NEO slaat weer toe in slotfase
01-04-2018
TERECHTE REMISE (2-2) TEGEN DE TUKKERS IN ALBERGEN

NEO slaat weer toe in slotfase

Opnieuw heeft NEO laten zien dat een wedstrijd pas gelopen is als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Een schier uitzichtloze achterstand van 2-0, met nog iets meer dan tien minuten op de klok, werd in de slotfase van de wedstrijd weggepoetst door goals van Pascal van Berkum en Twan Weghorst. Dat gelijke spel was terecht, want ondanks dat NEO gedurende de hele wedstrijd voetballend beter was, kreeg de counterende thuisclub voor de thee drie opgelegde kansen om de 1-0 voorsprong uit te bouwen.

 

Voortvarend

NEO begon redelijk voortvarend aan het duel en zette De Tukkers vast op eigen helft. Dat leidde tot een schot van Wout Deterd en twee passes op Pascal van Berkum die net te hard waren. Door balverlies van Robin Oude Kamphuis kreeg de Albergenaren ook een aardige kans, maar die bal vloog net naast. Na een kwartier kwamen de gastheren op voorsprong. De manier waarop was wel heel knullig. Een hoekschop van De Tukkers werd simpel verdedigd en Mauro Lohuis wilde een tegenaanval opzetten. Zijn omschakeling werd echter onderbroken door de dienstdoende scheidsrechter waardoor De Tukkers in balbezit kwam. Meteen werd Kars Velthof bereikt, die Bob Peterman met een geplaatste kopbal versloeg: 1-0.

 

De Tukkers kon achteroverleunen en het favoriete counterspelletje spelen en dat deden ze, mede door positioneel niet sterk verdedigen van NEO, vaak bijzonder goed. Bob Peterman moest twee keer handelend optreden toen de Albergenaren alleen voor hem opdoken. Ondanks dat NEO twee opgelegde kansen kreeg op de 1-1 was Jan Willem van Holland na afloop erg ontevreden over het eerste bedrijf. Te weinig duelkracht, trage balcirculatie en veel te weinig doortastend voor de goal. Er leek een angst tot schieten te zijn bij een aantal spelers.

 

Die twee kansen waren overigens voor Rick ten Tusscher die in het zijnet kopte na een mooie combinatie tussen Bjorn Tijhuis en de sterk spelende Ron Spoler. Ook Pascal van Berkum had de gelijkmaker op zijn schoen. Stijn Baars gaf de pass, maar het schot achter het standbeen eindigde in de handen van doelman Kemperink. Nadat De Tukkers via Stijn Boswerger nog een riante mogelijkheid had gemist, schoot Stijn Baars nog op de lat en Rick ten Tusscher in de handen van Kemperink.

 

Na de thee

In de rust bleek Robin Oude Kamphuis na een flinke botsing helaas niet verder te kunnen spelen en werd hij vervangen door Tim Bijker. NEO moest op zoek naar de gelijkmaker en twee goede acties via Pascal van Berkum en Bjorn Tijhuis strandden vlak na de thee door een slechte eindpass. Mauro Lohuis zag kort daarna een pegel op het nippertje geblokkeerd door een verdediger.

 

De Tukkers vond het allemaal prima. Tevens werd een aardige dimensie aan het fenomeen tijdrekken toegevoegd. Vlak nadat de net ingevallen Twan Weghorst een voorzet van Pascal van Berkum centimeters naast schoot, kwam de thuisclub op 2-0. Kjell Huisman werd in het hart van de NEO-defensie niet goed gevolgd en schoot hoog raak. NEO leek weer eens tegen een nederlaag aan te gaan lopen.

 

Verdiende gelijkmaker

Een geweldige goal van Pascal van Berkum, ruim tien minuten voor tijd, bracht de spanning weer terug. Tim Bijker zorgde voor de voorzet en van Berkum schoot met links uit een moeilijke hoek hard en heel knap raak: 2-1. De laatste fase van het duel was helemaal voor NEO. Eerst kon Kemperink een schot van Van Berkum nog net tot corner verwerken en korte tijd later kon niemand in een scrimmage het laatste zetje geven. Dat de gelijkmaker er toch kwam was niet meer dan terecht. Twan Weghorst won een kopduel, bezorgde de bal bij Ron Spoler die op zijn beurt Weghorst alleen voor de goal zette en net zoals vorige week leverde dat een late maar verdiende gelijkmaker op: 2-2.

 

Door dit gelijkspel blijft De Tukkers op zeven punten van NEO staan, maar de mannen van Weusthof staan wel bovenaan in de derde periode. Op 8 april speelt NEO weer uit en wel bij het geplaagde Juventa ’12.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024