‘Dorpse karakter moet blijven’
PIET HOOGERS, INTERIM DORPSMANAGER OVER BORNE:

‘Dorpse karakter moet blijven’

Anderhalve week geleden voerde hij pas zijn eerste oriënterende gesprek met Lex Nijhuis (voorzitter BBO) en Marcel Diepenmaat (afdeling Bedrijven gemeente Borne). En zondag liep hij tijdens Borne op z’n Best al zijn eerste rondje door het dorp, samen met Nijhuis. “Een mooi moment om het dorp een beetje te leren kennen”, aldus Piet Hoogers, sinds enkele dagen de dorpsmanager van Borne. ‘Ad interim, dat wel”, benadrukt de bijna 70-jarige Eibergenaar, die geboren is in Velp. “In september, hooguit oktober hoop ik hier weer weg te zijn en mijn opdracht te kunnen overdragen aan de nieuwe dorpsmanager.”

 

Ondernemers ontzorgen

Omdat Hoogers slechts 15 uur per week beschikbaar is, wordt het dan ook vooral een kwestie van ‘op de winkel passen’. Aanspreekbaar zijn, ervoor zorgen dat de bestaande verbindingen intact blijven. “Ik wil de ondernemers ontzorgen”, zo zegt de Achterhoeker die vanaf 2013 werkzaam was als centrummanager in Haaksbergen. Vanaf zijn achttiende zit hij al in de retail, heeft ooit de Makro-vestiging in Hengelo opgestart en deed later hetzelfde in het Limburgse Nuth.

 

Alhoewel Hoogers op zijn 60ste om gezondheidsredenen vervroegd met pensioen ging, kon hij de ondernemerswereld toch niet loslaten. Zo startte hij in de afgelopen jaren het parkmanagement op van de bedrijventerreinen in Zutphen en raakte betrokken bij het Bedrijven Centrum Twente om na drie jaar Haaksbergen zich dus vanaf nu tijdelijk op Borne te richten. “Ik ken het dorp amper, maar wat ik zie is een verzorgd geheel, goede panden en een hoog niveau aan winkels.”

 

Onderscheidend vermogen

Zijn taak ziet hij vooral als ‘de motor aan de praat houden’. Aanstaande vrijdag bijvoorbeeld zit hij al bij de provincie om verder te praten over de revitalisering van het winkelcentrum rondom de Bakkersteeg en Nijstad, maar ook De Veldkamp en De Molenkamp verdienen de volle aandacht. “De goede relatie met de ondernemers moet worden bestendigd, de verbindingen tussen hen en de gemeente levendig worden gehouden. Nogmaals, ik ken Borne niet, maar ik denk dat we het dorpse karakter moeten koesteren. Daar ligt de kracht en het onderscheidend vermogen.”

 

Een korte wandeling over het Rheineplein ontlokt hem spontaan de behoefte aan meer beleving daar. “Plaats er een aantal leilindes bij aan de kant van Lidl en vul het zwarte gat op waar voorheen de ABNAMRO was gehuisvest. Dan wordt het allemaal wat knusser…” Hoogers hoopt dat over uiterlijk een half jaar een nieuwe en permanente opvolger is gevonden voor de in januari plotseling vertrokken Ellen Bijsterbosch. “Ik heb in Eibergen een mooie tuin, fiets graag en doe in de schoolvakanties graag leuke dingen met mijn kleinkinderen”, zo besluit hij. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T HUISKES — 25 apr 2018
Ah het fameuze Rheineplein is net aangepakt - en het ziet er al beter uit; inderdaad een paar bomen zou het zeker niet misstaan - het pand van ABNAMRO: een kunstgalerij misschien of een ruimte waar bijv de Heemkunde?
De kop is er alweer af Piet - inclusief je eerste mediacontacten! Voor wie met je in contact wil komen jan het beste mailen naar:: p.hoogers@borne.nl

Marijn Smelt: ‘We zullen overleven!’

Eigenlijk is hij een ietwat vreemde eend in de OVZenderen-bijt. De 43-jarige Marijn Smelt,...
23-02-2021

Creativiteit Keurslager Rensink loont

Het is niet voor het eerst dat Albin en Saskia Rikkerink in de prijzen vallen. “Maar het...
21-02-2021

Saskia Vreeman 25 jaar makelaar

Voorzitter Peter Burbach van de NVM Twente vereerde Saskia Vreeman vrijdag met een bezoekje om...
16-02-2021

Borns noaberschap: ‘Het is nu of nooit!’

NOW, TOZO, TVL, TONK… allemaal overheidsmaatregelen om ondernemers door deze moeilijke...
14-02-2021

‘Prima plek voor administratieve en fiscale zaken’

Ruim zeven jaar geleden besloten Johan Hartgerink en Marcel Rouwen samen verder te gaan. Beiden...
11-02-2021

Basisscholen in Borne blijven maandag dicht

Komende week zouden eigenlijk de basisscholen weer open gaan, maar de extreme sneeuwval...
07-02-2021