Genieten bij fanfareorkest St. Gregorius
08-04-2018
AFWISSELING BIJ MUZIEKKEUZE VAN ST. GREGORIUS IN DIJKHUIS

Genieten bij fanfareorkest St. Gregorius

Op een van de mooie lentedagen van begin april geeft fanfareorkest St. Gregorius uit Hertme een concert in Het Dijkhuis. Het is voor Bert Sleumer, dirigent, de eerste uitvoering met dit orkest. In het Atrium genieten zowel bewoners als bezoekers van het gevarieerde aanbod.

 

Dirigent Bert Sleumer

Sinds half januari 2018 heeft Bert Sleumer het fanfareorkest onder zijn hoede. Voordat het daadwerkelijk concert op 8 april om 14.00 uur begint, oefent hij een aantal muziekstukken met de voltallige groep.

 

Van huis uit is Bert Sleumer musicus, hoornist. Daarnaast heeft hij de dirigentenopleiding gevolgd en op dit moment heeft hij drie HAFA orkesten (Harmonie en Fanfare) onder zijn hoede. Dat zijn St. Gregorius uit Hertme, maar ook een orkest in Apeldoorn en een in Lettele bij Deventer. Dat zijn beide ook fanfareorkesten. “Ik kom uit de HAFA wereld en ik heb altijd deze orkesten gedirigeerd. Van oorsprong ben ik afkomstig uit Wierden en daar speelde ik al. Momenteel woon ik in Enschede en heb een dochter en een zoon." En voor wat betreft St Gregorius: "Ik ben gebeld door de vorige dirigent of ik de repetities wilde doen en zo ben ik ook hier de dirigent geworden. Het is een leuke groep mensen en met een nieuwe dirigent komt er ook een nieuwe invalshoek."

 

"We zijn echter wel op zoek naar een nieuwe repetitieruimte. Die we nu hebben wordt wat klein. Ik hoop ook wat meer jeugd te trekken uit zowel Hertme als Borne. We maken leuke muziek. Dus jeugd: kom eens kijken en luisteren!”, aldus Sleumer.

 

Het concert

Marijke van der Zalm opent de middag en verwelkomt zowel het orkest als de mensen in de zaal. Dan krijgt het orkest alle ruimte waar Iris vandaag als gastvrouw optreedt.

“Het fanfareorkest speelt een leuke mengeling van jazz, rock en pop. We hopen dat u van onze muziek kunt genieten.”

 

Dat doet het publiek wel, zowel de bewoners als het bezoek. Het orkest speelt een achttal stukken, variërend van popmuziek van Michael Jackson tot Phil Collins. Maar ook een jazzstuk van de befaamde Duke Ellington. De overgangen binnen de verschillende songs verbinden de afzonderlijke melodieën voortreffelijk.

 

Opvallend is de liefdevolle aandacht die het bezoek aan de dierbare van een verpleegafdeling schenkt. Er wordt meebewogen met de muziek en ook wordt hulp geboden bij het koffiedrinken. Ook de vrijwilligers die de bewoners naar het Atrium brengen verdienen hulde.

 

Sluiting

Met een hartelijk applaus en bloemen neemt het publiek afscheid van het orkest. Ze hebben weer een prima middag beleefd. (AM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024