NEO opnieuw en onnodig gelijk
06-05-2018
ZWARTWITTEN LATEN OOK IN OLDENZAAL TWEE DURE PUNTEN LIGGEN

NEO opnieuw en onnodig gelijk

De competitie nadert haar slot en voor diverse teams is het erop of eronder. Voor NEO om de nacompetitie te halen, voor veel andere teams is handhaving de doelstelling. Ziedaar de uitgangspositie bij Oldenzaal-NEO op deze speeldag, die nog meetelde voor periode twee. De Thijbewoners hebben elk punt hard nodig en koesterden na negentig minuten het gelijke spel. Want als er één ploeg had moeten winnen dan was het NEO.

 

Niet zorgvuldig genoeg

Na een rommelig begin creëerde NEO allengs een behoorlijk veldoverwicht. Na een minuut of tien begonnen de kansen ook te komen. De uitstekend spelende Jesse Keur schoot eerst vlak over en nadat Tim Bijker recht op doelman Gierveld schoot, had (opnieuw) Keur een fraaie actie op de linkervleugel in petto.

 

Er ontstond een scrimmage waarin Ron Spoler net te laat kwam om te scoren. Nadat Pascal van Berkum halverwege het eerste bedrijf de tegenstander zijn hielen liet zien, was zijn slotpass -in zeer kansrijke positie- helaas niet zorgvuldig genoeg. Een fenomeen dat in het tweede bedrijf nog pijnlijker naar voren zou komen.

 

Het was zelfs schrijnend dat NEO met een achterstand ging rusten. Een terechte vrije trap bij de cornervlag werd door de slimme Kevin Winkelhuis subtiel bij de eerste paal gebracht en daar kwam de lastige Dylan Rickhoff vóór alle NEO-mensen. Hij prikte de 1-0 binnen. De laatste kans voor de thee was weer via een aanval over de rechtervleugel. Stijn Baars versnelde tot diep in het strafschopgebied, maar doelman Gierveld en een van zijn verdedigers konden de bal paniekerig wegwerken.

 

Na de thee

Na de onderbreking kwam Twan Weghorst in de ploeg en NEO kon het gelukkig opbrengen om meer strijd te brengen dan voor rust. Dat was ook nodig, want Oldenzaal verdedigde hartstochtelijk. Soms op en dan weer over het randje. Het leverde het team van Joost Klein Buursink maar liefst vijf gele kaarten op.

 

Nadat Tim Bijker een mooi schot op fenomenale wijze gekeerd zag door Gierveld en Rickhoff vlak daarna over de goal van Bob Peterman kopte, kwam NEO zeer verdiend op 1-1. Een mooie combinatie tussen Twan Weghorst en Ron Spoler, dwars door het midden, werd door laatstgenoemde keurig afgerond.

 

Oldenzaal snakte naar adem en deelde nog louter speldenprikjes uit, met Winkelhuis vrijwel altijd aan de basis. NEO slaagde er via de vleugels steeds weer in de achterlijn te halen, maar door onnauwkeurigheid én het gemis aan een greintje geluk kon de thuisclub op de been blijven.

 

Achtste gelijkspel in twaalf wedstrijden

In chronologische volgorde: Twan Weghorst aait de bal slechts na een fraaie actie van Bjorn Tijhuis en de bal smoort; Pascal Van Berkum schiet rakelings naast; Tim Bijker legt de bal panklaar voor Weghorst die de bal hoog overschiet en Robin Oude Kamphuis komt net te kort om een geweldige actie van Ron Spoler af te ronden. Eigenlijk was het wachten op 1-2, maar helaas. NEO bleef dan wel opnieuw ongeslagen, maar tekende tegelijkertijd ook voor het achtste gelijkspel in twaalf wedstrijden. En dat zijn er echt een paar te veel.

 

Het goede nieuws aan het eind van deze speeldag was dat Suryoye de tweede periodetitel voor zich opeiste, waardoor NEO bij behoud van de derde plek verzekerd is van deelname aan nacompetitievoetbal. Er resteren echter nog vier pittige potjes tegen ploegen die allemaal nog ergens voor spelen. Woensdagavond om 20.00 uur komt, ook voor de tweede periode, Reutum op bezoek dat aan een goede serie bezig is en maar met 4-3 van Suryoye verloor.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 06 mei 2018
Niks aan het handje!
Gewoon de 3e plek vasthouden voor de nacompetitie.
En dat gaan deze jongens zeker halen. Tot woensdagavond.
Wij zijn erbij om jullie te steunen.
Groetjes supporters links van de tribune.

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024