Andy volgt droom en start kledingwinkel
07-06-2018
17-JARIGE GAAT IN DE NIJSTAD VOOR TRENDY, MET UITSCHIETERS NAAR GLITTER

Andy volgt droom en start kledingwinkel

De leerplichtambtenaar moest er nog even aan te pas komen, maar toen deze eenmaal het groene licht gaf, ging het snel. Samen met zijn moeder Jessica, haar vriend Anton én vader Willy hakten ze in hoog tempo knopen door om de droom van Andy, een eigen kledingwinkel, werkelijkheid te doen worden. Op woensdag 22 augustus is het zover. Dan hoopt de 17-jarige Andy Kamp de deur van zijn fonkelnieuwe winkel in de Nijstad 23a officieel te openen.

 

Krijgsberaad

“Ja, het heeft de nodige voeten in aarde gehad”, zo blikken moeder Jessica en Andy op de afgelopen periode terug. “Andy is nu eenmaal geen kind voor schoolboeken, dat was op de basisschool al zo”, aldus Jessica. Maar ook op het ROC in Almelo wilde het niet lukken. Hij volgde er een kappersopleiding, won er zelfs een award, maar was er niet gelukkig.

 

Volgens de moeder wisten zowel de school als Andy zelf dat hij de opleiding niet zou afmaken. “Dan moet je eerlijk zijn en niet langer geld over de balk willen gooien.” Er volgde krijgsberaad in de familie en toen Andy de leegstaande winkel ontwaarde waarin eerst een buitenlandse supermarkt was gevestigd, werd één en één al snel twee…

 

Samen stapten ze naar de leerplichtambtenaar om - gezien zijn nog jonge leeftijd - ontheffing aan te vragen van de leerplicht en toen dat lukte, belde Andy de makelaar. Een bezichtiging volgde en het enthousiasme groeide. Thuis aan de eettafel werd alles nog eens uit-en-ter-na besproken en doorgerekend en het duurde niet lang tot ook daar de witte rook kon opstijgen. “Samen besloten we Andy alle support te geven die hij nodig heeft. Dit wordt zijn zaak en wij helpen waar nodig”, straalt de trotse moeder.

 

Geen Roy Donders

“Het is een droom die uitkomt”, zegt Andy nog maar eens. “Het ondernemen en handelen zit in mijn genen en bovendien houd ik van mode en vind ik het belangrijk er goed en verzorgd uit te zien. De ruim 70 vierkante meters benut ik straks voor dames- en herenkleding. Van de kleine tot en met de grotere maten en ik ga het aanvullen met accessoires als sieraden, tassen en schoenen.” Gevraagd naar de kledingstijl die Andy wil gaan voeren, antwoordt hij: “Een beetje trendy en casual, met hier en daar wat uitschieters naar glitter. Maar wél betaalbaar. Veel van mijn vrienden verwachten dat ik de Roy Donders richting zal uitgaan, maar dat doe ik dus lekker niet! Ik ga ze verrassen!”

 

De komende periode benutten Andy en zijn moeder om de winkel de juiste look te geven en de collectie samen te stellen. Op woensdag 22 augustus volgt dan de officiële opening voor genodigden, vrienden en bekenden. “En ook daar gaan we iets leuks van maken”, besluit de jonge ondernemer. Vanaf donderdag 23 augustus is het winkelende publiek dan meer dan welkom. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T HUISKES — 19 jun 2018
Heel veel succes gewenst met je zaak Andy (en familie)!
Ferdinand — 08 jun 2018
Met de opening kom ik zeker even een kijkje nemen topper 👍👍
Mary — 07 jun 2018
Je mag heel trots op jezelf zijn en we komen zeker een keer aan😗
Ines — 07 jun 2018
Veel geluk met je nieuwe winkel is je gegundGrt ines
Inekebrouwerbrinkman — 07 jun 2018
Super. Van hartelijk gefeliciteerd.

Liefs Tante Ine 👍🏻👍🏻👍🏻😘

Zara naar Hema; Hema naar Hubo

Wat niemand tot voor kort voor mogelijk hield, lijkt toch aanstaande. De van origine Spaanse...
13-07-2019

Limburgia Borne Winkelier van het jaar?

In een door Reclamefolder.nl opgezette verkiezing ‘Winkelier van het jaar’ is...
09-07-2019

ĎEen brasserie zoals Ďie hoort te zijní

Een week geleden werden de handtekeningen gezet en vanaf dat moment zijn Willem en Kitty Dankers...
08-07-2019

Beste Nettorama staat in Borne

Vrijdagmorgen kwam Harry Sulmann, algemeen directeur van Nettorama, naar het filiaal in Borne om...
05-07-2019

Variatie aan ideeŽn voor het centrum

Van de Provincie mocht Borne een tiental centrumvouchers, ter waarde van 2.500 euro elk,...
01-07-2019

RW4you start aan de Nijstad

Het gaat goed met de verhuur van panden aan de Nijstad. Ook nummer 21 mag een nieuwe huurder...
24-06-2019