Koningsontbijt in Prisma
GROEP 6, 7 EN 8 ONTBIJTEN GEZAMENLIJK IN DE AULA VAN DE SCHOOL

Koningsontbijt in Prisma

Een drukte van belang als de kinderen van groep zes, zeven en acht de aula van de school binnenstormen. Al eerder heeft Radio Oost een interview, live, afgenomen met directrice Annemiek van Oosten, leraar Guido Hosselerberg en de dames Sanne, Evie, Emma en Lotte. Een beetje giechelig zaten ze er wel bij.

 

Het ontbijt

Op de tafels liggen oranje gekleurde eieren, brood, jam, melk, frisdrank zonder suiker en appels. Het hele (landelijke) ontbijt wordt door Jumbo gesponsord.

 

Leraar Ton Michiels verwelkomt de kinderen en vertelt even wat er vandaag te doen is: eerst ontbijten en dan naar 't Wooldrik voor de Koningsspelen. (Later zie je hele groepen kinderen door Borne rijden op weg naar 't Wooldrik.) En dan kunnen ze aanvallen op het ontbijt. Het gaat er grif in, maar een aantal kinderen kijkt wel een beetje benauwd naar de oranje eieren. Tja, mama verft de eieren niet oranje.

 

De Duitse kinderen uit Rheine

Als de Duitse leerlingen uit Rheine binnenkomen, kijken beide groepen toch wat onwennig naar elkaar. De kinderen komen van de Sekundar Schule Rheine Mesum. Zij zitten daar in groep 8. Herr Fisher, de sportleraar, telt 13 kinderen en alle kinderen zitten daar in de tweetalige klas: Duits en Nederlands.

Jula, de leerling (foto rechts), vertelt: “We hebben nu een half jaar Nederlands. Ik wil Nederlands leren omdat ik me dan in Nederland verstaanbaar kan maken. Ik vind het wel leuk dat we mee doen met de Koningsspelen.” Maar wat nu precies het Koningsontbijt is, weet ze niet. Wel dat we hier een koning hebben, dat scheelt weer.

 

Haar lerares vertelt dat zij drie jaar Nederlandse les krijgen en dan gaan ze naar het vervolgonderwijs, een beroepsopleiding. Het initiatief voor deze ontmoeting is uitgegaan van Annemiek van Oosten van het Prisma. Beide scholen hebben een partnerschap uitgewisseld.

 

De jongere kinderen krijgen het ontbijt in de klassen. Ook daar gaat het er gezellig aan toe. Voor de kleinere kinderen is ook een ander programma. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina


  ‘Alleen maar kijken hoe het onderliep’

  Hij had het zo mooi gepland. Alle voorbereidingen voor zijn nieuwe tandartspraktijk in de...
  08-08-2018

  Ereronde voor scheidend chef werkplaats

  Donderdagmiddag om twaalf uur werd Clemens Westerbeek, chef werkplaats bij Bouwonderneming Oude...
  02-08-2018

  Noodlokalen Vonder bijna klaar

  Op 11 en 12 juli kwamen de noodlokalen ten behoeve van basisschool De Vonder als een bouwpakket...
  31-07-2018

  ‘Tankwief’ Cynthia 25 jaar bij Pol

  Vandaag is het op de kop af 25 jaar geleden dat Cynthia Pisano haar eerste stap zette bij Garage...
  25-07-2018

  Verloskundigenpraktijk Suus geopend

  Het liep storm, toen Lisanne Oosterik en Denise Schapink een oproepje deden voor meisjes met de...
  22-07-2018

  Fusie scholen per 1 januari 2019

  Al sinds 2012 wordt er gesproken over het bestuurlijk samengaan van de overkoepelende...
  19-07-2018


  file:html/cookies.inc.html}