Haringparty zet in op goede doelen
06-06-2018
ROB MUNSTERHUIS NIEUWE VEILINGMEESTER TIJDENS BEPROEFDE FORMULE

Haringparty zet in op goede doelen

Woensdag 13 juni is Theehuis de Karmeliet in Zenderen opnieuw the place to be. Voor het zevende achtereenvolgende jaar staat dan vanaf 17.00 uur de Bornse Haringparty op de agenda. De verwachting is dat zo’n vierhonderd fijnproevers weer acte de presence zullen geven. Allemaal betalen ze vijfenveertig euro voor een toegangsbewijs om daarmee een fraaie bodem te leggen voor de twee goede doelen van dit jaar: Stichting de Hooiberg en het Huntington Campagneteam.

 

Beproefd recept

De Bornse Haringparty is inmiddels een beproefd recept. “Hoewel we een redelijk protocol kennen, kenmerkt het feestje zich vooral door haar informele karakter. Niet officieel, maar gewoon lekker ontspannen”, zo licht Rob Munsterhuis toe. Rob is de nieuwe veilingmeester die het eerste vaatje nieuwe haring bij opbod aan de man zal brengen. Daarmee volgt hij de broers Hardy en Herman Ellenbroek op, die voor het kleinood vorig jaar 12.000 euro wisten ‘los te peuteren’.

 

Munsterhuis (foto links) is er de man niet naar om tegen zijn taak op te zien. “Ben je gek,” zo zegt hij, “ik doe wekelijks het speakerwerk bij de volleybaldames van Ecare Apollo 8 en voer ook op andere plekken wel het woord. Ik laat het gewoon lekker op me afkomen en probeer er een leuke middag van te maken. Al blijft het natuurlijk een uitdaging en voel ik me vereerd deze klus te mogen klaren.”

 

Al enkele maanden is het Stichtingsbestuur, bestaande uit Henk Oosterveld, Jan Groothuys, Dennis Wilt en John Mentink doende de zevende editie in goede banen te leiden. Zo moet de locatie worden vastgelegd, worden mogelijke goede doelen op hun merites beoordeeld, dienen de uitnodigingen de deur te worden uitgedaan en zo meer. En ook wordt er weer gezocht naar de man of vrouw die zich op de een of andere manier bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Borne. Hij of zij zal geëerd worden met de Zilveren Haring, een eer die vorig jaar te beurt viel aan Bernadet Wieffer van De Ster.

 

Goede doelen

Voor wat betreft de goede doelen zijn dit jaar dus de Stichting De Hooiberg en het Campagneteam Huntington uitverkoren. De Hooiberg is een initiatief van ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Zij willen een fijne woon- en leefomgeving met 24-uurs zorg realiseren voor hun kinderen. De voormalige basisschool de Hooiberg bleek hiervoor een aantrekkelijke, passende en veilige plek.

 

Het Campagneteam Huntington bestaat uit een vrijwilligersteam dat geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar genezing van de Ziekte van Huntington. Het is een dodelijke, mensonterende ziekte waartegen tot op heden nog geen medicijn bestaat. De symptomen lijken op die van ALS, Alzheimer en Parkinson ineen. Het team wil bereiken dat er binnen tien jaar een geneesmiddel is ontwikkeld om deze erfelijke ziekte de kop in te drukken.

 

Vruchtbaar netwerken

Munsterhuis tenslotte: “Uiteraard hoop ik dat we de recordopbrengst van vorig jaar (ruim 20.000 euro, red.) verbeteren, al zal dat moeilijk worden. Het belangrijkste is echter het plezier voor iedereen. Uit ervaring weet ik dat De Karmeliet er een feest van maakt. Er valt veel te smikkelen en de ambiance op deze fantastische plek met het vernieuwde buitenterras leent zich uitermate goed voor enkele uurtjes vruchtbaar netwerken en aangenaam samenzijn.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024