Koningsontbijt in Prisma
GROEP 6, 7 EN 8 ONTBIJTEN GEZAMENLIJK IN DE AULA VAN DE SCHOOL

Koningsontbijt in Prisma

Een drukte van belang als de kinderen van groep zes, zeven en acht de aula van de school binnenstormen. Al eerder heeft Radio Oost een interview, live, afgenomen met directrice Annemiek van Oosten, leraar Guido Hosselerberg en de dames Sanne, Evie, Emma en Lotte. Een beetje giechelig zaten ze er wel bij.

 

Het ontbijt

Op de tafels liggen oranje gekleurde eieren, brood, jam, melk, frisdrank zonder suiker en appels. Het hele (landelijke) ontbijt wordt door Jumbo gesponsord.

 

Leraar Ton Michiels verwelkomt de kinderen en vertelt even wat er vandaag te doen is: eerst ontbijten en dan naar 't Wooldrik voor de Koningsspelen. (Later zie je hele groepen kinderen door Borne rijden op weg naar 't Wooldrik.) En dan kunnen ze aanvallen op het ontbijt. Het gaat er grif in, maar een aantal kinderen kijkt wel een beetje benauwd naar de oranje eieren. Tja, mama verft de eieren niet oranje.

 

De Duitse kinderen uit Rheine

Als de Duitse leerlingen uit Rheine binnenkomen, kijken beide groepen toch wat onwennig naar elkaar. De kinderen komen van de Sekundar Schule Rheine Mesum. Zij zitten daar in groep 8. Herr Fisher, de sportleraar, telt 13 kinderen en alle kinderen zitten daar in de tweetalige klas: Duits en Nederlands.

Jula, de leerling (foto rechts), vertelt: “We hebben nu een half jaar Nederlands. Ik wil Nederlands leren omdat ik me dan in Nederland verstaanbaar kan maken. Ik vind het wel leuk dat we mee doen met de Koningsspelen.” Maar wat nu precies het Koningsontbijt is, weet ze niet. Wel dat we hier een koning hebben, dat scheelt weer.

 

Haar lerares vertelt dat zij drie jaar Nederlandse les krijgen en dan gaan ze naar het vervolgonderwijs, een beroepsopleiding. Het initiatief voor deze ontmoeting is uitgegaan van Annemiek van Oosten van het Prisma. Beide scholen hebben een partnerschap uitgewisseld.

 

De jongere kinderen krijgen het ontbijt in de klassen. Ook daar gaat het er gezellig aan toe. Voor de kleinere kinderen is ook een ander programma. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina


  Marijn Smelt: ‘We zullen overleven!’

  Eigenlijk is hij een ietwat vreemde eend in de OVZenderen-bijt. De 43-jarige Marijn Smelt,...
  23-02-2021

  Creativiteit Keurslager Rensink loont

  Het is niet voor het eerst dat Albin en Saskia Rikkerink in de prijzen vallen. “Maar het...
  21-02-2021

  Saskia Vreeman 25 jaar makelaar

  Voorzitter Peter Burbach van de NVM Twente vereerde Saskia Vreeman vrijdag met een bezoekje om...
  16-02-2021

  Borns noaberschap: ‘Het is nu of nooit!’

  NOW, TOZO, TVL, TONK… allemaal overheidsmaatregelen om ondernemers door deze moeilijke...
  14-02-2021

  ‘Prima plek voor administratieve en fiscale zaken’

  Ruim zeven jaar geleden besloten Johan Hartgerink en Marcel Rouwen samen verder te gaan. Beiden...
  11-02-2021

  Basisscholen in Borne blijven maandag dicht

  Komende week zouden eigenlijk de basisscholen weer open gaan, maar de extreme sneeuwval...
  07-02-2021