BVV Borne verliest topper van Glanerbrug
26-03-2018
STRAFSCHOP EN ROOD BEPALEN BOEIENDE WEDSTRIJD

BVV Borne verliest topper van Glanerbrug

De topper in klasse 4A tussen Sportlust Glanerbrug en BVV Borne is met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. Een strafschop en onterechte rode kaart in de 39ste minuut waren het breekpunt in deze boeiende wedstrijd.

 

Er was lang uitgekeken naar dit duel. Sportlust Glanerbrug is immers de ongeslagen koploper in de competitie en BVV Borne heeft vanaf 1 oktober niet meer verloren. Daar waar de geelzwarten een aantal spelers vanwege blessures moest missen, trad de thuisploeg op volle oorlogssterkte aan. Een teken dat dit duel zeer serieus werd genomen. Het eerste kwartier waren beide ploegen volstrekt gelijkwaardig, kwamen ze over-en-weer in elkaars zestien meter gebied maar tot echte kansen of schoten op doel leidde dit nog niet.

 

Pijnlijke enkel Toebes

Sportlust Glanerbrug combineerde vlot met een hoog baltempo, maar de Bornenaren stonden het toe en grepen op de juiste momenten in. Voorin zorgden Sander Toebes en Jeroen Vos met hun snelheid voor voldoende dreiging. Een tegenvaller was het dan ook dat Toebes reeds in de 25ste minuut het veld moest verlaten vanwege een pijnlijke enkel. Zijn vervanger was Dani Isho Toma en Vos bleef over als diepste spits. In de 26ste minuut volgde de eerste kans voor de bezoekers, maar Vos kon de bal niet genoeg drukken en zag zijn schot over het doel gaan. Borne kwam beter in het spel, kreeg tot tweemaal toe een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar zag de poging van Van Laar over het doel verdwijnen en de poging van Pieterson in de muur stranden.

 

BVV Borne werd sterker, zette de tegenstander vast op de eigen helft en begon meer duels te winnen. Een foute terugspeelbal van Isho Toma leidde echter de 1-0 in voor de gastheren. Op de helft van de tegenstander kwam hij in balbezit, werd opgejaagd en besloot tot een terugspeelbal. Daar had de Bornse verdediging niet op gerekend en de bal werd onderschept door de Glanerbrugse spits die eerst Jordy Dobbe van zich afschudde en vervolgens met de bal richting doelman Post stormde. Laurens Huitink probeerde het schot te blokken en bracht daarmee de spits ten val.

 

Ontzetting

Scheidsrechter Ebbers kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Vervolgens was de leidsman het even kwijt, wist niet meer wie de lichte overtreding had begaan, liep een aantal minuten met zowel een gele als rode kaart in de hand en zocht langdurig naar de dader. Uiteindelijk kreeg Huitink zijn kaart voorgeschoteld en tot ontzetting van velen toonde hij de rode kaart. Strafschop en rood in de 39ste minuut. Een zware straf voor een licht vergrijp en beslissend in dit duel. De strafschop werd prima binnengeschoten door Holtman. BVV Borne zette voor rust nog eenmaal aan, zag Wesley Assink nog bij de tweede paal op doel koppen maar moest toch rusten met een achterstand.

 

In de 54ste minuut verdubbelde Temelkov de voorsprong naar 2-0. De goedspelende Holtman veroverde de bal op de linkerhelft van het veld, passeerde twee Bornse spelers en legde de bal met links breed op de ingevallen Temelkov die het leer eenvoudig over de doellijn liep. Een domper, maar er was nog voldoende tijd om tot een treffer te komen en deze kwam sneller dan verwacht. In de 58ste minuut werd er een overtreding gemaakt op Danny van Laar. Wederom lag de bal op de rand van het strafschopgebied en nu was het Wesley Assink die achter de bal ging staan. Assink zag een gaatje en schoot de bal met voldoende hoogte en tempo rechts langs de muur, de doelman was kansloos en met 2-1 was het weer een wedstrijd.

 

Het geloof terug

Borne kreeg het geloof weer terug en hoewel het een man minder had, was daar in het verloop van dit duel weinig van te merken. Het ging vol voor de gelijkmaker. Maar aan de andere kant gingen de gastheren voor de bevrijdende derde goal en het was Dani Isho Toma die dit voorkwam met een redding op de doellijn. Sportlust Glanerbrug kwam er een aantal keren snel uit, maar vond iedere keer de Bornse verdedigers op haar weg, die dan weer de eenzame spits in stelling brachten met een diepe bal. Het spel golfde op en neer en beide teams hadden lichte overtredingen nodig om het gevaar tijdig te stoppen. Vos en Van Laar werden op geel getrakteerd en ook aan de gastheren werd tot tweemaal toe de kaart getoond.

 

In de 91ste minuut kreeg Jeroen Vos een klap van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter nam het niet waar, maar besloot om beide spelers op geel te trakteren. Spijtig en onterecht, want wederom moest een Bornespeler het veld verlaten. Niet veel later klonk het eindsignaal. Beide ploegen hadden er een mooi duel van gemaakt. Een topper waardig.

 

Zaterdag 31 maart is de derby tegen Zenderen Vooruit. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik wordt op om 18.00 uur gespeeld.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021