Moe, maar voldaan over de finish
07-06-2018
VIA GLADIOLA ALS VANOUDS WEER ZEGEPAD VOOR WANDELAARS

Moe, maar voldaan over de finish

De Bornse Avond4Daagse zit er weer op. Ruim 1.500 wandelaars passeerden donderdagavond, vaak met een rood aangelopen hoofd, de eindstreep. Vier avonden lang hebben ze stralend weer gehad, misschien zelfs wel te warm. Maar het deerde weinigen, zonder uitzondering hielden ze het vol. “Er viel geen enkele uitvaller te noteren deze dagen”, aldus Ronald Boxem, de coördinator van de wandelvierdaagse. “Sterker nog, zelfs op de laatste avond meldden zich nog mensen aan, die alleen vanavond wilden meedoen. Daarmee hebben we het aantal van 1.500 deelnemers ruim overschreden.

 

Ook onderweg is er volgens Boxem niets noemenswaardigs voorgevallen. “Behalve wat plak- en pleisterwerk natuurlijk, maar dat weet je op voorhand. Ook hoorden we wat klachten over de eikenprocessierups, maar in grote lijnen viel het mee. Als organisatie zijn we dan ook superblij. Het ging gewoon hartstikke goed.”

 

De laatste beentjes

En dat was te merken op de Via Gladiola, die de overige 364 dagen van het jaar gewoon Twickelerblokweg wordt genoemd. De straat was omzoomd met supporters, vaak voorzien van een bloemetje, wat lekkers en een fototoestel. Sommige kinderen kwamen rennend over de streep, de anderen weer sloffend, of - in heel enkele gevallen - echt op de laatste beentjes lopend. De grote uitbundigheid was daarom ook iets minder. De warmte speelde menigeen gewoon parten en iedereen was allang blij heelhuids het finishdoek te passeren.

 

Enkele honderden meters voor de eindstreep stortten de meesten zich op de ijskraam, hongerig als ze waren naar nog een klein beetje extra energie. En dan moest het lukken. En dat deed het. In de verte waren de klanken van de Bornse Harmonie al hoorbaar. Klanken die als lokaas dienden voor de dappere wandelaars van 2018. En zo kwam er rond kwart voor negen weer een eind aan een opnieuw succesvol wandelevenement, dat misschien wel als een van de warmste ooit de boeken in kan (AJ/RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina


   

   

  Teleurstellend verlies voor ZV

  De laatste uitwedstrijd van het seizoen speelden de dames van ZV zaterdag tegen Geel Zwart in...
  25-03-2019

  Fysiek en mentaal sterker worden

  Afgelopen zaterdag opende Leander Huurneman zijn eigen trainingscentrum LH-Stimulans aan de...
  25-03-2019

  Borne wint verdiend van Rood Zwart

  BVV Borne heeft zich na de nederlaag van vorige week herpakt en verdiend gewonnen van Rood...
  25-03-2019

  Dames Apollo 8 blijven in eredivisie

  De dames van Apollo 8 stelden zich op zaterdag zeker van lijfsbehoud in de eredivisie. In...
  25-03-2019

  Duur puntverlies heren Apollo

  Apollo 8 mocht zaterdag op bezoek in Nijmegen bij het jonge Pegasus van oud-trainer Harry...
  25-03-2019

  Fris spelend NEO wint met 4-0

  NEO heeft goede zaken gedaan door in een rechtsreeks duel om plek drie met 4-0 van Avanti te...
  24-03-2019


  file:html/cookies.inc.html}