Kunst op de catwalk

 

Borne is rijkelijk voorzien van vaak exclusieve en authentieke modezaken. Dat zie je bijvoorbeeld jaarlijks terug tijdens het Lifestyle Event in september, waarbij de wervelende modeshows in de open lucht voor veel ooh's en aah's zorgen. Alle reden dus dit ook tijdens Borne op z'n Best nog eens dunnetjes over te doen.

 

Maar dan wel anders natuurlijk, want vandaag gaat het in Borne vooral om kunst en cultuur. En dat betekent dat de gepresenteerde mode een sterk kunstzinnige twist zal krijgen.

 

Thema architectuur

Zo zullen de modestudenten van het ROC van Twente hun zelf ontworpen creaties showen en trekt ook een groot aantal Bornse modezaken al hun registers open om de extremen uit hun collecties van een kunstige saus te voorzien. Soms extravagant, dan weer opvallend, gek, geen doorsnee, maar kleurrtijk, bont of misschien zelfs wel bizar. Voeg daaraan toe dat het thema van dit jaar architectuur is, dan zal het duidelijk zijn dat je langs de rode loper in de Grotestraat nog vele verrassingen te wachten staan.

 

Wedstrijd

En dan is er nog de wedstrijd waarvoor alle mode-adepten uit Borne en omgeving zijn uitgenodigd. Ook zij krijgen de kans om de door henzelf vervaardigde creaties - die het midden houden tussen kunst en mode - aan een groot publiek te showen. Wát ze maken en van welke materialen, dat is natuurlijk aan henzelf. Een deskundige jury zal de allerbesten honoreren met een modecheque van een van de deelnemende modezaken.

 

Showintermezzo's dansschool Danceworkx

De shows, die gepland staan om 13.30 uur, 14.45 uur en 16.00 uur, zullen worden omlijst door de Bornse dansschool Danceworkx, terwijl een heuse ladyspeaker het bijzondere spektakel op deskundige wijze zal becommentariëren.

 

 

Heb jij het lef je kunstige creatie op de catwalk te showen

en daarmee kans te maken op een modecheque?

 

'Kunst op de catwalk' is een betrekkelijk nieuw programmaonderdeel van Borne op z'n Best. De modestudenten van het ROC van Twente, plus een groot aantal Bornse modezaken, showen dan tijdens een drietal wervelende shows hun extravagante, uitzinnige en zeker niet-alledaagse creaties voor het veelkoppige publiek dat zich rond de lange rode loper heeft geschaard. Elders op deze pagina lees je er binnenkort meer over. Maar ook jij kunt je aandeel leveren en daarbij nog eens kans maken op een modecheque die door een van de deelnemende zaken wordt aangeboden.

 

Waar gaat het om?

We willen jou, als creatief en mode-adept, uitdagen om zelf een creatie te bedenken die het midden houdt tussen kunst en mode. Dat kan een jurk zijn, een hoed, een jas, of misschien wel een combinatie van alles. Niets is jou -en ons- in dit geval te gek. Als het maar bijzonder is, de zinnen prikkelt van de toeschouwers en spraakmakend wordt. Echt 'out of the box' dus, zowel in vorm als materiaalgebruik. En heb jij een unieke creatie voorhanden, maar durf je zelf niet op de loper? Geen probleem, er staan modellen paraat die het showwerk graag van je overnemen!

 

Tijdens de shows zal een deskundige modejury de diverse creaties beoordelen en de allerbeste honoreren met een modecheque. Iets voor jou? Meld je dan voor 7 april aanstaande aan via mode@hetbestevanborne.nl. Als je vooraf nog meer wilt weten, kun je bellen met Meliha Kesek: 06-1360 3491.