Koningsontbijt in Prisma
GROEP 6, 7 EN 8 ONTBIJTEN GEZAMENLIJK IN DE AULA VAN DE SCHOOL

Koningsontbijt in Prisma

Een drukte van belang als de kinderen van groep zes, zeven en acht de aula van de school binnenstormen. Al eerder heeft Radio Oost een interview, live, afgenomen met directrice Annemiek van Oosten, leraar Guido Hosselerberg en de dames Sanne, Evie, Emma en Lotte. Een beetje giechelig zaten ze er wel bij.

 

Het ontbijt

Op de tafels liggen oranje gekleurde eieren, brood, jam, melk, frisdrank zonder suiker en appels. Het hele (landelijke) ontbijt wordt door Jumbo gesponsord.

 

Leraar Ton Michiels verwelkomt de kinderen en vertelt even wat er vandaag te doen is: eerst ontbijten en dan naar 't Wooldrik voor de Koningsspelen. (Later zie je hele groepen kinderen door Borne rijden op weg naar 't Wooldrik.) En dan kunnen ze aanvallen op het ontbijt. Het gaat er grif in, maar een aantal kinderen kijkt wel een beetje benauwd naar de oranje eieren. Tja, mama verft de eieren niet oranje.

 

De Duitse kinderen uit Rheine

Als de Duitse leerlingen uit Rheine binnenkomen, kijken beide groepen toch wat onwennig naar elkaar. De kinderen komen van de Sekundar Schule Rheine Mesum. Zij zitten daar in groep 8. Herr Fisher, de sportleraar, telt 13 kinderen en alle kinderen zitten daar in de tweetalige klas: Duits en Nederlands.

Jula, de leerling (foto rechts), vertelt: “We hebben nu een half jaar Nederlands. Ik wil Nederlands leren omdat ik me dan in Nederland verstaanbaar kan maken. Ik vind het wel leuk dat we mee doen met de Koningsspelen.” Maar wat nu precies het Koningsontbijt is, weet ze niet. Wel dat we hier een koning hebben, dat scheelt weer.

 

Haar lerares vertelt dat zij drie jaar Nederlandse les krijgen en dan gaan ze naar het vervolgonderwijs, een beroepsopleiding. Het initiatief voor deze ontmoeting is uitgegaan van Annemiek van Oosten van het Prisma. Beide scholen hebben een partnerschap uitgewisseld.

 

De jongere kinderen krijgen het ontbijt in de klassen. Ook daar gaat het er gezellig aan toe. Voor de kleinere kinderen is ook een ander programma. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina


  Een nieuwe therapie: reflexintegratie

  ADVERTORIAL. In het nieuwe gezondheidscentrum De Poort van Borne heeft ook Diane van Binsbergen...
  23-05-2018

  Goed geletterd het leven in

  Het had woensdagmorgen nogal wat voeten in aarde, de officiële opening van de zesde/zevende...
  23-05-2018

  Een nieuwe therapie: reflexintegratie

  ADVERTORIAL. In het nieuwe gezondheidscentrum De Poort van Borne heeft ook Diane van Binsbergen...
  20-05-2018

  De beste rekenaars scholen op De Vonder

  Britt Oude Hesselink, Sen Swart, Hero Spijker en Finn Bronswijk, allen leerlingen van groep 7...
  18-05-2018

  Opgeven voor Startersprijs Midden Twente

  Vorig jaar was Borne goed vertegenwoordigd bij de verkiezing van de beste startende ondernemer...
  07-05-2018

  Winnaars kiezen het luchtruim

  Bijna een half jaar geleden, op zondag 1 oktober 2017, konden de bijna 4.000 bezoekers aan de...
  28-04-2018


  file:html/cookies.inc.html}