(Bijna) alles blijft bij het oude
CDA, GB90 EN BORNE-NU SLUITEN COALITIEAKKOORD

(Bijna) alles blijft bij het oude

Zoals verwacht zijn het CDA, GB90 en Borne-Nu tot overeenstemming gekomen en zullen zij ook de komende vier jaar de coalitie vormen. Herman Mulder (CDA), Michel Kotteman (GB90) en Martin Velten (Borne-Nu) worden opnieuw voorgedragen als wethouder. De portefeuilleverdeling zou wel een aantal verschuivingen kennen. “Daarbij is rekening gehouden met vernieuwing, continuïteit en samenhang in en tussen de portefeuilles”, meldt een persbericht. Daar kun je dus alle kanten mee op. Duidelijkheid zal er tijdens de raadsvergadering van 17 mei zijn, als de gemeenteraad hierover beslist.

 

Duurzaamheid, spoorveiligheid en infrastructuur

In het coalitieakkoord zijn de voor Borne belangrijke thema’s infrastructuur en veiligheid opgenomen, omdat bij het opstellen van het raadakkoord hierover geen eensluidende opvatting bestond. Voor de thema’s sociaal domein en duurzaamheid zijn de afspraken uit het raadsakkoord verder uitgewerkt. Tenslotte is het thema wonen toegevoegd. “De coalitiepartijen leggen met name prioriteit op duurzaamheid, spoorveiligheid en infrastructuur (de verbindingsweg, als eerste stap in de Totaalvisie, en een verkeersoplossing voor Zenderen).” Allemaal niet verrassend. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Anne — 18 mei 2018
Oude jongens krentenbrood, geen nieuwe gezichten op plekken die de gesmede plannen wel eens zouden kunnen verstoren. Zoals hier al gezegd, politiek in optima forma. Een vierspan met flinke oogkleppen voor de gemeentelijke koets, de weg volgen van hun zelf ingestelde tomtom. Als ik al lees dat bij een gesprek van G1000 met een van de heren het moeilijk is om ook daadwerkelijk een wederzijds gesprek aan te gaan ipv een solistisch luisteruurtje te creëren, dan heb ik zeker als inwoner van Zenderen weinig vertrouwen in de beloftes dat er z.s.m. iets gaat gebeuren aan de verkeersoverlast. De laatste verkiezingsavond gaf weinig perspectief daarop. We zullen zien hoelang ons geduld nog op de proef wordt gesteld.
Dick Slettenhaar — 15 mei 2018
Wat zouden de kiezers, met name die uit Zenderen, hiervan vinden?!
M.Tikken — 12 mei 2018
Bestuurlijke vernieuwing in optima forma!
Paul Cohn — 11 mei 2018
"Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen", aldus de definitie van de VN-commissie Brundtlanduit 1987
www.cbs.nl/nl-nl/economie/landbouw/monitor-duurzame-agro-grondstoffen-2016/toelichtingen-homepage-agro-grondstoffen/duurzaamheid

Zowel dit VN-rapport als het gedegen SER-advies aan de Nederlandse regering hoe dit in de praktijk te brengen lijkt door niemand gelezen te zijn:
“De raad bepleit een vergaande heroriëntatie van de overheid, het bedrijfsleven en de consument met betrekking tot het milieu; ook bij een tegenvallende economie”. www.ser.nl/nl/publicaties/adviezen/1980-1989/1989/b09850.aspx

Ik hoop dat ons nieuwe gemeentebestuur de komende jaren meer belangstelling en daadkracht vertoont op het gebied van duurzaamheid.

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024