Blessuretijd nekt BVV Borne
07-05-2018
TERECHTE PUNTENDELING THUIS TEGEN SV ALMELO (2-2)

Blessuretijd nekt BVV Borne

BVV Borne heeft voor het eigen publiek een punt overgehouden aan het duel tegen SV Almelo en speelde met 2-2 gelijk. Tegen de verhoudingen in gingen de Bornenaren nog met 1-0 de rust in. Na de pauze kwamen de gasten op gelijke hoogte en niet veel later zette Mart Kosterink BVV Borne weer op voorsprong. In de slotfase maakte SV Almelo alsnog de verdiende gelijkmaker.

 

De withemden uit Almelo startten zeer sterk en wisten keer op keer de vrije man op het middenveld te vinden. Met name de opkomende rechtsback kwam in het eerste kwartier van de wedstrijd een aantal keren gevaarlijk mee naar voren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg uit Almelo de eerste kans van de wedstrijd kreeg.

 

Direct raak

Een snelle aanval via de rechtervleugel mondde uit in een prima voorzet die van dichtbij op doel werd gekopt, maar doelman Post redde knap. In de 18de minuut dan eindelijk de eerste kans voor Borne en het was tegen de verhouding in direct raak. Na goed doorzetten van Pieterson en Vos belandde de bal bij laatstgenoemde die de bal breed legde op de mee opgekomen Sander Toebes die oog in oog met de doelman de rust bewaarde en de 1-0 voor de thuisploeg noteerde.

 

SV Almelo reageerde direct en kreeg in de 22ste en 30ste minuut grote kansen op de gelijkmaker en het was aan Borne doelman Post te danken dat de geelzwarten nog altijd op voorsprong stonden. De Bornenaren waren even niet bij machte om een antwoord op het Almelose spel te vinden en hadden kleine overtredingen nodig om het tempo uit de wedstrijd te halen. Bij balbezit van de tegenstander stonden ze niet compact genoeg en Almelo profiteerde goed van de geboden ruimte, zoveel was wel duidelijk. In de 39ste minuut moest doelpuntenmaker Toebes met een hamstringblessure het veld verlaten en was Mart Snippers zijn vervanger.

 

Een ander BVV

Na de thee vormden dezelfde elf spelers een ander BVV Borne. De ploeg liet zich verder inzakken waardoor het automatisch compacter stond en de Almelose withemden kregen de ruimte niet meer om te strooien met passes. Borne won vaker het duel om de tweede bal en bij balverlies was Almelo zoekende naar de creativiteit om door de compacte linies heen te spelen. Tot de 75ste minuut had de thuisploeg de zaken goed op orde. Maar SV Almelo had het geloof op een treffer nog niet opgegeven en zag dat in de 78ste minuut beloond worden met de verdiende gelijkmaker. Via de rechterkant van het speelveld vonden zij toch de ruimte om te combineren en de bal laag voor het Borne doel te brengen en het was Rolofes die de stand op 1-1 bracht.

 

Erg lang treurde de Borne aanhang niet, want in de 79ste minuut stond Borne alweer op voorsprong. Het was Mart Kosterink die slim positie koos bij de eerste paal om de voorzet van Jeroen Vos binnen te tikken: 2-1. Vijf minuten later ging Vos naar de kant en werd hij vervangen door Tobi ter Braak die zich gelijk onsterfelijk had kunnen maken voor zijn ploeg. De hardwerkende en goed spelende Sven Pieterson bediende Ter Braak met een hoge voorzet die hij in een keer op de slof nam. Helaas ging zijn poging over het doel. Borne wilde het duel definitief beslissen en ging op jacht naar de derde bevrijdende treffer. Een slim genomen vrije trap van Danny van Laar kon door Mart Kosterink net niet worden binnengetikt.

 

Blessuretijd

In blessuretijd had Wesley Assink alsnog kunnen scoren, maar de moegestreden Assink kwam niet tot een schot en stortte in de zestienmeter ter aarde. Uit de tegenstoot, we schrijven inmiddels de 92ste minuut, scoorden de gasten de 2-2. Het was Karki die het leer in de rechterhoek schoot en de Almeloërs gaf wat ze ook verdienden. Even later leek BVV Borne er toch nog met de volle buit vandoor te gaan, maar de uitstekende Almelose doelman tikte het schot van Assink onder de lat vandaan.

 

Op zondag 20 mei neemt BVV Borne het op tegen De Tubanters 1897. Het duel op het eigen sportpark begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024