Bridge SociŽteit Borne eert lid Jan Jansen
HULDIGINGSTEKEN DE KEI UITGEREIKT WEGENS GROTE VERDIENSTEN

Bridge SociŽteit Borne eert lid Jan Jansen

Iedere dinsdagavond speelt de Bridge Sociëteit Borne haar wekelijkse bridgeavond. Vanavond staat voor een van de leden een verrassing te wachten, hij ontvangt De Kei, een ereteken voor zeer verdienstelijke leden binnen een bridgevereniging.

 

Toelichting Claudia Nijmeyer voor nieuwe leden

Bridge wordt vaak gezien als een sport voor ouderen. Maar niets is minder waar. Bridgen is leuk voor iedere leeftijd maar de aanwas van jongere leden is voor veel verenigingen een probleem. Claudia Nijmeyer geeft aan dat basiskennis van bridgen nodig is om het spel goed te kunnen spelen. Binnen Borne, waar twee verenigingen binnen de landelijke bridgebond aanwezig zijn, wordt door haar een basisbridgecursus gegeven. De leden van de vereniging wordt gevraagd de sport onder de aandacht van jongeren te brengen. Twee middagen zijn uitgetrokken voor een kennismaking van de bridgesport: 26 mei in het Denksportcentrum aan de Cesar Franckstraat en op 6 juni in de Stefanshof te Borne. Geïnteresseerden voor de kennismakingsmiddag kunnen contact opnemen met Marijke Hesselink, marislangeler@gmail.com.

 

Uitreiking De Kei

Henk Lantink (foto links), districtsvoorzitter Nederlandse Bridgebond district Twente, vraagt dan Jan Jansen naar voren te komen. Jan Jansen (foto rechts) is totaal verrast, net als alle bridgers in de zaal. Jan Jansen is sinds 2001 lid van de club en al snel werd hij voorzitter. Tot nu toe is hij nog steeds werkzaam als adviseur van het bestuur binnen de club. Daarnaast vervult hij vele taken als vrijwilliger. Genoemd wordt de organisatie van verschillende bridgedrives als de bekende oliebollendrive. Ook fungeert hij als webmaster van de BSB en helpt bij technische zaken tijdens de drives. Ook verzorgt hij de communicatie binnen de club en zorgt ervoor dat na de invoering van het Rankingsysteem de site voor de leden goed toegankelijk is. De site wordt steeds vaker geraadpleegd.

 

Al zijn adviezen zijn waardevol voor de club en altijd `to the point.` Kortom: Jan Jansen is onmisbaar voor de BSB en daarom is deze onderscheiding voor hem aangevraagd.

 

De Kei is door de Nederlandse Bridgebond ingesteld om (bestuurs)leden te eren die zich binnen hun vereniging buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt. Jan Jansen is de spil van het gehele wedstrijdgebeuren. Hij is wedstrijdleider en draagt zijn kennis van het gebruik van het NBB-Rekenprogramma over op de wedstrijdorganisatoren.

 

“De plezierige sfeer die er heerst tijdens het bridgen, waaraan veel waarde wordt gehecht, heeft er zeker toe bijgedragen dat de Sociëteit is gegroeid tot een van de grootste bridgeverenigingen in het district. Een goede organisatie en een goede communicatie met de leden zijn daarvoor een eerste vereiste. Jan Jansen levert daaraan een belangrijke bijdrage. Daarvoor is de Sociëteit hem veel dank verschuldigd. De toekenning van de Kei is om die reden een terechte waardering. Wij hopen nog lang van zijn inzet en kennis gebruik te kunnen maken.”

 

De totaal overdonderde Jan Jansen is er stil van, dit had hij niet verwacht. Hij neemt het beeldje met plezier in ontvangst maar bij het beeldje blijft het nog even niet. Ook de BSB heeft nog een cadeautje voor Jan Jansen in petto en hem wordt ook een bloemetje overhandigd met de woorden: “Jij krijgt wel een bloemetje, maar het is eigenlijk ook voor je vrouw. Zij moet je vaak missen voor zaken de BSB betreffend.”

Na een hartelijk applaus vanuit de volle zaal gaat de vereniging over tot de orde van de avond: een gezellige bridgeavond.

 

( tekst door Herman Geerdink en Annemie Mulders, foto’s ©Annemie Mulders)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Herman Geerdink — 11 apr 2018
Leuk verslag er van gemaakt. complimenten.

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020

BVV Borne komt net tekort tegen MVVí29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020