Koningsontbijt in Prisma
GROEP 6, 7 EN 8 ONTBIJTEN GEZAMENLIJK IN DE AULA VAN DE SCHOOL

Koningsontbijt in Prisma

Een drukte van belang als de kinderen van groep zes, zeven en acht de aula van de school binnenstormen. Al eerder heeft Radio Oost een interview, live, afgenomen met directrice Annemiek van Oosten, leraar Guido Hosselerberg en de dames Sanne, Evie, Emma en Lotte. Een beetje giechelig zaten ze er wel bij.

 

Het ontbijt

Op de tafels liggen oranje gekleurde eieren, brood, jam, melk, frisdrank zonder suiker en appels. Het hele (landelijke) ontbijt wordt door Jumbo gesponsord.

 

Leraar Ton Michiels verwelkomt de kinderen en vertelt even wat er vandaag te doen is: eerst ontbijten en dan naar 't Wooldrik voor de Koningsspelen. (Later zie je hele groepen kinderen door Borne rijden op weg naar 't Wooldrik.) En dan kunnen ze aanvallen op het ontbijt. Het gaat er grif in, maar een aantal kinderen kijkt wel een beetje benauwd naar de oranje eieren. Tja, mama verft de eieren niet oranje.

 

De Duitse kinderen uit Rheine

Als de Duitse leerlingen uit Rheine binnenkomen, kijken beide groepen toch wat onwennig naar elkaar. De kinderen komen van de Sekundar Schule Rheine Mesum. Zij zitten daar in groep 8. Herr Fisher, de sportleraar, telt 13 kinderen en alle kinderen zitten daar in de tweetalige klas: Duits en Nederlands.

Jula, de leerling (foto rechts), vertelt: “We hebben nu een half jaar Nederlands. Ik wil Nederlands leren omdat ik me dan in Nederland verstaanbaar kan maken. Ik vind het wel leuk dat we mee doen met de Koningsspelen.” Maar wat nu precies het Koningsontbijt is, weet ze niet. Wel dat we hier een koning hebben, dat scheelt weer.

 

Haar lerares vertelt dat zij drie jaar Nederlandse les krijgen en dan gaan ze naar het vervolgonderwijs, een beroepsopleiding. Het initiatief voor deze ontmoeting is uitgegaan van Annemiek van Oosten van het Prisma. Beide scholen hebben een partnerschap uitgewisseld.

 

De jongere kinderen krijgen het ontbijt in de klassen. Ook daar gaat het er gezellig aan toe. Voor de kleinere kinderen is ook een ander programma. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina


  Lemerij Verhuur gaat over naar De Veldkamp

  De bouwketen zijn inmiddels verdwenen en de oplevering is geweest. Vanaf nu zijn de broers Jan...
  03-12-2020

  Krijgt Zenderen volgend jaar een heilige?

  Op 3 november 1985 werd hij al door paus Johannes Paulus II zalig verklaard. Titus Brandsma, de...
  29-11-2020

  Nieuwe pastoor: ‘Ik ben wie ik ben…’

  Vrijdagavond zal Jurgen Jansen tijdens een plechtige viering in de St. Stephanuskerk door...
  27-11-2020

  Molenkamp ondernemers bruisend onderweg

  Het was een tijdje stil rond het bedrijventerrein Molenkamp. Maar schijn bedriegt, dat blijkt...
  24-11-2020

  Beekparkschool wordt uitgebreid

  Er is op dit moment een tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten en de verwachting is dat dit...
  18-11-2020

  Fleurig huisbezoek aan 51 jubilarissen

  Vandaag is het toch nog een beetje feest voor maar liefst 51 jubilarissen van Het Dijkhuis....
  18-11-2020