Suryoye-NEO eindigt in 3-3
22-04-2018
SPEKTAKELSTUK TEGEN KOPLOPER

Suryoye-NEO eindigt in 3-3

In een uiterst aantrekkelijk duel in een hoog tempo heeft een met hart en ziel spelend NEO een uitstekend resultaat behaald door koploper Suryoye op 3-3 te houden. Qua spelbeeld waren de gastheren, uiteraard, de betere ploeg, maar met name voor rust kreeg NEO meerdere kansen op een ruimere voorsprong en aan alle drie tegengoals zat een luchtje.

 

Al na één minuut ontstond er een hachelijk moment voor de goal van Bob Peterman. Een strakke vrije trap kon door de goalie worden gekeerd en stond er bij de rebound een Enschedese speler buitenspel.

 

Sterk spelende Ron Spoler

De volgende drie kansen waren voor NEO en dat waren geen kleintjes. De sterk spelende Ron Spoler en doelman Bart Reinds van Suryoye speelden telkens de hoofdrol. Drie keer kwam Spoler in een al dan niet lastige positie alleen voor de doelman. Het eerste schot was te zacht, het tweede noopte Reinds tot een uiterste redding waarbij er helaas niemand voor de rebound was en zijn laatste inzet, na een geweldige aanval via Jochem Stam, werd door Reinds met moeite overgetikt.

 

Halverwege de eerste helft kwam NEO op voorsprong. Wout Deterd bediende Pascal van Berkum die een perfecte voorzet in huis had die door Jochem Stam koppend tot de 0-1 werkt omgezet. Een paar minuten later was het al 0-2. Ron Spoler controleerde de bal en bediende Rick ten Tusscher met een slim steekpassje. Alleen voor Reinds prikte de jeugdige middenvelder de bal binnen.

 

Discutabel

Vlak daarna het eerste discutabele moment. Een uittrap van Reinds zou zijn uitgegaan zijn ware het niet dat de bal met de hand binnen de lijnen gehouden werd. Dit ontging de leidsman en omdat wat NEO-spelers wachtten op het fluitsignaal kon er een voorzet vanaf de linkervleugel gegeven worden waaruit Diego van de Weide simpel de 1-2 binnen kon schieten. Suryoye bleef het resterende deel van de eerste helft dreigen, met een aantal individueel erg sterke spelers. Bob Peterman hoefde echter slechts een keer handelend op te treden, terwijl Pascal van Berkum aan de andere kant na een fraaie actie net overschoot.

 

De tweede helft was nog maar net onderweg toen het al 1-3 stond. Mauro Lohuis veroverde de bal en bediende Ron Spoler die op zijn beurt Pascal van Berkum in stelling bracht. De flegmatieke spits scoorde met een vlammend schot in de korte hoek.

 

Suryoye leek even van slag, maar toverde daarna weer vlot haar gevarieerde aanvalsspel tevoorschijn. Chris Cicek schoot uit de draai op de lat, waarna Bob Peterman de rebound met een geweldige reactie tot corner verwerkte. Het bleek uitstel van executie, maar ook de 2-3 was dubieus. Diego van der Weide ontving de bal aan de rechterkant in buitenspelpositie, maar er volgde geen vlagsignaal. Zijn voorzet werkt door Job ter Horst strak ingekopt. Normaliter zou het een simpele prooi voor Peterman geworden zijn, maar ongelukkigerwijs werd de bal onderweg van richting veranderd waardoor hij kansloos werd 2-3.

 

NEO had het moeilijk en Suryoye en Van Holland brachten Tim Bijker en Stijn Baars in. Vlak nadat eerstgenoemde zich prachtig vrijspeelde en zijn schot door Reinds met moeite tot hoekschop werd getikt, viel de 3-3. In een normaal duel tussen Mauro Lohuis en een Suryoye-speler werd Lohuis door arbiter Hoffmann tot verbazing van zowel NEO als de Suryoyemensen teruggefloten. Chris Cicek ontfermde zich over de vrije trap op de rand van de zestien meter en schoot verwoestend hard raak. Peterman kon de bal niet genoeg raken om hem naast het doel te werken.

 

Kamikazetrap

Het laatste kwartier kon het alle kanten op. Suryoye probeerde het veel met schoten van afstand, maar geen enkele poging eindigde tussen de palen. NEO bleef echter ook dreigend. Stijn Baars kon alleen met een kamikazetrap van Reinds worden gestuit, de ingevallen Jesse Keur zag een voorzet bijna binnen vallen bij de tweede paal en in de dying secondshad de bal zomaar op de stip gekund na een forse duw in de rug tegen Tim Bijker.

 

3-3 dus en overall een resultaat waar niemand wat tegenin kon brengen. NEO maakte een uitstekende indruk en dat moet vertrouwen geven voor de laatste vijf finales van het seizoen. Over twee weken spelen de mannen van Van Holland pas weer en wel bij Oldenzaal dat knap bij Eilermark won.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 23 apr 2018
Geweldige prestatie van Neo 1.
Hadden zelf nog kunnen winnen!
Nog 5 wedstrijden te gaan .
Dus 5 finales.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat de 3e plaats vast gehouden wordt.
Succes mannen ga zo door.

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020