BVV Borne door naar volgende ronde
04-06-2018
GFC GOOR IN VERLENGING MET 2-4 GEKLOPT

BVV Borne door naar volgende ronde

BVV Borne heeft zich ten koste van GFC Goor geplaatst voor de volgende ronde in de nacompetitie. In een waar spektakelstuk wonnen de Bornenaren na verlenging met 2-4. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd stopte Borne doelman Sander Post een strafschop bij een 2-2 stand, waardoor er twee keer 15 minuten verlengd moest worden.

 

Te weinig lef

Op het mooie sportpark in Goor begonnen de Bornenaren nog wel redelijk aan dit duel, het had iets meer balbezit en kreeg met een schot van Mart Snippers ook de eerste kans. Maar na tien minuten spelen namen de gastheren de regie over en kwam BVV Borne er niet meer aan te pas. GFC verstoorde de Bornse opbouw en was de baas op het middenveld. Eenmaal in balbezit toonde de ploeg aan over veel snelheid te bezitten en zocht het via de flanken direct de aanval. Borne stelde daar te weinig tegenover. Het hanteerde te snel de hoge bal, wat veelal balverlies opleverde en toonde te weinig lef om onder de druk uit te willen voetballen.

 

Dit was niet het BVV Borne dat in de competitie een derde plek had behaald. In de 26ste minuut kwam GFC Goor op 1-0. Een van richting veranderde vrije trap, belandde voor de voeten van Natrop die de bal eenvoudig binnen schoot. GFC verzuimde de score te verdubbelen en daar kwamen de Bornenaren goed mee weg. Na veertigl minuten spelen liet de thuisploeg de teugels wat vieren en kreeg Borne ruimte en vooral tijd om op te bouwen. Wellicht had de agressieve speelwijze teveel kracht gekost of wilde de thuisploeg met voorsprong de pauze in gaan.

 

Feit was dat de eerste de beste mogelijkheid een treffer voor Borne opleverde. Sven Pieterson bediende met een goede pass de mee opgekomen Laurens Huitink die vervolgens binnen het strafschopgebied ten val werd gebracht. Strafschop voor Borne en geel voor de doelman. Pieterson schoot onberispelijk hard raak en bracht de score op 1-1. Dit bleek achteraf het keerpunt in de wedstrijd.

 

Na rust een veel feller BVV Borne

Na de rust speelden de geelzwarten met lef, wonnen duels en -niet onbelangrijk- bewogen meer zonder bal. GFC was zichtbaar verrast en had moeite om een gepast antwoord te vinden op dit BVV Borne. In de 52ste minuut kregen de Bornenaren een corner die hard voorlangs het Goorse doel nog door iedereen werd gemist, maar drie minuten later was het toch raak. Een ingooi van Assink werd niet goed weggewerkt, belandde voor de voeten van Huitink die alert reageerde en de 1-2 noteerde.

 

Het meegereisde Borne publiek ging er eens goed voor zitten. Dit was een herkenbaar Borne met een vertrouwde strijdwijze. Nu was het Borne dat verzuimde om de voorsprong te vergroten en het zag de thuisploeg vanaf de 80ste minuut nog eenmaal aanzetten voor een slotoffensief. In de 86ste minuut werd het 2-2. Een goed genomen vrije trap werd bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Zwierink tegen de touwen gekopt. In de 90ste minuut kreeg de thuisploeg dé mogelijkheid om zich naar de volgende ronde te schieten toen het een strafschop kreeg. Doelman Post moest gestrekt naar de linkerhoek en stopte de penalty. Borne kwam goed weg.

 

Verlenging

Een verlenging was het gevolg en deze tik zou de thuisploeg niet meer te boven komen. Borne rechtte nog eens de rug, haalde het uiterste bij zichzelf naar boven en kwam in de 97ste minuut verdiend op voorsprong. Sven Pieterson kreeg de bal op links, wachtte op de loopactie van Hofman en bediende hem op maat. Hofman plukte de bal in één beweging uit de lucht en lobde de bal over de uitlopende keeper: 2-3 voor Borne. Zowel de bank als het meegereisde publiek waren uitzinnig van vreugde. De gastheren waren geknakt, probeerden het nog wel maar de overtuiging leek te ontbreken. In de 117de minuut maakte Tobi ter Braak aan alle onzekerheid een eind door op mooie wijze de 2-4 te scoren.

 

Komende zondag reist BVV Borne af naar Wierden, waar het de strijd aanbindt tegen Juventa’12. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 04 jun 2018
Zou toch mooi zijn Neo 2e klasse .
Bvb Borne naar de 3e klasse.

Mirjam Pol finisht op drie continenten

Vrijdag heeft Mirjam Pol een unieke prestatie neergezet door de Dakar Rally op de drie...
17-01-2020

Ruim 600 kelen… maar niet genoeg

De sfeer was optimaal, zo’n 600 stoelen waren bezet, trommels en een blaaskapel deden hun...
15-01-2020

Mirjam Pol is er even klaar mee

Alhoewel de finish voor Mirjam Pol in zicht komt (komende vrijdag is de laatste etappe) is de...
15-01-2020

Zwarte rand om Dakar Rally

Tijdens de zevende etappe van de Dakar Rally in Saudi-Arabië overleed de Portugese...
14-01-2020

Dames Apollo 8 verliezen in Meijel

De ploeg uit Borne begon sterk aan de wedstrijd tegen Peelpush in Meijel en binnen no-time stond...
13-01-2020

Borhave tankt vertrouwen in Geleen

De gasten uit Borne kwamen ‘brutaal’ uit de startblokken en zetten de thuisploeg...
12-01-2020