Zevenklapper voor jubilerend NEO
14-05-2018
7-0 WINST OP KOSC BIEDT PERSPECTIEF OP NACOMPETITIE EN PERIODETITEL

Zevenklapper voor jubilerend NEO

Na de prima overwinning van afgelopen woensdag tegen Reutum moest NEO zondag aantreden tegen hekkensluiter KOSC. De gasten, die zo ongeveer voor hun laatste kans tegen degradatie streden, begonnen goed aan de wedstrijd ondanks het feit dat ze nauwelijks gevaarlijk wisten te worden. Voor NEO daarentegen knalde Pascal van Berkum in de openingsfase uit het niets snoeihard op de lat.

 

Net als de laatste wedstrijden begon NEO weer slordig, maar beloonde het zichzelf al na de eerste mooie aanval. Een prachtcombinatie tussen Jochem Stam en Ron Spoler over de linkerflank werd door eerstgenoemde prima ingeschoten. Doelman Muller van de gasten wist deze inzet nog te keren, maar Pascal van Berkum schoot de rebound in de 13e minuut onberispelijk binnen: 1-0.

 

Genadeklap

Na een half uur is er de eerste grote kans voor de gasten maar zoals zo vaak in de afgelopen wedstrijddagen wisten ze ook nu het net niet te vinden. Dat NEO dit in de 32e minuut wel deed, was zo ongeveer de genadeklap voor KOSC. Mauro Lohuis verzond een dieptepass op Jochem Stam en diens strakke voorzet werd door Pascal van Berkum tot doelpunt gepromoveerd: 2-0. Toen in de 36e minuut ook nog de 3-0 viel was de wedstrijd gespeeld. Een vrije trap van Mauro Lohuis werd door Bas Smits op doel gekopt en uiteindelijk door Robin Oude Kamphuis tegen het net gewerkt.

 

KOSC leek duidelijk geknakt en als logisch vervolg viel vlak voor rust ook nog de 4-0. Tim Bijker bereikte middels een vrije trap Bas Smits die geheel vrijstaand bij de tweede paal binnen kon knikken. De tweede helft had ook op papier afgedaan kunnen worden, ware het niet dat NEO nog uit zou lopen naar 7-0.


Pascal van Berkum

In de 50e minuut een prachtgoal. Mauro Lohuis en Ron Spoler hadden een fijne combinatie in huis en laatstgenoemde stelde Jochem Stam in staat om de 5-0 te scoren. Nog geen drie minuten later scoort Pascal van Berkum zijn derde doelpunt van de middag, uit een moeilijke hoek wist hij keeper Muller wederom te verschalken: 6-0. Meteen zijn laatste wapenfeit want hierna werd hij vervangen door Stijn Baars. Kort daarop werd Robin Oude Kamphuis vervangen door Rick ten Tusscher.

 

De 7-0 viel in de 67e minuut. Na voorbereidend werk van Ron Spoler kon Jochem Stam vrij eenvoudig afronden. Na dit doelpunt nog een laatste wissel, een lichtelijk aangeslagen Mauro Lohuis werd vervangen door Wout Deterd. In de laatste minuut had Bjorn Tijhuis de stand een nog fraaier aanzien kunnen geven, na een fraaie solo scheerde zijn schuiver echter net langs de verkeerde kant van de paal.

 

Een belangrijke overwinning in een prachtig weekend waarin de aftrap werd gegeven van het jubileumjaar. NEO heeft aan een punt uit de laatste twee wedstrijden genoeg om de nacompetitie te bereiken, maar ook een periodewinst behoort nog tot de mogelijkheden. Op eerste pinksterdag staat de uitwedstrijd tegen Eilermark in Glanerbrug op de agenda.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 14 mei 2018
Zo weer een mooie en terechte overwinning!
Nog 1 punt , en de nacompetitie kan beginnen voor dit jonge Neo1elftal!
Chapeau boys.

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024