Eindelijk weer driepunter voor NEO
10-05-2018
MIDWEEKS INHAALDUEL TEGEN VV REUTUM IN 3-0 WINST OMGEZET

Eindelijk weer driepunter voor NEO

De inhaalwedstrijd uit de tweede periode tegen VV Reutum heeft NEO met een driepunter weten af te sluiten. Dat dit niet zonder slag of stoot zou gaan, werd direct al duidelijk. Vanaf het begin ontspon zich een boeiende en sportieve wedstrijd waarin Reutum de eerste twintig minuten de bovenliggende partij was. Dat de mannen van Mark Wijnreder zichzelf niet beloonden, mochten ze zichzelf aanrekenen maar ook doelman Bob Peterman verkeerde weer in een blakende vorm.

 

Halverwege het eerste bedrijf begon NEO steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en dat kwam tot uiting in de 1-0. Na een prachtige steekpass van Mauro Lohuis verscheen Ron Spoler in de 27ste minuut alleen voor de doelman, omspeelde hem en schoot uit een toch nog moeilijke hoek de eerste treffer binnen. Twee minuten na de 1-0 had Jesse Keur zijn tweede basisplaats op rij kunnen bekronen met een treffer, maar de bal geselde de onderkant van de lat en stuiterde via de doellijn het veld weer in.

 

Baas in eigen huis

Reutum liet zich niet onbetuigd en het spel golfde op en neer, af en toe oogde het rommelig maar de talrijk opgekomen toeschouwers kregen een boeiend schouwspel voorgeschoteld.

In de 37ste minuut verzond Mauro Lohuis een dieptepass die door Ron Spoler op waarde werd geschat en waarbij zowel de verdedigers als de keeper mistastten. Maar uiteindelijk was het Reutum-speler Moncherry die de bal het laatst zetje gaf: 2–0. Een tikje geflatteerd misschien maar vanaf dat moment was NEO toch echt baas in eigen huis en konden ze met een riante voorsprong gaan rusten.

 

In het tweede bedrijf pakte NEO de tegenstander energieker aan en werden en nog nauwelijks kansen weggegeven. Rick ten Tusscher verving Stijn Baars die na een aantal rushes aan de rechterkant zijn kruit verschoten leek te hebben. In de 72ste minuut viel de spreekwoordelijke genadeklap voor de bezoekers. Wederom Mauro Lohuis stuurde Pascal van Berkum de diepte in en deze rondde dit buitenkansje koelbloedig af door de bal in de uiterste hoek te schuiven: 3-0.


Hoofdrol voor Jesse Keur 

Het had overigens voor de gasten nog erger kunnen worden. Spoler raakte de kruising (met overigens Tim Bijker in doelrijpe positie) en Twan Weghorst kreeg, vlak nadat hij in het veld gekomen was voor Tim Bijker, een riante kopkans die hij net niet goed genoeg raakte.

 

In de 85ste minuut kreeg de jonge Jesse Keur (zie bovenste foto) een publiekswissel, met een daverend applaus verliet hij het veld en dat was niet meer dan terecht want hij had de hele wedstrijd als een ware routinier het spel verdeeld

 

Zondag komt hekkensluiter KOSC op bezoek in Borne. Zij vechten voor hun laatste kans want alleen door winst in de laatste drie wedstrijden zouden zij de nacompetitie (voor degradatie) nog kunnen bereiken. NEO is gewaarschuwd, want in Ootmarsum toonde deze ploeg al aan geen gemakkelijke tegenstander te zijn.

 

foto's : VV Reutum

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020