Super Sunday bij Trios
28-05-2018
TRIATHLONS IN ALMERE EN HOF VAN TWENTE

Super Sunday bij Trios

Het triathlonteam van Trios heeft zondagochtend de negentiende plaats behaald bij de Almere Duin Triathlon. Het team van de Bornse triathlonvereniging staat daarmee nu op de gedeelde vijftiende plek in de derde divisie noord.

 

Teamleden Dinant Krijgsman, Gijs Adams, Hein Oude Hesselink en Henk Passies vertrokken in alle vroegte uit Borne om op tijd aan de start te verschijnen. Om 9.10 uur klonk het startschot, waarna 86 mannen het nog koude water van het IJsselmeer in doken. Wel onder zomerse omstandigheden, met een fel zonnetje en het zand van het strandje aan het meer onder de voeten. Een sprinttriathlon dit keer, met 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

 

Zware omstandigheden

Na het zwemonderdeel in het IJsselmeer, volgde het fietsen over de dijk van Almere waar de wind continue een rol speelde. Er mocht gestayerd worden en hier en daar werden waaiers gevormd, maar wie alleen kwam te zitten had het zwaar.

 

Hoewel het nog geen 10.00 uur was toen de heren aan het laatste onderdeel begonnen, was de temperatuur al opgelopen naar dik 25 graden. Dat maakte het hardlopen tot een zware beproeving. Ook vanwege het parcours, dat deels door de duinen voerde om vervolgens via de dijk weer terug te komen bij start-finish.

 

De posities van de eerste drie teamleden die over de finish komen worden bij elkaar opgeteld. Dat leidt tot een einduitslag. Voor Trios betekende het een negentiende plek. Bij de eerste wedstrijd van het seizoen, in Enschede, behaalde het team nog een knappe tiende plek.

 

Hof van Twente Triathlon

Naast de wedstrijd in Almere Duin namen ook nog vier Triossers deel aan de Hof van Twente Triathlon in Markelo. Tom Driessen, Richard Vloedbelt, Robert Haandrikman en Edwin Buisman staan in de nieuwe Trios kleding aan de start in het openlucht zwembad in Markelo. Het zwemmen is niet het sterkste onderdeel van de Triossers, zodat ze niet als een van de eersten uit het zwembad klimmen om op de fiets te springen. Bij het fietsen komen vooral Tom en Richard sterk naar voren. Met een tweede en vijfde fietstijd beginnen ze als een van de eersten aan het hardlopen. Ondanks de hitte weten ze ook dit onderdeel goed af te ronden. Tom eindigt op het podium als tweede, terwijl Richard met een vierde plaats genoegen moet nemen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024