BVV Borne bereikt nacompetitie
21-05-2018
GELIJKSPEL (0-0) TEGEN DE TUBANTERS 1897

BVV Borne bereikt nacompetitie

Een goed spelend BVV Borne is niet tot scoren gekomen in de thuiswedstrijd tegen De Tubanters 1897 uit Enschede. De gasten uit Enschede mochten doelman Meulstede dankbaar zijn, want die keepte een wereldpartij.

 

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Borne kon de derde plek veiligstellen, goed voor de periodetitel, en de bezoekers konden een belangrijke stap zetten om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. In de 6de minuut kon Sven Pieterson de score openen voor de Bornenaren. Pieterson verscheen alleen voor de doelman, probeerde met een schijnbeweging de doelman in de luren te leggen, maar zag zijn schot toch gestopt worden. Borne liet de bal goed rondgaan, was sterker in de eerste 25 minuten en speelde vanuit een goede organisatie. Toch moest het rekening houden met de snelle uitvallen van de gasten uit Enschede.

 

Heer en meester

In de 37ste minuut leek Borne op een verdiende voorsprong te komen toen opnieuw Pieterson de diepte in werd gestuurd. Oog in oog met de Tubanter’ sluitpost faalde Pieterson dit keer niet, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en scheidsrechter Simmelink ging hier in mee en het feestje voor de thuisploeg was daarmee vroegtijdig beëindigd. In de 43ste minuut was het Wesley Assink die een poging waagde, maar zijn schot schampte de lat. BVV Borne was heer en meester maar kwam in het eerste bedrijf nog niet tot scoren.

 

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. De Bornenaren hadden de bal en de gasten konden daar weinig aan veranderen. In de 46ste minuut werd de altijd hardwerkende Jeroen Vos diep gestuurd, Vos omspeelde zijn directe tegenstander, zag Hofman bij de eerste paal opduiken, maar zag ook dat Hofmans schot rakelings naast ging. Na een uur spelen leken de gasten er doorheen te zitten en stapelden de kansen zich aan Bornse zijde op, maar het laatste half uur was het aan de uitstekende doelman van de bezoekers te danken dat er niet gescoord werd.

 

Pogingen van Vos, Hofman en Pieterson werden telkens op goede wijze gepareerd. In de 79ste minuut leken de geelzwarten toch te scoren maar een katachtige reflex voorkwam wederom een treffer. En verder: 80ste minuut kopbal Assink voorlangs, 83ste minuut schot Kosterink rakelings naast en in de 93ste minuut een kopbal van Martijn Hofman op de lat. Toch bleek later het gelijkspel voldoende te zijn. De derde plek is met nog één duel te gaan veiliggesteld en goed voor deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse.

 

Volgende week reist BVV Borne naar De Lutte om het op te nemen tegen SV De Lutte. Het duel tegen de degradant in de vierde klasse begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 21 mei 2018
Bvb Borne van harte met het halen van de nacompetitie.
Chapeau.

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024