Andy volgt droom en start kledingwinkel
07-06-2018
17-JARIGE GAAT IN DE NIJSTAD VOOR TRENDY, MET UITSCHIETERS NAAR GLITTER

Andy volgt droom en start kledingwinkel

De leerplichtambtenaar moest er nog even aan te pas komen, maar toen deze eenmaal het groene licht gaf, ging het snel. Samen met zijn moeder Jessica, haar vriend Anton én vader Willy hakten ze in hoog tempo knopen door om de droom van Andy, een eigen kledingwinkel, werkelijkheid te doen worden. Op woensdag 22 augustus is het zover. Dan hoopt de 17-jarige Andy Kamp de deur van zijn fonkelnieuwe winkel in de Nijstad 23a officieel te openen.

 

Krijgsberaad

“Ja, het heeft de nodige voeten in aarde gehad”, zo blikken moeder Jessica en Andy op de afgelopen periode terug. “Andy is nu eenmaal geen kind voor schoolboeken, dat was op de basisschool al zo”, aldus Jessica. Maar ook op het ROC in Almelo wilde het niet lukken. Hij volgde er een kappersopleiding, won er zelfs een award, maar was er niet gelukkig.

 

Volgens de moeder wisten zowel de school als Andy zelf dat hij de opleiding niet zou afmaken. “Dan moet je eerlijk zijn en niet langer geld over de balk willen gooien.” Er volgde krijgsberaad in de familie en toen Andy de leegstaande winkel ontwaarde waarin eerst een buitenlandse supermarkt was gevestigd, werd één en één al snel twee…

 

Samen stapten ze naar de leerplichtambtenaar om - gezien zijn nog jonge leeftijd - ontheffing aan te vragen van de leerplicht en toen dat lukte, belde Andy de makelaar. Een bezichtiging volgde en het enthousiasme groeide. Thuis aan de eettafel werd alles nog eens uit-en-ter-na besproken en doorgerekend en het duurde niet lang tot ook daar de witte rook kon opstijgen. “Samen besloten we Andy alle support te geven die hij nodig heeft. Dit wordt zijn zaak en wij helpen waar nodig”, straalt de trotse moeder.

 

Geen Roy Donders

“Het is een droom die uitkomt”, zegt Andy nog maar eens. “Het ondernemen en handelen zit in mijn genen en bovendien houd ik van mode en vind ik het belangrijk er goed en verzorgd uit te zien. De ruim 70 vierkante meters benut ik straks voor dames- en herenkleding. Van de kleine tot en met de grotere maten en ik ga het aanvullen met accessoires als sieraden, tassen en schoenen.” Gevraagd naar de kledingstijl die Andy wil gaan voeren, antwoordt hij: “Een beetje trendy en casual, met hier en daar wat uitschieters naar glitter. Maar wél betaalbaar. Veel van mijn vrienden verwachten dat ik de Roy Donders richting zal uitgaan, maar dat doe ik dus lekker niet! Ik ga ze verrassen!”

 

De komende periode benutten Andy en zijn moeder om de winkel de juiste look te geven en de collectie samen te stellen. Op woensdag 22 augustus volgt dan de officiële opening voor genodigden, vrienden en bekenden. “En ook daar gaan we iets leuks van maken”, besluit de jonge ondernemer. Vanaf donderdag 23 augustus is het winkelende publiek dan meer dan welkom. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T HUISKES — 19 jun 2018
Heel veel succes gewenst met je zaak Andy (en familie)!
Ferdinand — 08 jun 2018
Met de opening kom ik zeker even een kijkje nemen topper 👍👍
Mary — 07 jun 2018
Je mag heel trots op jezelf zijn en we komen zeker een keer aan😗
Ines — 07 jun 2018
Veel geluk met je nieuwe winkel is je gegund

Grt ines
Inekebrouwerbrinkman — 07 jun 2018
Super. Van hartelijk gefeliciteerd.
Liefs Tante Ine 👍🏻👍🏻👍🏻😘

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021

Groene Michelinster voor Het Seminar

Het is dit jaar voor het eerst dat Michelin groene Michelinsterren toekent aan restaurants die...
29-03-2021

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het...
13-03-2021