bekeken stift Sander Toebes bediende. Toebes stond met de rug naar de goal en schoot vanuit de draai de bal met links in het dak van het doel. 3-0 en het duel leek gespeeld.

 

Hoe anders zou het zijn? Na deze derde Bornse treffer rechtten de gasten nog eenmaal de rug. In de 69ste minuut mocht Overdinkel een corner nemen en zag deze bij de tweede paal in buitenspelpositie binnengekopt worden. De scheidsrechter wuifde de Bornse protesten en het vlagsignaal van zijn assistent resoluut weg en wees naar de middenstip: 3-1.

 

Het geloof dat er meer te halen viel, was weer aangewakkerd. In de 76ste minuut werd het nog erger. Een vrije trap op links vanaf de punt van het strafschopgebied verdween in één keer laag in de korte hoek. Borne doelman Post zat er nog wel aan maar kon het schot niet keren: 3-2. In de 83ste minuut kwamen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte. Een hoge voorzet werd door Stoffels hard binnen gekopt, 3-3 en tevens de eindstand.

 

Volgende week bindt BVV Borne de strijd aan tegen Sportlust Vroomshoop. De wedstrijd aan de Flierdijk in Vroomshoop begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Jongleren en sporten als de beste

Het is voorjaarsvakantie en dat betekent dat er ook weer volop vermaak is voor de thuisblijvers....
21-02-2019

Vermaak voor de thuisblijvertjes

Zoals te doen gebruikelijk tijdens de voorjaarsvakantie krijgen kinderen die niet naar verre...
19-02-2019

TVTrios werkt winterdip weg op ijsbaan

Een paar maanden geleden opende hij de -tijdelijke- ijsbaan in Borne. Oud Olympisch en...
18-02-2019

BVV Borne wint van RSC

Borne begon sterk aan haar eerste duel na de winterstop, het drong RSC terug en hanteerde een...
18-02-2019

Dames ZV stunten tegen SEW

Al twee wedstrijden op rij wisten de dames van Zenderen Vooruit te winnen, vorige week zelfs van...
18-02-2019

Tonnie Keijzer krijgt winst cadeau

In de onderlinge competitie van de Bornse Damvereniging had Jan Bosch een mooie centrumstelling...
18-02-2019


file:html/cookies.inc.html}