NEO plaatst zich voor nacompetitie
20-05-2018
ONDANKS VERLIES VAN 3-0 TEGEN GVV EILERMARK IN GLANERBURG

NEO plaatst zich voor nacompetitie

NEO heeft zich geplaatst voor de nacompetitie, maar vraag niet hoe. In een op zijn zachtst gezegd matige wedstrijd ging het team van Van Holland met 3-0 de bietenbrug op tegen Eilermark dat daardoor nog een kleine kans heeft op de derde periode.

 

Waren de gastheren dan zoveel beter? Absoluut niet. Eilermark schoot dan wel een vrije trap via Jordy de Jong op de buitenkant van de kruising, maar ook NEO kreeg een handvol kansen op een doelpunt. Tim Bijker schoot net naast, Pascal van Berkum's goal werd (ten onrechte) afgekeurd wegens buitenspel en na een mooie actie van Ron Spoler werd de bal in pure paniek in eigen doel geschoten. Het laatste wapenfeit voor de thee was een fraai schot van Steven Zonder dat de doelman met moeite uit de kruising kon tikken. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

 

In de rust moesten de geblesseerde Ron Spoler en Robin Oude Kamphuis worden gewisseld. Rick ten Tusscher en Stijn Baars waren de vervangers. Al na een minuut had Angelo Sjardijn een unieke kans op 1-0. Totaal vrijstaand kopte hij een voorzet via de grond in, maar Bob Peterman kon er nog net een hand tegenaan krijgen. Vlak daarna lag de bal bijna in het Eilermark-doel. Stijn Baars kon in een uiterste poging nog gestuit worden en de daaropvolgende lob van Mauro Lohuis ging net over.

 

De volgende aanval van NEO had een goal op moéten leveren. Stijn Baars liet zijn tegenstander de hielen zien en zijn voorzet werd vanaf een meter door Pascal van Berkum toch overgeschoten. Een voorbode voor de rest van de tweede helft.... Vlak na die misser kwam Eilermark namelijk op 1-0. Hassan Bako leek achter een kansloze pass achter te gaan, maar doordat de bal een aantal keren niet werd weggewerkt, kwam hij ineens weer in balbezit en prikte de bal toen wel binnen.

 

Veldoverwicht

Van Holland bracht Wout Deterd in voor Bas Smit, maar de eerste twee kansen na de 1-0 waren voor de thuisclub. Nahrwold en Bako waren toen nog niet scherp. NEO creëerde dan wel een veldoverwicht, maar de passing was zo onzorgvuldig en het gemis aan scherpte te groot om veel af te dwingen. Het bleef bij schoten uit de tweede lijn van Rick ten Tuscher, Tim Bijker en Mauro Lohuis. Eilermark zakte in en counterde vaak erg gevaarlijk. Dat leverde pas tien minuten voor tijd de 2-0 op.

 

Nahrwold werd eerst nog door Bob Peterman van scoren afgehouden door een prachtige safe, maar de goalie moest lijdzaam toezien dat de rebound er wel inging. De wedstrijd was gelopen en de 3-0, weer van Nahrwold, was voor de statistieken.

 

Gemengde gevoelens dus. De nacompetitie is gelukkig bereikt, omdat Sportclub Enschede van Reutum verloor, maar de manier waarop is teleurstellend. Dat zal in de nacompetitie heel anders moeten. Zondag de laatste thuiswedstrijd tegen Saasveldia, dat sinds vandaag officieel veilig is. Op 3 juni start de nacompetitie en zoals de zaken er nu voorstaan gaat NEO dan op bezoek bij Helios Deventer, de hoogst geklasseerde periodekampioen van 3B.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 21 mei 2018
Ondanks het verlies toch maar mooi de nacompetitie gehaald!
Nu op weg naar iets moois.
Succes boys.
Gr jullie supporters.

Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club...
25-01-2021

Brons voor Joy Beune tijdens World Cup

Tijdens de eerste serie World Cup-wedstrijden in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune...
24-01-2021

Dames Apollo 8 verstevigen koppositie

Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum....
24-01-2021

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021