16-04-2018
Geef vrijheid door!

APR

16

19.30 Geef vrijheid door!


In de aanloop naar 4 en 5 mei staa t de gemeente Borne alvast stil bij de bevrijding. Onder het mom ‘Geef vrijheid door’ wordt maandag 16 april de voorstelling ANDERSOM gespeeld in de Bornse Synagoge. Omdat de verhalen verteld moeten (blijven) worden! Belangstellenden, jong en oud, zijn op 16 april welkom in de synagoge aan de Ennekerdijk 17, van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis.

 

Naast de voorstelling zal aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes worden stilgestaan bij het leven in vrijheid. Ook zijn er Bornse veteranen en leden van de Joodse gemeenschap aanwezig om hun verhaal te vertellen. Een inspirerende avond dus! Georganiseerd vanuit het Bevrijdingsfestival Overijssel in samenwerking met de gemeente.

 

Ambassadeurs van de Vrijheid

Ook aanwezig zijn Willemijn Klein Winkel (20) en Sophie Geerdink (16) , de jonge ‘ambassadeurs van de vrijheid’ namens de gemeente Borne. Het ambassadeurschap is onderdeel van het programma Geef Vrijheid Door!, een initiatief van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Belangrijkste doel is het bij elkaar brengen van verschillende doelgroepen, om samen in gesprek te gaan (en te blijven) over het belang van vrijheid.

 

Net als de gemeente Borne hebben verschillende andere gemeenten zich aangemeld voor het programma, waarvan de avond op maandag 16 april onderdeel is. Ook Willemijn en Sophie zullen in de synagoge hun visie op vrijheid geven. Onderdeel van het ambassadeurschap was een inspiratiedag in het Memory Museum in Nijverdal op 28 maart. Als afsluiting zullen de dames op 5 mei aanwezig zijn tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle.

 

De avond op 16 april is toegankelijk voor iedereen. Men dient zich vooraf wel even (vrijblijvend) aan te melden via communicatie@borne.nl i.v.m. de grootte van de zaal.

Nieuwsgierig naar de voorstelling? Kijk alvast op

https://www.youtube.com/watch?v=5yQaDaF6JFQ&t=2s

.

 

terug naar agenda
 

file:html/cookies.inc.html}