BVV Borne verliest derby van ZV
01-04-2018
ROMMELIG DUEL OP SPORTPARK T WOOLDRIK

BVV Borne verliest derby van ZV

De derby tussen BVV Borne en Zenderen Vooruit is met 1-3 gewonnen door de gasten uit Zenderen. In een rommelig duel zag het talrijke publiek Borne doelman Post in de slotfase tweemaal in de fout gaan en gingen de gasten er met de volle buit vandoor.

 

Onder prima omstandigheden met veel publiek werd de bal om 18.00 uur aan het rollen gebracht op Sportpark ’t Wooldrik. De geelzwarten misten door blessures en schorsingen hun volledige voorhoede en Borne trainer Rob Bakker zag zich genoodzaakt om zwaar te improviseren en dat in een wedstrijd waarvan je weet dat de gasten er volle bak tegenaan zullen gaan. Geen lekker vooruitzicht maar Borne was het aan haar stand op de ranglijst verplicht om deze derby winnend af te sluiten.

 

Onrustig en rommelig

Zenderen Vooruit startte zoals te verwachten viel furieus, zette direct druk op de Bornse verdediging en maakte daarmee fatsoenlijk opbouwen onmogelijk. De thuisploeg wist zich even geen raad, probeerde een aantal keren de goed mee opkomende Chiel Kosterink op de linkerflank te bedienen en voornamelijk via de vleugels onder de druk uit te komen. Deze aanpak lukte wel, maar vervolgens werden bijna alle duels om de zogenaamde tweede bal verloren. Zenderen was ook niet bij machte om de bal in de ploeg te houden waardoor de eerste twintig minuten van deze derby vooral onrustig en rommelig waren.

 

Na 25 minuten spelen leek de thuisploeg het initiatief over te nemen, Borne had iets langer balbezit en kwam vaker voor het doel van de gasten. Na 39 minuten spelen kon het publiek even opveren en zag het pas de eerste kans in de wedstrijd. Danny van Laar mocht aanleggen voor een vrije trap, vond bij de tweede paal Wesley Assink, die in kansrijke positie aan het shirt werd vastgehouden en zodoende geen richting kon geven aan zijn schot.

 

Gek van vreugde

Na rust kwamen de Bornenaren feller uit de startblokken. Mede door een kleine omzetting (Assink ging voorin spelen) werden de duels om de tweede bal wel gewonnen en konden de middenvelders sneller aansluiten en de bezoekers op hun speelhelft vastzetten. Toch was het Zenderen Vooruit dat op voorsprong kwam. In de 58ste minuut was het Van Os die de score op 0-1 bracht. Zenderen combineerde voor de eigen dug-out goed onder de druk uit, vond een opening, zette de bal hoog voor het Bornse doel en Van Os zag zijn schot met een vreemde stuit in de rechterhoek verdwijnen. De Zenderense bank werd gek van vreugde en stormde massaal het veld op.

 

De geelzwarten moesten hierna de draad oppakken en deden dat met verve. In de 64ste en 68ste minuut konden respectievelijk Pieterson en Boomkamp nog niet scoren, maar in de 70ste minuut werd het dan toch 1-1. Wesley Assink werd iets over de middenlijn op maat bediend, stormde naar het Zenderense doel, werd onderweg vastgehouden en kwam ook ten val maar zag de snel mee opgekomen Pieterson de bal overnemen en doeltreffend afronden.

 

Alles in de strijd

Wie dacht dat de thuisploeg er nu wel klaar mee was, kwam bedrogen uit. Het werkte wel hard maar het veldspel was niet goed genoeg om het verschil te kunnen maken. ZV gooide nog eenmaal alles in de strijd en met veel fysieke kracht ontregelde het de aanval van de Bornenaren. In de 83ste minuut dachten de withemden dat ze hadden gescoord, maar scheidsrechter Pahlke uit Silvolde constateerde dat de bal de doellijn niet was gepasseerd. Twee minuten later kon het alsnog juichen toen Borne doelman Post een hoge voorzet niet kon vasthouden. Het was opnieuw Van Os die het beslissende tikje gaf en de stand op 1-2 bracht. In de extra tijd werd het zelfs 1-3 voor de gasten toen Sonder de uittrap van Sander Post blokte en de bal in het lege doel zag rollen.

 

Zondag 8 april speelt BVV Borne tegen SV Vasse, het duel op het eigen sportpark begint om 14.00 uur. Zenderen Vooruit speelt dan eveneens thuis tegen RSC uit Rossum.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Jubileum Groen Zwart start met sponsorloop

Op 29 januari 2021 is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse korfbalclub Groen Zwart...
24-09-2020

BVV Borne met 0-4 onderuit tegen TVO

Vanaf het eerste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen TVO werden de geelzwarten onder druk...
22-09-2020

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De...
22-09-2020

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020