ZV krijgt met 1-3 klop van Hengelo
06-05-2018
NAASTE CONCURRENT VOOR KLASSENBEHOUD TERECHTE WINNAAR

ZV krijgt met 1-3 klop van Hengelo

Op een zonovergoten sportcomplex Het Vollenbroek ontmoette Zenderen Vooruit HVV Hengelo, de concurrent voor directe handhaving in de 4eklasse A. Voor beide teams een belangrijk treffen waarbij de withemden bij aanvang één punt meer hadden verzameld. De sterke reeks van de afgelopen weken met overwinningen op De Tubanters, Sportclub Overdinkel en een gelijkspel bij RSC gaven vertrouwen op een goede afloop.

 

Overconcentratie

Vanaf de aftrap viel op dat er wat op het spel stond bij beide teams. Dit uitte zich in onrustig balbezit en veel onnodig balverlies, mogelijk veroorzaakt door overconcentratie. Toch leek het dat de gasten uit Hengelo de zenuwen wat beter de baas waren, want het was al na 7 minuten dat een voorzet van de rechterkant van Hengelo in de 16 meter bleef liggen, waarna Thijs Kerkhof de bezoekers uit een scrimmage op 0-1 zette.

 

ZV moest in de achtervolging en probeerde dit met voldoende inzet, echter zonder veel voetbalvernuft. Inspeelpasses van achteruit kwamen niet goed aan en de gehanteerde lange bal was doorgaans een prooi voor de verdediging van de gasten. De zogenaamde tweede bal werd ook nog eens veelal door Hengelo gewonnen, waardoor ZV eigenlijk een kansloze eerste helft speelde. Het matige spel van de thuisploeg lag echter ook niet ver af van het niveau dat Hengelo op de mat legde, waardoor de rust bereikt werd met een 0-1 stand voor de bezoekers.

 

Tweede helft

De tweede helft ging ZV op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Hengelo dat het gevaarlijkst was voor de goalie van ZV. Het was dan ook Myron Eleveld die lange tijd de 0-1 op het bord kon houden.

Hengelo hing achterover en loerde op een omschakelmoment. Door de temperatuur en de inzet kwamen er ruimtes op het middenveld en het was Hengelo dat daar als eerste van profiteerde. Bij een uitval kon Lars Strijker van Hengelo vanaf de 16 meter aanleggen en zijn schot verdween in de verre hoek: 0-2.

 

Nu moest ZV nog meer risico gaan nemen en trainer Ruud Ottenhof stuurde meer mannen naar voren in de hoop de aansluitingstreffer te forceren. Deze viel kort op de 0-2, de scheidsrechter wuifde terecht een vlagsignaal voor buitenspel weg en Ramon van Os kon de keeper van Hengelo met een bekeken schot in de verre hoek verschalken: 1-2.

 

Opportunistisch

Met nog een klein half uur op de klok leek er nog van alles mogelijk. Om de gelijkmaker af te dwingen werd centrale verdediger Bryan Sonder naast Freek Vlaskamp in de spits gezet. Wat volgde was een opportunistische periode waarbij ZV nog in de buurt kwam van de 2-2 toen Freek Vlaskamp vrij kon inkoppen. Jammer genoeg kopte hij net over het Hengelose doel. Dat de speelwijze gevaar met zich meebracht, werd vlak voor tijd bewezen. Bij een omschakel/countermoment scoorde Errol Uner de 1-3 voor de bezoekers. Dit bleek de nekslag voor de ploeg uit Zenderen. Hengelo speelde de resterende minuten uit en zo gingen de fel begeerde drie punten mee naar Hengelo.

 

Na de sterke reeks een jammerlijke, maar terechte nederlaag. Er is nog niets verloren, maar door overwinningen van medeconcurrenten voor rechtstreekse handhaving (Berghuizen winst op RSC en Sportlust Vroomshoop winst op Overdinkel) proeft deze nederlaag wel bijzonder zuur.

Volgende week moeten de mannen van Ruud Ottenhof op bezoek bij de kampioen Sportlust Glanerbrug.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024