BVV Borne klaar voor nacompetitie
28-05-2018
NA 1-5 WINST OP SV DE LUTTE WACHT GFC GOOR

BVV Borne klaar voor nacompetitie

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie bracht BVV Borne naar het al gedegradeerde SV De Lutte. Er was de Bornenaren alles aan gelegen om met een goed gevoel de nacompetitie te starten en puntverlies paste daar niet bij. De Bornenaren waren veel te sterk en wonnen overtuigend met 5-1.

 

BVV Borne kan met een goed gevoel aan de nacompetitie beginnen want het won overtuigend met ruime cijfers van het al gedegradeerde SV De Lutte. Borne begon goed aan het duel tegen de Lutternaren. Het combineerde vlot en liet met weinig balcontacten per speler het leer snel rondgaan, de gasten konden ernaar kijken en daar was ook alles mee gezegd. Na een twintigtal minuten was er een eerste kans om de score te openen maar Mart Kosterink kwam enkele centimeters te kort om de voorzet van Sven Pieterson binnen te tikken.

 

Brilstand

Drie minuten later wederom een mooie voorzet, nu van Danny van Laar, maar Wesley Assink kon met het hoofd geen richting geven aan de bal en zag zijn kopbal naast gaan. Borne zou spoedig de brilstand op het scoreboard teniet doen, dat was wel duidelijk, want de Borne verdedigers met onder andere Jordy Dobbe en Chiel Kosterink hadden weinig te duchten van hun directe tegenstanders. In de 35ste minuut werd het dan ook 1-0 voor Borne. Het was Jordy Dobbe die goed doorzette, een tackle ontweek en Assink in staat stelde om de bal te verlengen op Mart Kosterink. Deze maakte oog in oog met de doelman geen fout en rondde bekwaam af.

 

In de 38ste minuut was het opnieuw raak. De altijd scherp spelende Jeroen Vos werd gelanceerd, Vos drong de zestienmeter binnen en kon slechts door een overtreding worden gestopt. Scheidsrechter Meijer uit Almelo kon niets anders doen dan een strafschop geven en Pieterson maakte geen fout: 2-0. Borne leek de teugels iets te laten vieren, stond even niet goed en zag de thuisploeg in de 43ste minuut de aansluitingstreffer maken. Het was Maarten Nijhuis die de spanning terugbracht en 2-1 aantekende.

 

Na rust begonnen de gasten niet scherp aan het tweede bedrijf. SV De Lutte kreeg kort na elkaar twee goede kansen maar de overtuiging leek te ontbreken. In de 54ste minuut mocht Danny van Laar een corner nemen en deed dat op zijn kenmerkende wijze, perfect op tempo en hoogte, waar in dit geval Wesley Assink wel raad mee wist. Assink hing al in de lucht, draaide het lichaam en knikte het leer welgemikt in de rechterbovenhoek. Een wonderschone treffer. Het verzet van de thuisploeg was nu voorgoed gebroken en Borne ging een makkelijke middag tegemoet. In de 56ste minuut speelde Pieterson zich knap vrij, mikte en zag de bal vol op de kruising belanden.

 

Wissels

De Borne trainer zag dat het wel goed zat en besloot om alle wissels speelminuten te gunnen. Jeroen Vos werd gespaard voor de nacompetitie en werd vervangen door de 16-jarige Luc Schepers die zijn debuut maakte in de hoofdmacht. En het werd een mooi debuut want diezelfde Schepers maakte in de 63ste minuut de 4-1 door een voorzet van Dani Isho Toma prima af te ronden bij de eerste paal. De volgende wissel diende zich aan en doelpuntenmaker Mart Kosterink werd vervangen door jeugdspeler Ramon van Dijk. Later werd ook Victor Meijerbinnen de lijnen gebracht en kon Jordy Dobbe naar de kant, maar niet nadat Sven Pieterson er in de 76ste minuut 5-1 van maakte. Het was Jorrit Jongman die met een splijtende pass, met de juiste balsnelheid meegevend, Sven Pieterson aanspeelde. Pieterson naam de bal aan, draaide zich vrij en schoot de bal met zijn rechtervoet van 16 meter hoog in de touwen.

 

Met nog een kwartier te spelen vonden zowel de thuisploeg als Borne het wel genoeg. Borne had aangetoond klaar te zijn voor de nacompetitie, die zondag 3 juni start met een uitwedstrijd bij GFC Goor. De winnaar gaat een week later op bezoek bij Juventa’12 of Rood Zwart Delden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024