Waardevolle winst BVV Borne
09-04-2018
SV VASSE KRIJGT MET 3-2 KLOP VAN GEELZWARTEN

Waardevolle winst BVV Borne

BVV Borne heeft de thuiswedstrijd tegen SV Vasse met 3-2 gewonnen. De Bornenaren gingen te voorzichtig van start, maar wisten in de tweede helft het verschil te maken en wonnen uiteindelijk verdiend.

 

Vasse begon sterk aan de wedstrijd, het zette de Bornenaren vroeg vast, was feller in de duels en nam vaker het initiatief. De thuisploeg moest er duidelijk even in komen, want het was telkens een stap te laat. Het was dan ook niet vreemd dat juist de bezoekers op voorsprong kwamen deze middag. Ook de manier waarop was illustratief voor de start van Borne. Een lage corner werd volledig verkeerd ingeschat door de Borne-verdediging en het was Pegge van SV Vasse die de bal eenvoudig kon binnenschieten: 0-1 en er waren amper 14 minuten gespeeld.

 

Kansen

Een minuut later kon het de score verdubbelen toen de vrijstaande Haarhuis vrij op doel kon schieten, maar Borne-doelman Post keerde de bal met zijn vuisten. Na twintig minuten spelen vonden de geelzwarten het wel voldoende en namen ze het initiatief over. Dit leverde direct kansen op. In de 21ste minuut kwam Van Laar nog iets lengte tekort om van dichtbij af te ronden en in de 30ste minuut wist Mart Kosterink van dichtbij snoeihard de paal te raken na een bekeken voorzet met het hoofd van zijn broer Chiel Kosterink.

 

In de 32ste minuut dan toch de verdiende 1-1. Het was Laurens Huitink die slim positie koos bij de eerste paal, om de strakke corner van Danny van Laar schitterend in de verre hoek, via de binnenkant van de paal, binnen te koppen. Tien minuten later moest Borne-trainer Bakker noodgedwongen een dubbele wissel toepassen. Jordy Dobbe en Mart Snippers gingen geblesseerd naar de kant en Dani Isho Toma en de jeugdige Tobi ter Braak waren hun vervangers. Kort voor het rustsignaal kreeg SV Vasse nog een vrije trap die tot opluchting van de thuisploeg hard naast werd geschoten.

 

Nieuwe strijdwijze na rust

Na rust hadden de geelzwarten de zaken beter voor elkaar. Nu waren het de Bornenaren die vol druk zetten en de bal sneller rond lieten gaan. De bezoekers hadden duidelijk moeite met deze strijdwijze en konden de bal niet meer in de ploeg houden. Borne kwam in de 50ste minuut dan ook verdiend op 2-1. Jeroen Vos verzorgde de voorzet vanaf links, Mart Kosterink legde beheerst de bal terug en het was Wesley Assink die met een prima geplaatst schot het leer in de rechterbovenhoek krulde.

 

In de 52ste minuut kwam SV Vasse weer terug in de wedstrijd, toen het na een lichte overtreding van Chiel Kosterink een penalty cadeau kreeg. Weersink wist wel raad met dit buitenkansje en verzilverde koeltjes de 2-2. Met nog een klein half uur te gaan leken de bezoekers vermoeid te raken. De ruimtes werden groter en het was Borne dat daar gretig gebruik van maakte. Na wat plaagstootjes was het in de 68ste minuut wel raak. Sven Pieterson zorgde op fantastische wijze voor de 3-2 na een prima actie van Mart Kosterink (die zijn directe tegenstander door de benen speelde en de bal voor het doel bracht).

 

Borne had in het verloop van dit duel niet veel meer te vrezen en leek de wedstrijd eenvoudig te kunnen uitspelen. In de 74ste minuut moest echter ook Jeroen Vos het veld met een blessure verlaten en hij werd vervangen door Victor Meier. SV Vasse zette in de slotfase nog eenmaal aan, probeerde het met hoge ballen maar het geloof was duidelijk verdwenen bij de gasten. In de 93ste minuut floot de uitstekend leidende scheidsrechter Van Leeuwen uit Winterswijk voor het eind van dit leuke duel en mochten de Bornenaren verdiend drie punten bijschrijven.

 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen LSV Lonneker op het programma. De wedstrijd in het dorp onder de rook van Enschede begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024