NEO en Kerstmis in Oud Borne in de prijzen
FINALEAVOND RABO CLUBKAS CAMPAGNE KENT LOUTER WINNAARS

NEO en Kerstmis in Oud Borne in de prijzen

In de Schouwburg Hengelo kwamen woensdagavond ruim 200 Twentse verenigingen en stichtingen samen, nieuwsgierig als ze waren naar hun opbrengst tijdens de grote Rabo Clubkas Campagne. Van 1 tot en met 21 mei kon elke Raboklant drie stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriet. Uiteindelijk bleken er in die periode 29.526 stemmen te zijn uitgebracht. De grote winnaar werd het jubilerende NEO; zij ontving een cheque van 2.500 euro. De Stichting Kerstmis in Oud-Borne won een van de drie originaliteitsprijzen, goed voor 250 euro.

 

Optreden Born to Pop

Het was een vermakelijke en vooral ook spannende avond voor de bezoekers. Bij binnenkomst kreeg elke vereniging of stichting een envelop overhandigd, die ze ruim anderhalf uur ongeopend moest bewaren in afwachting van het grote moment.

 

Daaraan voorafgaande waren er optredens van een jongleurgezelschap uit Goor, het uit Borne afkomstige koor Born to Pop (foto rechts) en de Drumfanfare Hengelo. En tussendoor hield gastspreker Maarten van der Weijden, de olympisch en wereldkampioen bij het openwater zwemmen, een indringend en vaak humoristisch verhaal over zijn ziekte, zijn voorbereiding op de Spelen en de daadwerkelijke wedstrijd die hij op een legendarische wijze won.

 

Maar toen was het toch werkelijk zover. Onder tromgeroffel mocht iedereen in de zaal de envelop openen, waarbij de ooh’s en aah’s niet van de lucht waren. Alom blijdschap dus, want voor alle deelnemers betekende de opbrengst een prima aanvulling op hun clubkas. Ook voor de 59 deelnemers uit Borne, Hertme en Zenderen. En zeker voor NEO, want toen de top-3 bekend werd gemaakt bleek de club als winnaar uit de bus te zijn gekomen, vóór de Voedselbank Midden-Twente die als tweede eindigde en de voetbalvereniging Rood-Zwart uit Delden.

 

De Stichting Kerstmis in Oud Borne mocht vervolgens samen met de Kreenk veur de Twentse sproak en Muziekvereniging Armonia uit Hengelo het podium beklimmen. Gedrieën wonnen ze de originaliteitsprijs voor de manier waarop ze tijdens de campagneperiode stemmen probeerden te winnen.

 

Reacties van de winnaars

Gerard Schwering van NEO was na afloop een blij man. “Een heel klein beetje had ik er eerlijk gezegd ook wel op gerekend. We zijn natuurlijk een enorm grote club, met veel leden en aanhangers, waaronder veel Raboklanten”, zo zei hij lachend. “Maar dit is heel mooi. We gaan het bedrag aanwenden om het G-voetbal nog beter in de steigers te kunnen zetten en in een goede trainingsbehoefte te kunnen voorzien.”

 

Ook Annemarie Haak van Kerstmis in Oud Borne was overduidelijk in haar nopjes. “Ik stond te trillen op de benen toen bekend werd dat wij een van de drie waren" zo zegt ze. "We kunnen onze prijs geweldig goed gebruiken om de indrukwekkende lichtshow van afgelopen december ook een volgend keer weer op te nemen in ons programma en waar mogelijk zelfs nog verder uit te breiden.” (BM)

 

De volledige uitslag kunt u hier downloaden.

 

Bovenste foto: NEO-man Gerard Schwering, geflankeerd door het presentatieduo Evelien en Magda van Theaterzaken en Hans Raanhuis, directievoorzitter Rabobank Centraal Twente

Onderste foto: de Bornse winnaars Gerard Schwering (NEO) en Annemarie Haak en Manon Huigen van de Stichting Kerstmis in Oud Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T HUISKES — 07 jun 2018
Gefelciiteerd NEO en Kerstmis in Oud Borne - toch een leuke geste van de RABO bank (niet mijn bank trouwens)!

Titel lijkt ver weg voor Apollo 8

De tweede wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap tegen Sliedrecht Sport speelde...
19-04-2021

Oldenzaal gooit reddingsboei uit naar zwembad...

Vrijdagmiddag werd zwembadmanager Tom ter Bruggen blij verrast door een telefoontje van...
18-04-2021

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021