NEO in finale nacompetitie
10-06-2018
NEO WINT MET 0-2 VAN TWENTHE GOOR EN STUIT NU OP FC SURYOYE

NEO in finale nacompetitie

NEO kan zich gaan opmaken voor de ultieme finale van het seizoen. Door een 0-2 overwinning in de halve finale tegen Twenthe Goor gaan de mannen van Jan Willem van Holland komende zondag in het hol van de leeuw proberen Suryoye van promotie af te houden.

 

Dat NEO de halve finale won was terecht. Zowel voor als na rust waren de zwart-witten de betere ploeg, hoewel dat voor de pauze niet zo gek veel opleverde. Sterker nog, de eerste kans was voor Twenthe, hoewel dat wat gelukkig was. Een lepe vrije trap van de naar Excelsior'31 vertrekkende Jasper Groothuis werd door niemand aangeraakt en dreigde bij de tweede paal binnen te vallen. Gelukkig had Bob Peterman een katachtige reactie in huis en tikte de bal uit de hoek.

 

Eerste grote kans

Na een kwartier kreeg NEO de eerste grote kans. Een prachtige combinatie bracht Mauro Lohuis alleen voor doelman Zweers, maar die kon de inzet met de voet keren. Vlak daarna mikte Ron Spoler net over. Rond de twintigste minuut twee kansen. Een 1-2 tussen Jochem Stam en Mauro Lohuis kon net verwerkt worden tot hoekschop en Lohuis schoot uit de daaruit voortvloeiende corner over nadat de bal eerst afgeslagen was.

 

Twenthe kon niet meer dan counteren en was daarin via de steeds lastige Groothuis erg gevaarlijk. Tot echte kansen leidde dat echter niet. Het laatste wapenfeit was voor Robin Oude Kamphuis. De aanvoerder kreeg de bal keurig teruggelegd door Ron Spoler, maar produceerde slechts een slap stuiterballetje. 0-0 halverwege dus.

 

Een fel NEO na rust

Na de onderbreking stoof NEO uit de startblokken. Al na drie minuten kopte Steven Zonder een corner van Rick ten Tusscher net over. Een minuut later bijna de 0-1. Een mooie combinatie bracht Mauro Lohuis alleen voor Zweers. De Goorse goalie redde echter fraai. Na een kwartier had de voorsprong móeten komen. Een fraaie aanval via Ron Spoler en Mauro Lohuis bracht de bal bij Rick ten Tusscher die op de penaltystip de bal voor het inschieten had. Helaas schoot de jonge middenvelder huizenhoog over.

 

Nadat NEO tevergeefs een penalty claimde wegens hands kwam er een fase waarin Twenthe weer wat meer in de melk te brokkelen had. Een aantal gevaarlijke corners was het gevolg, maar Bob Peterman kwam niet echt in de problemen. Nadat Steven Zonder geblesseerd het veld moest ruimen voor Stijn Hondeveld leek NEO eindelijk de leiding te nemen. Leek, want nadat een duw op Ron Spoler niet bestraft werd, schoot Bas Smits keihard op de onderkant van de lat. Ondanks NEO-claims dat de bal achter de lijn zou zijn geweest liet de arbiter terecht doorspelen.

 

Heerlijke lob

Uiteindelijk viel de 0-1 alsnog en daar kon niemand iets tegenin brengen. Een afgeslagen bal werd door Mauro Lohuis met een heerlijke lob achter Zweers geschoten. Heel NEO euforisch uiteraard.

Eigenlijk was de wedstrijd daarmee gelopen. Twenthe probeerde het nog wel, maar kreeg vlak voor tijd het lid op de neus. Ron Spoler schudde zijn directe tegenstander sterk van zich af rond de middenlijn en stoomde op de goal af. Spoler bleef het overzicht behouden en passte op Jochem Stam die op zijn beurt de keeper volledig uit positie speelde door de 1-2 met Spoler te completeren zodat die simpel 0-2 kon laten aantekenen. Een geweldig uitgespeelde goal!

 

Na exact 45 minuten vond de arbiter van dienst het meer dan genoeg en kon NEO gaan informeren wie de volgende tegenstander zou worden. Suryoye had wederom een lastige middag en won pas vlak voor tijd van Robur et Velocitas, maar de multiculti-club uit Enschede is wel degelijk komende zondag de directe tegenstander voor een plek in de tweede klasse. Helaas speelt NEO alweer een uitwedstrijd.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 11 jun 2018
Met 2000 man naar Enschede en daar ff de wedstrijd winnen .
Wij supporters links van de tribune hebben er vertrouwen in .
Veel succes Neo1.

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
11-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020