NEO gelijk in matig duel
16-04-2018
THUIS TEGEN LOSSER KOMEN DE WITZWARTEN NIET VERDER DAN 1-1

NEO gelijk in matig duel

Opnieuw heeft NEO een thuiswedstrijd niet weten te winnen. Het veel lager geklasseerde Losser pakte op 't Wooldrik een niet onverdiend punt: 1-1

 

Na een mooie minuut stilte vanwege het plotselinge overlijden van NEO-icoon Jan Kemper begon NEO redelijk voortvarend aan het duel. Tim Bijker testte doelman Ensink met een venijnig schot en Rick ten Tusscher kwam een fractie te laat om de rebound te verzilveren. Kort daarop kwam Pascal van Berkum schuin voor de goal helemaal vrij, maar de spits schoot ver naast. Na twintig minuten leek Losser op voorsprong te komen. Met een mooie pass werd Nathan Struik alleen voor Bob Peterman gezet, maar zoals al zo vaak dit seizoen klaarde de doelman deze klus met verve.

 

Lepe spits

NEO had in die fase een behoorlijk overwicht, maar Losser zocht steeds haar lepe spits Niek Voogtsgeerd die het de NEO-defensie vaak erg lastig maakte. Halverwege de eerste helft werd een lange bal NEO bijna fataal, maar Steven Zonder wist, met de nodige risico's, het gevaar te bezweren. Vlak daarvoor had Jochem Stam NEO, na een mooie voorzet van Pascal van Berkum, bijna op voorsprong gezet, maar zijn kopbal werd ten koste van een corner gekeerd.

 

Na een half uur kwam Losser wel op voorsprong. Alweer een diepe bal op Voogtsgeerd kon door Bob Peterman op de rand van het strafschopgebied niet ver genoeg worden weg gestompt en Izzy Wevers prikte de bal vanaf een meter of zestien in het lege doel: 0-1. Voor de pauze wist NEO nog op gelijke hoogte te komen. Na een mooie rush van Bjorn Tijhuis had de vleugelverdediger een puike voorzet in huis die door Jochem Stam tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1.

 

Te weinig overtuiging

Na de pauze moest NEO komen, deed dat ook, maar helaas met veel te weinig overtuiging. Het elftal creëerde veel te weinig, was erg onnauwkeurig in de passing en straalde geen over-mijn-lijk-mentaliteit uit. Toch kregen de mannen van Jan Willem van Holland een unieke mogelijkheid op de 2-1. Na een wat lompe overtreding van Peereboom op Jochem Stam nam het slachtoffer de toegekende strafschop (pas de eerste van dit seizoen) zelf. Helaas kon doelman Ensink de inzet keren.

 

Losser kreeg in de hele tweede helft eigenlijk nauwelijks kansen meer, maar aan de andere kant bleef de ploeg van Niek Loohuis verdedigend ook redelijk makkelijk op de been. NEO kwam maar tot een paar kleine kansen en ook vele in potentie kansrijke hoekschoppen leverden niets op, veelal omdat de voorzet erg onnauwkeurig bleek.

 

Dat het uiteindelijk 1-1 bleef was net zo logisch als teleurstellend. Gelukkig verloren concurrenten Sc Enschede en de Tukkers ook punten zodat NEO dan wel uit had kunnen lopen, maar vanuit een andere perspectief bezien geen grote schade op heeft gelopen. Opmerkelijk was het debuut van B-speler Coen ten Tusscher die in de slotfase zijn broer Rick kwam vervangen.

 

Komende zondag wacht NEO een enorme uitdaging als Suryoye de tegenstander is op sportpark Wesselerbrink in Enschede.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024