Bornse brandweer vervult wens Eleen
50 JAAR AVELEIJN BRENGT RUIM 20 CLIËNTEN NAAR KAZERNE AAN OUDE BIEFFEL

Bornse brandweer vervult wens Eleen

Dit jaar viert Aveleijn haar 50-jarig bestaan. Een jaar vol feestelijkheden en bijzondere activiteiten. Een van de hoogtepunten, die tegelijk als rode draad door het hele jaar heenlopen, is het vervullen van vijftig opvallende cliëntwensen. Een van die wensen ging woensdagmiddag in vervulling. De 9-jarige Eleen Boxem uit Enschede was de geluksvogel. Haar droom om eens het hulpje van de brandweer te mogen zijn, werd in de Bornse brandweerkazerne opeens werkelijkheid.

 

Daarmee was ze al de zevende die dit jaar in de prijzen valt. Zo is Davy naar het Feijenoordstadion in Rotterdam geweest, heeft René een privé-ontmoetingsmoment gehad met Henk Wijngaard en hebben Elisa en Monique een interview afgenomen met tv-kok Rudolph van Veen.

 

En vanmiddag was het dus de beurt aan Eleen. Samen met zo’n twintig medebewoners en een handvol ouders en begeleiders werd ze om drie uur aan de Oude Bieffel opgewacht door brandweerman Dave (Dave de Leeuw, kazernecommandant) en brandweerman Michel (Polak).

 

Grote snoeptrommel

Eenmaal in het instructielokaal kreeg de groep iets te drinken en werd allereerst Eleen in het zonnetje gezet. Ze kreeg van Dave een commandantenjack aan en een bijbehorende pet opgezet, waarna hij haar bombardeerde tot ‘het hulpje van de middag’. Apetrots onderging ze dit eerbetoon. Vervolgens kregen de kinderen een korte en soms hilarische film voorgeschoteld waarin Martijn Krabbé een dagje meeliep met de Eindhovense brandweer. Onderwijl ging de grote snoeptrommel bijna zonder ophouden heen en weer over de tafeltjes.

 

Daarna mochten de jeugdige enthousiastelingen allemaal een brandweerjas aantrekken en een echte helm opzetten. Eenmaal in de outfit gestoken werd er geposeerd voor de driftig klikkende mobieltjes. Op speelse wijze ventileerden de brandweermannen (die zelf een zichtbaar genoegen hadden in de middag) ondertussen tips om brand te voorkomen en mocht een van de meisjes de portofoon bedienen.

 

Het echte werk

Daarna begon het echte werk. Op naar de grote garage waar de brandweerwagens stonden opgesteld. Alle deuren en luiken van de rode wagens werden opengetrokken, nieuwsgierig dat ze waren naar wat erachter verborgen zou zijn en waarvoor het dan wel diende. Elke autostoel werd beklommen, de fotografen maakten overuren. Eenmaal naar buiten was het Eleen die als eerste, samen met brandweerman Michel, de grote brandslang mocht bedienen en proberen een wit bord te raken dat enkele tientallen meters verderop was opgesteld.

 

Stoerder kon het allemaal niet worden en het duurde dan ook niet lang voordat iedereen in de rij stond om hetzelfde kunstje te mogen uithalen. Aan het eind van de middag werd er nog iets gedronken waarna alle cliënten als beloning en aandenken een heus brandweerdiploma kregen uitgereikt. Eleen - en eigenlijk iedereen, inclusief de ouders, begeleiders én de twee brandweermannen - straalden van oor tot oor. De droom was vervuld. Gelukkiger kon Eleen niet worden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Janneke — 19 mei 2018
Eleen heeft een te gekke middag gehad.
bert boxem — 16 mei 2018
ja eleen heeft genoten het was een super middag voor haar kortom ģeweldig s

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024