Alleen de zee ontbreekt nog
06-05-2018
BEACHVOLLEY MET ZON, ZAND EN TOPPERS

Alleen de zee ontbreekt nog

De tropische temperaturen brachten velen zondag op het idee om zich aan te sluiten in de files richting Noordzeestranden. Genieten van zon, zee en zand. Maar ook in Borne zonnebrillen, parasols, voetjes in het zand, Corona’s met een partje limoen en vakantiemuziek uit de speakers van de strandtent. Op sportpark ’t Wooldrik het beach volleybaltoernooi, waar in deze zomerse temperaturen helemaal een chill strandsfeertje hing. Bovendien werd er nog eens serieus gevolleybald op hoog niveau ook.Teams uit heel Nederland op jacht naar punten in het vers van start gegane beachvolleyseizoen.

 

Ambities

Onder hen Stefan Boermans (23) en Casper Haanappel (24). Bornenaar Boermans besloot vorig jaar zich volledig toe te leggen op het beachvolleyballen, na zowel bij Apollo als bij Webton in de zaal gespeeld te hebben. “Beachvolleybal is zwaarder”, legt hij uit. “Je hebt te maken met zon, wind en het zand maakt dat er fysiek veel van je gevraagd wordt. Het mooie is dat je met z’n tweeën alles helemaal zelf in de hand hebt. Heel belangrijk is een goede afstemming en je moet echt samen een klik hebben.”

 

Die klik vond hij met Casper Haanappel, die al langer succes boekt in de sport en al enkele jaren in de top van Nederland speelt. De liefde bracht de Hagenees naar Borne en Stefan zocht contact, zodra hij hoorde van de verhuizing. Inmiddels hebben ze samen twee weken in Spanje getraind. “We gaan punten verzamelen voor de eredivisie en hopen daar in mee te kunnen spelen en uiteindelijk goed te presteren op het NK in augustus.” Ambities genoeg.

 

‘Sfeertje is uniek’

In Borne vloog het team naar de finale, waar ze het moesten opnemen tegen Thijs Nijeboer en Jasper Niewold, ook al geen onverdienstelijke spelers. De mannen spelen op eredivisie-niveau en hebben er net een toernooi in Maleisië opzitten. Thijs Nijeboer is bovendien de jeugdtrainer van Webton Beach Twente en zal na de meivakantie op de maandag- en vrijdagavonden starten met trainingen voor jeugd tot 18 jaar. Ook hem heeft het beachvolleyballen helemaal gegrepen. “Het sfeertje is uniek en de manier waarop iedereen met elkaar omgaat is prachtig.”

 

In de finale moesten Thijs Nijeboer en Jasper Niewold het hoofd buigen voor Stefan Boermans en Casper Haanappel. Zij gingen er uiteindelijk na een spannende wedstrijd met de winst vandoor. Bij de dames waren het Bekhuis en Bruins-Slot, die door winst op Luijken en Zwaanswijk het toernooi op hun naam schreven.

 

Plannen van Webton Beach Twente

Voorzitter Bart Sauer van de stichting Webton Beach Twente kon niet anders dan heel tevreden terugkijken op een succesvol, zonovergoten toernooi bij tropische temperaturen. “We hebben voor het eerst de vrouwencompetitie en die van de mannen op één dag georganiseerd. Maakt het allemaal nog gezelliger.” Webton Beach kan in Borne beschikken over beachvelden waar de deelnemers allemaal lovend over zijn.

 

De sport kent een groeiende belangstelling en de plannen van de stichting zijn al even ambitieus als die van de deelnemende volleyballers. “Onze droom is toch om indoor beach te kunnen realiseren. Dan kun je het hele jaar door trainen.” In de plannen voor de vernieuwing van sportpark ’t Wooldrik wordt ook gesproken over een indoor beach accommodatie. “Als het doorgaat, dan zouden we de eerste in het oosten van het land zijn. Zou wel heel erg gaaf zijn!” (AJ/RH)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Johan — 08 mei 2018
Moet er dan ook altijd van die bonkende muziek bij. Ook als er door de week trainingen zijn. Je kunt hier dan s' avonds niet meer rustig achter huis zitten. Ik hoop dat daar wat aan gedaan word.   Titel lijkt ver weg voor Apollo 8

   De tweede wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap tegen Sliedrecht Sport speelde...
   19-04-2021

   Oldenzaal gooit reddingsboei uit naar zwembad...

   Vrijdagmiddag werd zwembadmanager Tom ter Bruggen blij verrast door een telefoontje van...
   18-04-2021

   30ste Run Bike Run in de startblokken

   Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
   15-04-2021

   Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

   Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
   14-04-2021

   Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

   De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
   12-04-2021

   Dames Apollo 8 bekerkampioen!

   In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
   05-04-2021