Koningsontbijt in Prisma
GROEP 6, 7 EN 8 ONTBIJTEN GEZAMENLIJK IN DE AULA VAN DE SCHOOL

Koningsontbijt in Prisma

Een drukte van belang als de kinderen van groep zes, zeven en acht de aula van de school binnenstormen. Al eerder heeft Radio Oost een interview, live, afgenomen met directrice Annemiek van Oosten, leraar Guido Hosselerberg en de dames Sanne, Evie, Emma en Lotte. Een beetje giechelig zaten ze er wel bij.

 

Het ontbijt

Op de tafels liggen oranje gekleurde eieren, brood, jam, melk, frisdrank zonder suiker en appels. Het hele (landelijke) ontbijt wordt door Jumbo gesponsord.

 

Leraar Ton Michiels verwelkomt de kinderen en vertelt even wat er vandaag te doen is: eerst ontbijten en dan naar 't Wooldrik voor de Koningsspelen. (Later zie je hele groepen kinderen door Borne rijden op weg naar 't Wooldrik.) En dan kunnen ze aanvallen op het ontbijt. Het gaat er grif in, maar een aantal kinderen kijkt wel een beetje benauwd naar de oranje eieren. Tja, mama verft de eieren niet oranje.

 

De Duitse kinderen uit Rheine

Als de Duitse leerlingen uit Rheine binnenkomen, kijken beide groepen toch wat onwennig naar elkaar. De kinderen komen van de Sekundar Schule Rheine Mesum. Zij zitten daar in groep 8. Herr Fisher, de sportleraar, telt 13 kinderen en alle kinderen zitten daar in de tweetalige klas: Duits en Nederlands.

Jula, de leerling (foto rechts), vertelt: “We hebben nu een half jaar Nederlands. Ik wil Nederlands leren omdat ik me dan in Nederland verstaanbaar kan maken. Ik vind het wel leuk dat we mee doen met de Koningsspelen.” Maar wat nu precies het Koningsontbijt is, weet ze niet. Wel dat we hier een koning hebben, dat scheelt weer.

 

Haar lerares vertelt dat zij drie jaar Nederlandse les krijgen en dan gaan ze naar het vervolgonderwijs, een beroepsopleiding. Het initiatief voor deze ontmoeting is uitgegaan van Annemiek van Oosten van het Prisma. Beide scholen hebben een partnerschap uitgewisseld.

 

De jongere kinderen krijgen het ontbijt in de klassen. Ook daar gaat het er gezellig aan toe. Voor de kleinere kinderen is ook een ander programma. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina


  ‘Heerlijk in Borne mijn droom volgen…’

  Afgelopen vrijdag werden de genomineerden bekendgemaakt voor de Startersprijs Midden Twente...
  16-10-2018

  ‘Lekker jezelf zijn en durven…’

  Afgelopen vrijdag werden de genomineerden bekendgemaakt voor de Startersprijs Midden Twente...
  15-10-2018

  Extra feestelijke schooluitwisseling

  De leerlingen en hun begeleiders van basisscholen De Wheele en de St. Aegidiusschool werden op...
  30-09-2018

  Zeut betrekt voormalige smederij

  Zeut Chocolaterie, dat vorig jaar de Startersprijs Midden Twente won, groeit als kool. Zodanig...
  28-09-2018

  Twickel adviseert over vuurwerkvrije zones

  In het voorjaar kreeg klas 1HA van het Twickel College de opdracht in het kader van het thema...
  26-09-2018

  Borne zoekt nieuwe Dorpsmanager

  De vacature Dorpsmanager van de gemeente Borne staat online. Dat betekent dat de zoektocht naar...
  21-09-2018


  file:html/cookies.inc.html}