Zonovergoten familiedag Zenderen
EERTE LUSTRUM MET SPORT EN SPEL VOOR JONG EN OUD

Zonovergoten familiedag Zenderen

Eigenlijk was het te warm, want de nietsontziende zon bleek tweede pinksterdag niet zelden de grootste opponent op de speelvelden van Zenderen Vooruit. Daar organiseerden de volleybalsters van Zevo en de voetballers van ZV immers met een overvol programma de jaarlijkse familiedag.

Vanaf 09.00 uur konden de ruim 70 deelnemende kinderen zich vermaken met allerlei spelletjes als verspringen, steppen, handballen, kruiwagen rennen, hindernisbaan, springkussens en waterballet.

 

En alhoewel het voor de organisatie eigenlijk een ‘appeltje eitje’ was, zoals een van hen het in de loop van de morgen omschreef, was er toch bij het krieken van de dag een lichte paniek waarneembaar. Wat bleek? De zorgvuldig opgezette springkussens, die deels waren gevuld met gigantische hoeveelheden water, bleken bij aankomst om 07.00 uur vanmorgen de geest te hebben gegeven. Om onverklaarbare redenen was vannacht de stroom uitgevallen, waardoor de kussens in elkaar zakten en al het water in de grond verdween.

 

Redding nabij

Maar ‘ons kent ons’ in Zenderen en dus werden de boeren Ter Haar en Stamsnijder gemobiliseerd die met hun watertanks onmiddellijk naar de sportvelden reden om de schade te herstellen. En zo bleek toch alles weer op tijd gereed om met veel enthousiasme de strijd met elkaar én tegen de zon aan te gaan. De grote parasols bleken een uitkomst en menigeen schoof er met enige regelmaat onder om heel even van dat warme monster af te zijn.

 

Tegen het eind van de ochtend konden de allerbesten worden gehuldigd. De sportman van Zenderen werd Jorn Kruiper, de sportvrouw bleek Anne Middelkamp te zijn geworden. ‘s Middags werd de familiedag voortgezet met een groot volleybaltoernooi, waaraan maar liefst veertien teams deelnamen waaronder 3 jeugdploegen. Jard met zijn vrienden won bij de jeugd, Bolleyval bij de volwassenen.

 

Maar de sportieve strijd ten spijt bleek toch de gezelligheid de grote winnaar te zijn van deze vijfde editie, die volgend jaar ongetwijfeld een vervolg zal krijgen. “Misschien gaan we wel enkele programmaonderdelen veranderen om toch nóg meer prikkels aan de Zenderense bevolking te geven en ze te stimuleren om mee te doen”, aldus de organisatie,” maar vooralsnog kunnen we alleen maar tevreden zijn.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


    Koningsdag in de steigers

    Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
    23-04-2024

    Borne blijkt ook fris op z’n Best

    Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
    21-04-2024

    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024