De beste rekenaars scholen op De Vonder
VIER LEERLINGEN GROEP 7 LANDELIJK WINNAAR REKENWEDSTRIJD

De beste rekenaars scholen op De Vonder

Britt Oude Hesselink, Sen Swart, Hero Spijker en Finn Bronswijk, allen leerlingen van groep 7 aan basisschool De Vonder, werden donderdag in Amstelveen de grote winnaar in de finale van het project ‘Razend Enthousiaste Rekenaars’. In enkele maanden tijd wisten zij hun opdracht, het opzetten van een fictief hotel, het allerbeste uit te werken en dus konden ze gisteravond supertrots en met een eerste prijs van de vakjury én de ultieme Rekenprijs weer huiswaarts keren.

 

Extra uitdaging

Het project is een initiatief van Meijburg & Co Belastingadviseurs en KPMG en heeft als doel bij te dragen aan beter onderwijs en leerlingen die goed kunnen rekenen een extra uitdaging te bieden. Daartoe stellen coaches vanuit de organisatie hun kennis en kunde beschikbaar om samen met de beste rekenaars van de deelnemende basisscholen aan de slag te gaan met uitdagende rekenopdrachten.

 

Bij De Vonder was dat Klaas van der Wal, de tax manager van Meijburg & Co, die de vier elfjarigen vanaf november met raad en daad heeft bijgestaan. En met succes dus, want uiteindelijk bereikten ze in de competitie de grote finale, samen met nog acht andere basisscholen. Ze hadden hun hotel de exotische naam Aqua Marinyo meegegeven en dienden vooraf de nodige rekenopdrachten uit te voeren, waarbij bezettingsgraad, kamerprijzen en nog tal van andere cijfermatige aspecten de revue passeerden.

 

Met verve

Samen met ouders en de juffen Eefje en Anouk konden de vier zich gisteren opmaken voor de ultieme presentatie en de allerlaatste rekenopdracht. En die voerden ze met verve uit. Zodanig zelfs dat de vakjury hen de eerste prijs toekende voor de manier waarop ze hun opdracht hadden vormgegeven. Even later kon Klaas van Kruistum, de presentator van de finale en onder meer bekend van tv-programma’s als Checkpoint en Wie is de mol, bekend maken dat ze ook als beste uit de bus waren gekomen in de rekenopdrachten die ze in de afgelopen maanden en tijdens de finale hadden uitgevoerd.

 

Beladen met hun trofeeën, waaronder bekers en oorkondes, een spellenpakket voor de hele school en een bezoek aan het Cinekid Festival, werd ’s avonds de terugreis naar Borne aanvaard, waar vanmorgen het feestje op De Vonder nog eens dunnetjes werd overgedaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023