Boedeldag Dijkhuis
OUDE INBOEDELSPULLEN KRIJGEN NIEUW HUIS

Boedeldag Dijkhuis

Van alles is er te koop op de boedeldag van Het Dijkhuis: kasten, stoelen, tafels en stoelen, boeken, cd’s, serviesgoed, vazen en meer. Zelfs twee olieverfschilderijen kunnen van de hand gaan. De prijzen zijn vriendelijk en variëren van € 1,- tot € 75,-.

 

Organisatie boedeldag

Klaas Bijkerk, de huismeester van Het Dijkhuis, organiseert samen met zijn technische vrijwilligers deze boedeldag. Ze hebben het er maar druk mee: de goederen zijn opgeslagen en moeten op de boedeldag netjes schoon op de tafels worden uitgestald en de andere goederen als stoelen, rollators en zelfs een zeer oude babywandelwagen moet ook een plek krijgen. Maar het lukt, alles staat bij de opening netjes opgesteld.

 

Al 40 jaar wordt een boedeldag georganiseerd, het is zo langzamerhand een begrip geworden. In het oude Dijkhuis is Klaas Bijkerk in de kelder begonnen. Tijdens de bouw van het nieuwe Dijkhuis stond de boedeldag vijf jaar lang stil. De bewoners waren op diverse plekken in Hengelo woonachtig. Vanaf de intrek in het nieuwe Dijkhuis is de traditie weer opgepakt.

 

Herkomst goederen

Het is nu eenmaal zo dat mensen in Het Dijkhuis komen te overlijden. De nabestaanden nemen de meest waardevolle spullen, meestal in emotionele zin, mee en over de rest van de inboedel wordt gevraagd of Het Dijkhuis er nog iets mee kan doen. “Natuurlijk, voor de boedeldag.” Klaas Bijkerk vertelt: “De opbrengst van de boedeldagen wordt ingezet in de activiteitencommissie. We leveren een bijdrage aan die activiteiten die tamelijk duur zijn. De vrijwilligers vinden dat ook leuk, daarvoor doen ze dit werk.”

 

Anton Boks komt Klaas Bijkerk (zie foto, rechts A. Boks, links K. Bijkerk) geld brengen van de verkoop tafel met vier stoelen. Beiden zijn daar tevreden over: “Och een beetje pingelen en handelen en je hebt het voor elkaar.” Daarna volgt een praatje over handelen in het algemeen. Wat overblijft op de boedeldag gaat naar de Kringloop.

 

Andere activiteiten

Marleen Franke vindt het vandaag heel gezellig: “Je ziet de mensen genieten van de drukte. De geur van de wafels drijft door het gebouw en de bewoners komen even kijken. Dan gaan ze gezellig koffie drinken, kopen een wafel met warme kersen en slagroom en ze ontmoeten weer eens andere mensen. Zo is de boedeldag ook een activiteit voor onze bewoners. Het team van technische vrijwilligers doet geweldig werk, ze zijn heel druk bezig geweest bij deze dag. Wij zijn blij met hen.”

 

Maar ook de handwerkclub van Het Dijkhuis en De Zonnebloem verkopen handwerken. Voor hen ook een mooie gelegenheid.”

 

En zo eindigt de boedeldag tot volle tevredenheid van bewoners, de technische vrijwilligers en alle kopers die toch wat naar hun zin hebben gevonden. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


    Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

    Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
    27-03-2024

    Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

    ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
    21-03-2024

    Plaatje wordt weer compleet

    Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
    20-03-2024

    Smartfloor meet risico om te vallen

    “Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
    13-03-2024

    Chaos aan de Oonksweg

    Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
    01-03-2024

    Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

    Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
    29-02-2024