ZV speelt zich veilig tegen De Lutte
20-05-2018
VIER GOALS VAN RAMON VAN OS BETEKENEN LIJFSBEHOUD IN DE VIERDE KLASSE A

ZV speelt zich veilig tegen De Lutte

De competitie nadert haar eind en daar waar het in menig vierde klasse allang duidelijk is wie er degradeert en wie er nacompetitie speelt, is het in de vierde klasse A nog allerminst helder. Zo had

Zenderen Vooruit vóór de aftrap 27 punten verzameld en kon het zich bij winst, afhankelijk van de eindstanden op andere velden, één ronde voor het eind veilig spelen. Voldoende spanning dus en de mannen van trainer/coach Ruud Ottenhof wisten wat ze te doen stond.

 

Het eerste kwart van de wedstrijd was niet goed aan beide kanten. Veel goede bedoelingen bij beide teams, maar dit betaalde zich niet uit in goed spel en mogelijkheden. Wel had ZV veruit het meeste balbezit en bleven de gasten uit De Lutte gegroepeerd op eigen helft verdedigen. Na de drinkpauze werd ZV steeds gevaarlijker. Dat deden zo vooral uit corners en voorzetten vanaf de rechterkant, waar rechtsback Thomas Klaassen enkele goede voorzetten afleverde. Eén van deze voorzetten kwam op het hoofd van centrale verdediger Jordy Kamphuis, maar zijn kopbal kon worden gepakt door de jonge doelman van De Lutte.

 

Openingstreffer

ZV bleef op zoek naar de openingstreffer en spits Freek Vlaskamp had hier de grootste kans op, maar zijn kopbal mistte net de nauwkeurigheid. Zo leek de wedstrijd naar een 0-0 ruststand te gaan toen Ramon van Os geloofde in een terugspeelbal op de keeper en niet ten onrechte. De doelman had net teveel tijd nodig om de bal weg te werken en schoot de bal tegen Van Os op, waardoor deze achter de doelman in het net belandde: 1-0. Kort hierop blies de uitstekende scheidsrechter Westerhof voor het rustsignaal. ZV had veelal de bal in bezit gehad, maar had hier veel te weinig mee gedaan.

 

De tweede helft probeerde ZV met combinatiespel de verdediging van De Lutte kapot te spelen.

Er werd druk naar voren gezet en toen een bal hoek 16 meter gespeeld werd, geloofde Ramon van Os in deze pass. De meelopende verdediger liet Van Os met een meter tussenruimte aannemen, waardoor hij de bal kort goed kon leggen en tot ieders verbazing de bal over de iets voor de goal staande doelman krulde. Zowel verdediger, doelman als publiek had deze briljante ingeving niet zien aankomen. Het betekende de 2-0 in de 47e minuut.

 

Steeds brutaler

Je zou denken dat de jonge ploeg uit het grensdorp de handdoek wel zou gooien, maar niets was minder waar. Een paar minuten na de 2-0 was het Bas Morsink die de gasten uit een scherp omschakelmoment terugbracht in de wedstrijd: 2-1. Een domper op dat moment, omdat de ploeg van Ruud Ottenhof de zenuwen maar niet echt van zich af kon spelen. Jelmer Kuipers werd voorin gebracht voor de A-junior Kees ten Broeke. De Lutte werd steeds brutaler en ging op zoek naar meer.

 

Hierdoor ontstond er meer ruimte op het middenveld. Vanuit dit middenveld werd -wederom- Van Os weggestuurd. Er werd gedacht aan buitenspel, maar de grensrechter van De Lutte had er goed het oog in en liet doorspelen. De Zenderenaar kwam 1-op-1 met de keeper, liet hem naar de bal duiken, maar sleepte de bal langs de grabbelende handen en schoof in de 62e minuut de 3-1 binnen.

 

Goudhaantje Van Os

Dit gaf de ploeg uit Zenderen lucht. Robin Sonder verving spits Freek Vlaskamp een kwartier voor tijd. Vlak na deze wissel rolde de bal na een voorzet uit het 16 metergebied van De Lutte. Bart Beld aarzelde geen moment en nam de bal vol op de wreef. Het snoeiharde schot leek richting keeper te gaan, totdat goudhaantje Van Os besloot de bal zijn schoen te laten toucheren. Hierdoor veranderde de bal van richting en verdween het onhoudbaar in de hoek: 4-1. Dat bleek de knock-out voor de strijdende ploeg in het blauw en zo kon de wedstrijd worden uitgespeeld zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Alhoewel de publiekswissel van Ramon van Os, vier doelpunten, niet onvermeld mag blijven.

 

Na het eindsignaal werden de mobiele telefoons tevoorschijn gehaald op zoek naar overige uitslagen. De Tubanters had een punt overgehouden uit het duel met Borne, maar vooral de 3-1 nederlaag van Berghuizen bij Sportlust Glanerbrug bracht vreugde op en langs het veld van sportpark Het Vollenbroek. Door deze nederlaag is ZV namelijk niet meer te achterhalen en speelt het zich als nieuwkomer in de vierde klasse met 30 punten op de voorlaatste speeldag veilig.


Volgende week zondag gaat ZV op bezoek bij Berghuizen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd...
11-03-2021